Átvertek a vaterán, mit tegyek?
De ha látod, hogy rengeteg mínusza van, akkor hogy az Isten fizetsz neki előre 200.000 forintot? Ennyi felesleges pénze van a magyar embernek, vagy mi az Isten?!
És hihetetlen, hogy mindig vannak emberek, akik bedőlnek ilyennek...
Ez nem lesz egyszerű, mert ezek szerint küldött árut, csak rossz minőségűt, így ezzel a rendőrség nem nagyon fog foglalkozni. Esetleg egy fizetési meghagyást érdemes megpróbálni, bár ha ellentmond, akkor mehettek pereskedni.
Ha nincsenek jó értékelései, felelőtlenség volt kifizetni ennyi pénz olyan árura, amit nem láttál. Tanulópénz... bár kicsit drága.
sajnos én is csak azt tudom ismételni, amit az előttem szólók, és csakis azért teszem meg, hogy hátha minél többen szajkózzuk, akkor több fülhöz/szemhez jut el az infó, hogy 10 ezres értékhatár a maximum, amit érdemes postán - legalábbis magyar viszonylatban - utalással, látra teljesíteni, és azt is csak akkor, ha nincs egyetlen negatív értékelése sem az eladónak, plusz: legyen már több, különböző felhasználóktól érkezett értékelése!!!
ami az ennél nagyobb összegeket illeti, azokat csakis és KIZÁRÓLAG személyes átvétellel, megtekintést követően szabad kifizetni, és lehetőleg akkor sem egyedül bonyolítani atranzakciót, kísérő (értsd: tanú!) legyen az emberrel, aki bizonyítja a történteket szükség esetén!!!
minden egyéb felejtő! akármennyire is csábító az árú: felejtő! sőt, minél csábítóbb az ajánlat, annál inkább felejtő! ("túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" effektus!) ha a személyes átvétel semmiképpen nem megy az eladó részéről, akkor simán le kell mondani a termékről - majd lesz másik jó ajánlat, vagy ha nem, akkor ez is tuti kamu volt...
szóval, senki ne hagyja magát hülyére venni, könyörgöm!
annyi lehetőséget rejt az internet erre - tudom, kényelmes dolog a fotelből utalni, és otthon várni a tuti kis csomagra, de én azt mondom, a biztonság ennél sokkal fontosabb, na és a saját lelki békénk - mert amikor így lehúzzák az embert, az nem kis idegeskedéssel jár, lássuk be... utólag pedig már hiába okos az ember.... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!