Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mindig az aktuális feleség és a gyerekek szenvednek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Az ilyesmi mindig felháborít, hisz eszembe juttatja a mi példánk.
Férjem volt felesége jobban keres, mint mi, igényli az adójóváírást a gyerek után, tehát megkapja az összeget.
Férjem a mi két gyerekünk után szintén kap adójóváírást és a volt feleség PLUSZBAN , hisz ő már igényelte a saját fizetése után, még a férjem fizetéséről is leszedi a 20%-ot.
Az persze soha senkit nem érdekel, hogy a mi lányaink turkálóból öltöznek, míg az ő fia folyton márkás ruhákat hord, elmegy nyaralni stb.
A fiúval semmi bajunk, nagyon szeretjük, csak ez a hozzáállás háborít fel, hogy mindig az elvált férjek új családja, gyerekei húzzák a rövidebbet.
Van erre egyáltalán valami megoldás, hogy legalább a mi közös gyerekeink után járó összeget megkaphassuk teljes egészében?
Az anyánál levő gyerek után csak az anya kaphatja az adójóváírást. A saját gyerekeitek után pedig a férjed csak annyit kaphat,amennyi adót fizet. A többi marad az államnál.
Abban viszont igazad van,hogy mindig az elvált apa jár rosszul. Ilyen a magyar nőpárti törvény.
Nem érted.
Az adójóváírást 1 gyerek után a volt feleség kapja.
De nekünk is van 2 közös gyerek, utánuk kapja a férjem az adójóváírást.
És a gyerektartás az összes fizetésből vonódik le, így benne van ez a pénz is.
Már az is eszünkbe jutott, hogy mi is egy összegben kérjük év végén, így talán megmarad a pénz, de ha rájön, akkor nagy érvágás lenne egyszerre sokat befizetni neki.
És a magyar nőpárti törvény igazán figyelembe vehetné, hogy itt nem csak az apuka járt rosszul, hanem még egy nő és két kiskorú gyermek.
De őket senki sem védi úgy látom :(
Persze.
Ezt csak azért írtam, mert legtöbbször mindig támadják az új feleséget és ezrével sajnálják a volt asszonyt.
Pedig nem csak mi vagyunk így, környezetemben szintén van egy férfi akit a volt felesége szinte kisemmizett a gyerekre hivatkozva.
Most a nő él a nagy lakásban, a férfi pedig visszakényszerült a szüleihez lakni és így is alig él meg, új párkapcsolatra így esélye sincs.
Hú a mindenségit, de nem értek én itt valamit...
Az a gond, hogy az első gyermek az apuka teljes fizetése után kapja a gyermektartást? Nem bántásképpen, de aki ilyesmivel nem tud megbarátkozni, annak olyan férfit kell választania, akinek még nem volt családja.
Hogy az ex feleség, aki valamikor ugyanúgy feleség volt, mint a második feleség, és az első gyermek, aki szintén ugyanúgy a gyermeke, mint a tieid többet kaphat? Az nem jut eszedbe, hogy milyen szerencsések a ti közös gyermekeitek, hogy teljes családban nőhetnek fel? Ha gyermekként választanom kellene, az utóbbit választanám, és öltöznék turkálóból!
Ne a pénz fájjon, hanem örülj annak, amid van. Ne sajnáld az apa nélkül felnőttől a több juttatást. Se az extől, aki felneveli azt a gyermeket, akit a te párod dolga is lenne. Szerintem.
A volt feleség már rég együtt él egy férfivel, tehát a gyerek nem nő fel férfimodell nélkül...
És igenis sajnálom a pénzt, ami az ÉN gyerekeimnek járna jogosan!
Kedves elvált anyuka...
Engem is felhábrít sok minden ez ügyben.
Mert például az elvált apák egy kanyi vas kedvezményt nem kapnak, pedig levonják a bérükből a tartásdíjat, tehát uyanúgy hozzájárulnak a gyerekneveléshez.
A hivatkozott kérdésben pedig pont arról van szó, hogy az elvált apukának az új családjában született gyereke után (amihez a volt feleségnek már semmi köze) kap adókedvezményt, és az erre az új gyerekre kapott adókedvezményből akarnak részesedni az elhagyott bosszúszomja anyukák, ami szerintem egyszerűen gusztustalan.
De például nálunk a következő a helyzet:
Válunk, a bíróság a gyerekeket közös felügyelet alatt hagyta. Az asszonnyal semmit nem lehet megbeszélni, mindenre azt mondja, hogy majd a bíróság dönt.
A múltkor hozta a paírt, hogy írjam alá, hogy igénybevehesse a gyerekek után járó adójóváírást.
Mondtam neki, hogy felezzük meg, mert egyrészt így korrekt, másrészt még az egy gyerek után járó is több, mint amit kihasználhatna, a másodikért járóra semmi szüksége nincs. Hallani sem akart róla, mert szerinte a gyerek a nőnek jár (én is kértem a nálam történő elhelyezésüket), és így az adókedvezmény is őt illeti. Hiába mondtam neki, hogy egy kanyi vassal nem kapna többet vagy kevesebbet, ha megosztoznánk, hajthatatlan volt. Most aztán vagy aláhamisította a nevemet a papron, vagy egyikünk sem tudja igénybe venni. A bosszú neki fontosabb.
Nos ennyit a szegény nőkről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!