Segítség, mit tegyek ha átvertek vaterán?
Nagyon ideges vagyok! kb. egy hónapja rendeltem telefont 80 ezer forintért, de sokáig nem érkezett meg. Azt mondta elkeveredett a postán de megoldja. Kiderült hogy mégsem, azt mondta visszautalja a pénz ma délelőtt, de még semmi, tegnap írtam neki egy emailt hogy el ne felejtse de NEM REAGÁL RÁ!
Az eladó megbízható volt az értékelések alapján, bár a napokban kapott egy negatívat, szintén egy mobiltelefon vásárolótól aki csalónak nevezte, és neki is lógott 60 ezer forinttal.
Kihez kell ilyenkor fordulni??
"Kiderült hogy mégsem, azt mondta visszautalja a pénz ma délelőtt, de még semmi, "
Meg delelott van, az utalas meg eltarthat par napot.
Ma ne várd a pénzt, mert csak holnap reggel 8-kor indul be a rendszer.
Amúgy ALAP, hogy ilyen értékű dolgot csak személyesen szabad vásárolni.
az ország másik végén lakik. de ez ilyenkor teljesen mindegy.
főleg hogy kiderült hogy egy csaló. ugyanezzel a termékkel vert át egy másik embert is.
Ha holnap nem jön meg a lóvé akkor irány a rendőrség.
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
ba) bűnszövetségben,
bb) közveszély színhelyén,
bc) üzletszerűen,
bd) jótékony célú adománygyűjtést színlelve
követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás nagyobb kárt okoz, vagy
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el.
Mivel 80000 meghaladja a szabálysértés értékhatárát és több személyt is átvert, így az üzletszerűség is fennállhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!