Egyesek gyárban szenvednek, mások játékból meggazdagodnak. De miért nézik le azt aki okosabban csinálja?
#5 nem értek egyet veled.
Nem hinném,hogy üres belül tudod bármit megtehet és megvehet,ez is csak irigység.
Pénz beszél kiscica nyávog.
Tudod te mennyi meló van abban,hogy sikeres legyél és gazdag.
Lemondásokkal és kőkemény melóval önképzéssel jár.Amíg te bulizol addig én speciel dolgozok vagy képzem magam.
És már én is eléggé jól viszek haza de haladok előre nem lehet megállni.
Ahogy a kérdező mondta játszani akarok az élettel,élvezni nagykanállal csajozni,dőzsölni,bulizni,nyaralni Bahamákon,Porschéval járni,Armaniban.
Ezek nekem fontosak.
Aki meg szakmunkás és itthon marad gyárban na az megérdemli a sorsát,holott kint ahogy mondta valamelyik válaszadó milliókat keresne és királyként élni,akkor éljen itthon egy 20-as panelban ha ez megfelel neki,pulyából meg családból nem leszel sikeres meg nem lesz életed.
Barátokat kint is lehet szerezni,csajt is,családod kint is lehet szerintem.
"Kiváncsi lennék Te mivel foglalkozol"
Tolmács vagyok, és nem Magyarországon dolgozom.
Teszem hozzá, hogy aki piacképes foglalkozást választ, az otthon is el tud helyezkedni diplomával. Ezzel mindenki tisztában van, csak az idén végzett 300. jogászhallgató meg 500. anglisztikás szereti hangoztatni, hogy gyárban kell güriznie, holott diplomás. Közben mindenki nagyon jól tudja, hogy azért nem kap munkát, mert telített szakmát választott.
"Arra nem gondolsz, hogy azért nem mentek tovább tanulni, mert nem volt rá pénz? "
Nem, arra gondoltam, hogy nem mentek továbbtanulni, mert nem volt több eszük.
Aki értelmes, pénz híján is megy továbbtanulni. Volt olyan ismerősöm, aki végig 40 órában melózott egyetem mellett, mert az egyik szülője rokkant, a másik minimálbéres volt, és egy árva fillért nem kapott otthonról, a 20.000-es szoctámból meg ugye enni nehezen lehet egy hónapban.
Erre találták ki a levelező és az esti képzést, hogy lehessen dolgozni mellette, ha nincs pénz.
"Tolmács vagyok, és nem Magyarországon dolgozom. "
Ja mindjárt gondoltam. Kintről messze a magyar valóságtól könnyű osztani az okosságot.
Amúgy az anglisztika szak említése öngól ugyanis ők elmehetnek tolmácsolni ugyanúgy ahogy Te. :)
És ha CSAK tolmácsolsz akkor végül is mi a végzettséged?
,,Kintről messze a magyar valóságtól könnyű osztani az okosságot."
KIFOGÁS 2.0
Nézel melót a monsteren természetesen a célországban jelentkezel angol CV-vel,interjú,megfelelsz=>Wizzair.hu kiválasztod a megfelelő országot és katt a repjegy vételre.
Ennyi az egész.Nem bonyolult.
26-osnál a pont.
A másik ilyen tipikus rinyatéma, hogy "ja, te könnyen beszélsz, nem is itt laksz" - de egyszer ott laktam, csak volt annyi eszem, hogy a fejembe vertem pár nyelvet és elhúztam a francba egy jobb megélhetésért cserébe.
Az anglisztikások meg mehetnek tolmácsnak, ha utána szakirányú képzést végeznek, ugyanis szimpla BA-s anglisztikás hallgatókra senki nem kíváncsi, az a szakma telített. Angolból egyedül szakfordítókra van szükség otthon, szakirányú nyelvtanulásra pedig nem ad lehetőséget maga az anglisztika, azt utánképzéssel lehet csak elérni.
"jelentkezel angol CV-vel,interjú,megfelelsz"
Igen és mi van ha nem felelsz meg, vagy neked nem tetszik? Buktad a költségeket, időt stb.? Itthon is hány interjúra kell elmenni mig találsz egy állást ami megfelelő és felvesznek?
27. v.!
Azért azt még mindig nem tudtuk meg, hogy mi a végzettséged, és mit tolmácsolsz? Csak nem magyarra? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!