Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fundamentás tapasztalat...

Fundamentás tapasztalat valakinek? Mit gondoltok érdemes megkötni?

Figyelt kérdés

2012. nov. 8. 17:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Jó néhány válasz érkezett, de előbb rendszerezném.

okoska31 válasza az maga az értelem. Minden van benne csak igazság nincs. Én úgy vagyok vele, ha valamihez nem értek nem szólok bele, nem írok választ. Max kérdezek. Első válaszadó pedig nagyon hallgat arról, hogy milyen befektetési formát ajánlana. Nyilván nem meri leírni a biztosítása fajtáját, mert az embereknek elegük van a biztosítókból. Neki üzenem, hogy garantált hozammal dolgozik a Fundamenta, és ez a különbség. A biztosítóknál megvan a hozam a futamidő utolsó előtti évéig. Az utolsó évben meg "eltapsolják" általában, mivel Ők nem vállaltak garanciát semmire.

Marcsianyu válasza teljesen korrekt és alapos, ami a lakástakarék-pénztárak általános működését illeti. Össze nem hasonlította a termékeinket, mivel a Fundamenta sokkal rugalmasabb minden téren és a kamataink is kedvezőbbek.

De hogy a kérdésre is válaszoljak. Jelenleg az LTP megtakarítás a legjobb befektetés, amely garantált hozamot biztosít. Ehhez jön hozzá, hogy egy roppant kedvező kölcsönlehetőséget is rejt magában. Tudom, kölcsönt senki nem akar felvenni, de ahogy én sem tudom milyen élethelyzetben leszek 4-6 év múlva, úgy más sem.

2012. nov. 9. 08:38
 12/32 anonim ***** válasza:

# 10/11

"Nem csak 1-2 hónapot, hanem többet is. És nem ugrik sem a megtakarítás, sem a kamat. Mert utána lehet folytatni."

A Fundamentánál is lehet folytatni a megtakarítást és nem ugrik az állami támogatásod sem, ha nem fizetsz egy fél évet. A megtakarítás meg nem is ugorhat, hisz az ügyfél pénze.

"És ezt határozatlan időre lehet kötni, nem csak x évre. Éppen ezért nem kell több 10 000 Ft-ot fizetni bele havonta, mert nem korlátozott időre szól." - takaríts meg 3000 Ft-ot, kíváncsi vagyok mennyi fog összegyűlni. Ingatlant nem fogsz tudni venni belőle az biztos, max 30 év után. Neked van annyi időd?

"Illetve mi van, ha valakinek azonnal szüksége van pénzre, amit a megtakarításából akar megoldani. A lakástakaréknál nem teheted meg." - Nagyon tévedsz, megteheted (igaz az OTP-nél nem, mert nem rugalmas).

2012. nov. 9. 08:45
 13/32 anonim ***** válasza:
44%

Amelyik megtakarításról én beszélek, ott is köthetsz te olyan szerződést, amiben 20-30 000 Ft-ot fizetsz bele havonta. Csak minimális havi díj van, maximális annyi, amennyit az ember be tud vállalni. Akkor ugyanúgy össze lehet takarékoskodni nagyobb összeget. Még könnyebben, hisz kamatos kamatot ad. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez egy mekkora előny. Nem csak 3000-et lehet belefizetni havonta, annyit nem is lehet, hisz attól magasabb a minimális havi díj, de nem mindenkinek van 20-30 000 Ft-ja és nem mindenki csak lakáscélja gyűjt. És nekem nem mindegy, hogy fizetek valamit nagy összegekkel és nem arra használhatom fel, amire akarom. Mert a lakástakarékot csak lakáscélra, másra nem.

És ha mondjuk idő közben megörököl egy házat és már nem lakásra gyűjt, hanem autót akar venni vagy nyaralni, akkor azt bizony a lakástakarék pénztár nem fogja finanszírozni.

Az OTP nem rugalmas. De a többi sem volt mindig az. Amiről én beszélek, az meg igen. Nem véletlenül mondom, hogy vannak már modernebb termékek.

2012. nov. 9. 09:07
 14/32 anonim ***** válasza:
44%

Bocsánat, pontosítanék, de igen, életbiztosításhoz kötött dolog, igazából újra átrágtam magam néhány dolgon közben, mert nem voltam benne hosszú évekig és már nem most volt, hanem néhány éve, így fakultak bizonyos dolgok.

De a lényeg akkor is az, hogy ez is egy megtakarítási forma és modernebb, mint akkor a lakástakarék pénztárak voltak. Ezek szerint a Fundamenta már modernizálódott ez pozitív dolog. De akkor is számomra többet nyújt és megfelelőbb, amiről én beszélek a Fundamentával szemben.

De mindenki nyilván azt ajánlja, akinél dolgozik (már ha ebben dolgozik vagy dolgozott) és mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.

2012. nov. 9. 09:18
 15/32 anonim ***** válasza:

# 14/14

Igen ebben dolgozok.

Amit Ön ajánl, az azért nem megfelelő, mert nincs garantált hozama. De ha időközben kiveszi az ember a pénzét, akkor a befizetett összeg 50-70%-át kapja csak vissza (a Fundamentánál, ha minden borul akkor a 97-99% a minimum).

2012. nov. 9. 10:12
 16/32 anonim ***** válasza:
43%

Azért az sem teljesen garantált. Garantált abban az esetben, ha minden a tervek szerint megy.

De mit történik akkor, ha az ügyfél idő előtt felmondja a szerződést, mert szüksége van a pénzre és nem tudja tovább fizetni?

Én úgy tudom, hogy akkor az összes állami támogatás elveszik és a kamat mindössze egy 1 %-os betéti kamat lesz. De lehet én tudom rosszul.

2012. nov. 9. 10:25
 17/32 anonim válasza:

Ja, 2008 nyarán kötöttünk valamilyen èlezbiztosításosmegtakarításosbefektetést az Avivánál. Igértek mindent, hogy majd ők befektetik és milyen jó lesz nekünk. 80ezret fizettünk be, h 2-3 hónapot letudjunk. Jött a válság ősszel, egy fillér nem maradt belőle.

A Fundamenta mögött ott az àllam...

2012. nov. 9. 11:05
 18/32 anonim ***** válasza:
22%
Milyen befektetésről volt szó? Mert az sem mindegy, hogy mennyit, hová és hogyan fektetnek be? Egy befektetésnél ha tudod, hogy mi milyen kockázattal jár, márpedig ezt el szokták mondani, akkor nem kell semmin meglepődni.
2012. nov. 9. 12:05
 19/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sokat segitettetek.
2012. nov. 9. 13:12
 20/32 okoska31 ***** válasza:

11/18-as. miért nincs benne igazság?

gondoltam leegyszerűsítem a kamatos kamatra való visszaszámítás fogalmát, de ettől még a Fundamenta honlapján is - most már - kint vannak a korrekt százalékok, ami nem 30... egyik módozatnál sem.

egy szaros kis akciós bankbetét is tud 9%-ot még mindig, akár felette is - és 3 havonta újra köthető. Az államkötvények, a DKJ-k szintén.

Ami a Fundamenta működését illeti nem magamtól voltam "okoska", hanem egy Fundamentás igazgató mondta el, akit régóta ismerek.

És mivel már sem biztosítónál, sem fundamentánál, sem pénzügyi tanácsadó cégnél nem dolgozom, azt hiszem áttérhetek az objektív válaszadásra.

Ja, csak úgy szeretném szintén jelezni, hogy a kamattámogatás elbukását szintén közvetítőtől tudom. (mint ahogy azt is, hogy ha megszünteted lejárati idő előtt, akkor vissza nem csak az azévi, mint a késésnél, hanem a teljes időre addig kapott állami támogatás.)

Persze ezt a részét nem a pénzintézetek határozzák meg, hanem a törvények...

max. elhallgatják, másképpen prezentálják az értékesítők.

Ha kérdező annyit elhiszel, hogy állampapír közvetítő a Fundamenta leegyszerűsítve (mondjuk a tev. 90%-a ez), akkor nem nagy meglepetés, hogy az állampapírok éves hozamánál sokkal magasabbra nem jöhet ki az általa nyújtott megtakarítási forma éves kamata (miután visszaszámoltad a támogatás százalékos értékét kamatos kamattal).

2012. nov. 9. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!