Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Banki betét vagy ingatlan...

Banki betét vagy ingatlan bérbeadás?

Figyelt kérdés

Tudom van külön ingatlanos kategória de sztem ez ide tartozik talán jobban.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy 2-3 évben gondolkodva melyik érheti meg jobban ? Várható, hogy az alapkamat újra 7-8% lesz? Vagy inkább Bp belvárosában érdemes lakásba fektetni és azt kiadni?

2013. márc. 6. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha 2-3 év múlva kell a pénz, akkor ne vegyél lakást, mert sok a plusz költség, illeték, stb, és nehezen fogod tudni eladni.

Az alapkamat a legkülönfélébb elemzők szerint is nagyjából 4,5%-ig fog lemenni, de ebben a helyzetben szerintem még mindig a bankbetét a jobb megoldás, esetleg valami befektetési alap.

2013. márc. 6. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Ennél a kettőnél csak jobbakat tudnék mondani.
2013. márc. 6. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Prémium állampapír. Ez jegybanki alapkamat + 3 %. A banki betétek mind alacsonyabbak ennél.
2013. márc. 7. 08:56
 4/4 Cinya75 válasza:

Szerintem mind a kettő arra jó, hogy talán a pénzednél maradsz. Feltéve, ha jól szállsz ki az ingatlanból. Ennél valóban vannak jobb megoldások, de vigyázz a biztosításokkal, mert azok nem erre az intervallumra valók!

Likvid dolgot válassz, amihez bármikor hozzáférhetsz, és a tőkéd biztonságban van. Ezekkel a paraméterekkel is találhatsz 7-9%-os hozamot.

2013. dec. 19. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!