Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Otthon vagyok munka nélkül,...

Otthon vagyok munka nélkül, ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Szóval beadtam 100 helyre az önéletrajzomat és még semmi, valószínű ebben az évben és még januárban sem nagyon lesz munka. Addig is sorozatnézés, meg egyéb értelmetlen dolgok helyett szeretnék valami hasznosat csinálni, úgy értem tanulni valamit, autodidakta módon amit később hasznosíthatok. Mit ajánlotok? Angolon kívül azt már elkezdtem de nem lehet napi 16 órában angolozni sem:)
2012. dec. 9. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Számítógépes tudást is fejlesztheted(word, exel) vagy mégegy nyelvet kezdj tanulni.
2012. dec. 9. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Foglalkozz a szakmáddal és ahhoz kapcsolódó dolgokkal. Egyébként lehet napi 16 órában angolozni, egy barátnőm ezt csinálta, amikor külföldre készült egyetemre, 4 hónap alatt a nulláról középfokú nyelvvizsgát csinált :)

Igazából viszont tényleg az a kérdés, hogy mi a szakmád. Ha pl. eladó szeretnél lenni, akkor érdemes a nagyobb nyelveket alapszinten megtanulni (német, orosz, olasz, spanyol, francia, japán), ez komoly előny, ha pl. a Váci utcában vagy a Balatonnál szeretnél dolgozni. Ha titkárnőnek jelentkezel, akkor fejleszd a számítógépes készségeid, komoly előny mostanában, ha nem csak az alap fizetős szoftvereket ismered, hanem foglalkozol pl. libreoffice-szal, és a leendő főnöködnek el tudod mondani, hogy ez azért jó, mert ugyanazt megcsinálod vele, csak ingyenes ÉS legális a szoftver. Minden szakmában lehet fejlődni, akár közvetlenül, akár kapcsolódó dolgokban. Nézz utána, hogy a tiédnél mi keresett éppen, mi segíti a legjobban az elhelyezkedést. Így jó eséllyel sokkal gyorsabban is lesz munkád.

2012. dec. 9. 14:43
 3/5 yuda ***** válasza:
93%

Ötlet jó, hogy tanulj, de én másik megközelítést mondok.

Ha nincs munkád és tegyük fel 8 órás állást szeretnél, akkor amennyit szeretnél dolgozni, ugyanannyit szánj naponta a munkakeresésre és meglesz a gyümöcse.

Írod, hogy 100 helyre beadtál önéletrajzot.

Erre ráigérek: nekem volt nap, mikor 150 helyre küldtem önéletrajzot és ez csak egy napom volt.

Máskor nyakamba vettem a várost és mentem még oda is, ahol nem hirdettek. Nyugodtan be lehet menni bárhová, legfeljebb nincs munka, de az otthon ülés a legrosszabb.

Ha valóban dolgozni akarsz és gyorsan, akkor a legrövidebb út, ha mindent megteszel ennek érdekében.

Kezdj reggel 8-kor és délután 4-ig.

Ha ezt nem teszed meg, ne mond, hogy mindent megpróbáltál.

Ha így csinálod, egyik napod megváltozik és szerencséd lesz...vagy várod a sültgalambot....

Ha eltartanak, más a helyzet, mert akkor tanulhatsz, fejlesztheted magad, ám úgy vettem észre, az ember napja jobban szétesik, ha nem dolgozik, és sokszor munka mellett ugyanannyit meg tud tenni, sőt sokszor többet, mert feszítettebb...pörög a nap.

2012. dec. 9. 15:38
 4/5 anonim ***** válasza:

lassan 2 éve vagyok otthon, mint pályakezdő. Interjúkra járok havonta csak 1,2 alkalommal sajnos.

Belekezdtem az önfejlesztésbe és ezzel akarok foglalkozni a jövőben, mint megélhetési forma. Most az angolomon akarok egy szintet emelni, és lerakni egy nyelvvizsgát. Kiélem a kreativitásom is és egészségesebben élek. Szóval nyertem az ügyön mégha pénzem nulla és a szüleim utálnak is.

2012. dec. 9. 17:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget, sajnos a szakmám az olyan hogy nincs benne gyakorlatom és azt a keveset amit tudtam is elfelejtettem(co2 hegesztő)meg egy érettségim van így nem kellek sehová. 3as-nak mondom hogy nem pesti vagyok(feltételezem te igen) és itt azért nincs annyi munka, helyhez kötött vagyok mivel nem tudnék elindulni másik városba dolgozni anyagi okokból. További ötleteket is szívesen fogadom:)
2012. dec. 9. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!