Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Segítség, mit tegyek ha...

Segítség, mit tegyek ha átvertek vaterán?

Figyelt kérdés

Nagyon ideges vagyok! kb. egy hónapja rendeltem telefont 80 ezer forintért, de sokáig nem érkezett meg. Azt mondta elkeveredett a postán de megoldja. Kiderült hogy mégsem, azt mondta visszautalja a pénz ma délelőtt, de még semmi, tegnap írtam neki egy emailt hogy el ne felejtse de NEM REAGÁL RÁ!

Az eladó megbízható volt az értékelések alapján, bár a napokban kapott egy negatívat, szintén egy mobiltelefon vásárolótól aki csalónak nevezte, és neki is lógott 60 ezer forinttal.

Kihez kell ilyenkor fordulni??

2013. máj. 20. 09:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mielőtt megteszed a rendőrségi feljelentést az előtt mindenképpen "fenyegesd meg" a rendőrségi feljelentéssel, ugyanis ha meg is teszed a feljelentést és a rendőrség meg is bünteti a delikvenst neked abból pénzed akkor sem lesz, maximum neki is rossz lesz meg neked is.

Viszont ha beparázik akkor talán visszafizeti a pénzt.

A legbölcsebb, amit tehetsz, hogy megírod neki, hogy 24-e péntek 12 óráig nem érkezik meg a teljes összeg a számládra akkor megteszed a feljelentést. És tudatosítsd benne, hogy nem viccelsz. Csatolmányba akár tedd be neki az itt linkelt jogszabályt is.

Magába a levélbe legyél higgadt, tényszerű és semmiképp ne fenyegetőzz, csak közöld, hogy feljelentést teszel a helyileg illetékes rendőrfőkapitányságon, ha nem cselekszik.

Az anyázás, a fenyegetőzés és a túlbonyolított levél nem teszi hihetővé, amit írsz, ezért javaslom ezt a megoldást.

Ha odaáig fajul a dolog, hogy feljelentést teszel, akkor emailben scannelve el is küldheted neki a feljelentés másolatát, ugyanis ha eddig nem hitt neked de látja, hogy meglépted a feljelentést akkor még mindig visszautalhatja a pénzed azért cserébe, hogy ejtsd a vádakat.

2013. máj. 20. 11:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, remélem ideáig nem fajul el a dolog.
2013. máj. 20. 19:08
 13/15 anonim válasza:
Helló,megoldódott az ügy? Nem írnád ki a vaterás nevét,hogy esetleg ezzel is segítsd a többi felhasználót,az elkerülése végett?
2013. máj. 27. 17:19
 14/15 A kérdező kommentje:

Nemsokat tudtam sokat alkotni ez ügybe.

Knittl007 a neve

2013. máj. 27. 22:17
 15/15 anonim ***** válasza:
nekem is volt már a vaterán olyan eladó, akinél fenyegetést kellett alkalmaznom, hogy végre küldje az árut.most az olx-ben futottam bele egy nyíregyházi k.zsanett nevű csalóba, akinek elutaltam két hete telefonra pénz és nem küldi. hát marad a rendőrségi feljelentés, az olx nem segít, nem ad ki címet, se telefonszámot, majd csak a nyomozóknak.
2014. dec. 3. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!