Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyesek gyárban szenvednek,...

Egyesek gyárban szenvednek, mások játékból meggazdagodnak. De miért nézik le azt aki okosabban csinálja?

Figyelt kérdés
Miért a gyárban/normális munkában kínlódókat nézik csak valamibe? Nem okosabb az aki szórakozva keres pénzt? Élvezi az életet, játszik, dől a pénz, semmi gondja. De az ilyeneket mindenki csak lenézi, miért? Szerintem ők csinálják jól. Így kéne élni, nem szenvedve napi 12 órában gyakran egy utált munkahelyen. Az minden csak nem élet.
2012. nov. 15. 15:20
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:
58%
Na ez a gond! A tiniknek az a fontos, hogy márkás legyen mindenük! De miért is? Az iskolában már nem a tudás az érték, hanem, hogy milyen telefonod van, meg, hogy milyen ruhád! Busszal vagy gyalog járni már tök ciki, majd apuci vagy anyuci értem jön a mit tudom én hány milliós kocsival, hogy mindenki lássa, hogy nekünk jól megy! Nem ott kezdődik a probléma, hogy jól tartják a gyerekeket, hanem ott, hogy közben az értékeik elvesznek... De honnan is lennének, ha a szülőktől is ezt látják?!
2012. nov. 15. 15:51
 12/33 anonim ***** válasza:
figyelj, én gyorsétteremben dolgozok, és sokszoraz öltönyös pasik az orrom előtt borítják ki a krumplit a földre, a tálcát az asztalon hagyják vagy a tálcás kocsi tetejére teszik mikor van még benne hely, és mindezt olyan szöveggel (sokszor hallottam már), hogy azért van a takarító, hogy megcsinálja. na most akkor ki néz le kit? mellesleg nem azért van, de lényegtelen. szerinted nekem milyen megalázó, mikor velem egyidős lányok lesajnálóan bámulnak rám? olyat is hallottam már, hogy az egyik lány megjegyezte, hogy szegény, biztos rossz lehet egész nap itt robotolni, mire a barátnője közölte, hogy megérdemlem, ha csak ennyire vittem az életben. nappalis diákként ős se vinné többre.
2012. nov. 15. 15:52
 13/33 anonim ***** válasza:
63%
Engem azért néztek le folyamatosan, mert sokszor buli helyett a tanulást választottam, nem vagyok elég partyarc. Most meg irígykednek, mert túl jó munkahelyem van ( kizárólag a szorgalmamnak köszönhetem, nem ismertem senkit itt, a tudásom alapján vettek fel), és szerintük el vagyok szállva magamtól, nem dolgozok meg elég keményen a pénzemért... Aki leszólja a másikat, annak sehogyse jó, ilyen a jelleme.
2012. nov. 15. 15:52
 14/33 anonim válasza:
89%

legtöbbjük nem vitte szakmunkásnál többre???? Jézusom!

Arra nem gondolsz, hogy azért nem mentek tovább tanulni, mert nem volt rá pénz? Régen is nehéz idők voltak!

2012. nov. 15. 15:58
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem aki gyárban melózik 12 órában éhbérért, az sokszor meg is érdemli. A legtöbbjük nem véletlen nem vitte 8 általánosnál vagy szakmunkásnál többre. "

Normális vagy? Manapság diplomával, több idegennyelvizsgával is kénytelenek az emberek rabszolgamelót vállani (ha egyáltalán kapnak), mert annyira nincs munka.

Kiváncsi lennék Te mivel foglalkozol. Amúgy meg nincs kádárista teljes fogalkozatás, hogy mindenki a végzettségének megfelelően helyezkedjen el.

2012. nov. 15. 16:01
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

"figyelj, én gyorsétteremben dolgozok, és sokszoraz öltönyös pasik az orrom előtt borítják ki a krumplit a földre, "

Ez őket minősíti. Amúgy attól mert öltönyben van még lehet házaló, vagy biztonságiőr is.

Amúgy nem kell messzire menni: A parlamentben a nap végére szeméthelyek maradnak a teremben. Nem egy fotó készült erről.

2012. nov. 15. 16:05
 17/33 anonim ***** válasza:
szeméthelyek= szeméthegyek
2012. nov. 15. 16:06
 18/33 anonim ***** válasza:

11-es: mint írtam, nincs okostelefonjuk (vagy nem tudom, mi a divat). BKV-val járnak suliba.

De ha kell új farmer, cipő stb akkor megtehetjük, hogy nem kínait kapnak hanem minőségben jobbat. Márkásat. Nem értem ezzel mi a baj. Ha kifolyna a ruha a szekrényből az baj. Ha "csak úgy" mindent megkap a gyerek az baj. De nem fogok bocsánatot kérni mert a munkával és leleményességgel, szerencsével megszerzett pénzünket (nem loptunk-csaltunk, nem vagyunk hitelügynökök sem és adózunk is) a gyerekeinkre költjük.

Az mennyivel jobb ha elmegy cigire meg piára de a gyerek 5 éves nadrágba jár nehogy el legyen kényeztetve?

2012. nov. 15. 16:08
 19/33 anonim ***** válasza:
18-as vagyok: még annyi, hogy nem csak a mi gyerekeinknek fontos a márka meg a divat hanem azoknak is, akinek a szüleik ezt sajnos nem engedhetik meg. Ez életkori sajátosság.
2012. nov. 15. 16:14
 20/33 anonim ***** válasza:
41%

Kedves 10.!

Álmodozz csak, hogy külföldön sz*rrákeresnéd magadat. Németországban élek, és a sima szakmunkás itt sem keres sokat az átlaghoz képest. Mondjuk 1400 eurót maximum (de akkor már jócskán benne van a szakmában, mondjuk 5 éve, ők is 1000-1200 körül kezdenek), de abból családot fenntartani itt csak akkor lehet, ha hozzá a feleségnek is van jó keresete, és tesztek félre eleget, mert bizony a gyes, gyed itt is lóf*sz. Azt meg vedd hozzá, hogy míg otthon 50-ből Pesten is kibérelsz egy garzont, itt mondjuk Münchenben 600 euró alatt nem kapsz egy 2 szobás lakást rezsiköltség nélkül.

Nem varázslat ez, minden országban csak az értelmiség él igazán jól. A szakmunkások lehet, hogy kényelmesen, normálisan elvannak, de azért ne álmodj arról, hogy kolbászból van a kerítés.

2012. nov. 15. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!