Mennyiből éltek havonta? Hogy spóroltok?
"De internetre kerül..."
Ezt úgy nem bírom,olyan mint amikor bejöttek a mobiltelefonok,aztán rájöttek,hogy alapvető.
Apámmal élek, 17 ezer marad minden után. (sajnos alkesz, így borzalmasan nehéz, ennél több is maradna...)
Én kapom meg a maradékot, abból vásárolok, hát, nem sok jót, főzni amúgy se lehet itt, mert nem úgy élünk... Szóval nem könnyű...
Összesen közel 90 ezer ft-t kap a férjem kézhez. 28500 forint a bérlete, az enyém 1200 ft, havonta félreteszek 40.000 ft-ot a csekkekre, és marad 20.000 ft az egyéb költségekre (pl. reggeli, vacsora, ruha, gyógyszer, háztartási dolgok), és anyuéknál ebédelünk.
Ha nem lennének, akkor elég szűkösen tudnánk megoldani a dolgot.
"Kedves 2.: az élelmiszeren kívül azért csak-csak kell lenni rezsiköltségnek is, ugye?"
A kérdés az volt, hogy a számlák után mennyi marad. Az 12-300 már számlák nélkül van.
150-et keresek, ebből megkapáskor automatikusan 10 megy a nyugdíj alapba, 25 befektetési alapba, 15 pedig a tartalék alapba. Később ha képeztem már félmillió forintot a tartalék alapban, a mostani 15 is a befektetésibe fog menni.
100 ezerből tudok tehát gazdálkodni, a maradék ötvenet ilyen szempontból nem látom.
Az albérlet és a számlák 50-60 ezer körül alakulnak egy hónapban. Ennivalóra átlagban 25-30 ezer forint megy el, a maradék kb. 10-25 pedig önképzésre, könyvekre, kellő apróbb dolgokra és szórakozásra.
Nekem lakhatas, kaja ingyenes plusz kapok kajapenzt.
Ha akarnam semmit nem kene koltenem.
0-bol kijonnek.
1450-1550 fontot tehetek felre havonta.
Azt mondjuk hozzatennem hogy sok szabadidom az nincs, szoval a szabadsagomat fizetik meg ilyen penzzel es kenyelemmel...
Szülőknél lakom, a fizetésből kajára, ruhára, apróságokra költök, így marad 80.
Igyekszem a bevétel maximum 25%-át fogyasztásra költeni, a többit befektetem, és a befektetések hozamait (kamat, osztalék, árf. nyer.) 100%-ban visszaforgatom.
Egy bizonyos anyagi szinten túl csak a tőkejövedelmemből kívánok megélni, de annak is max 25%-át fogom fogyasztásra költeni egy jó ideig. Mivel a tőkejövedelem a visszaforgatás miatt folyamatosan növekszik, ezért a 25% is egyre magasabb életszínvonalat enged.
Többen kérdeztétek, havi 150-200 hogyan elég kajára!
Ketten vagyunk erre az összegre, így szerintem érthető. Az egyikünk ráadásul vegetáriánus, és ha belegondoltok, a zöldség jóval olcsóbb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!