Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen mocskos emberek lennének...

Ilyen mocskos emberek lennének? Azt hiszem csalás/átverés áldozata lettem. Mit tegyek, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Aprod.hu nevezetu oldalon vásároltam egy mobiltelefont! A telefonnak már több, mint 1000 látogatója volt. Elkezdtem email-ben kommunikálni az eladóval, aki ilyenkor még nagyon segítőkész és korrekt volt. Megadta telefonszámát, elkérte az enyém, megadta a bankszámlaszámát nevét. 28 ezer forintot utaltam el az eladónak, ennyi a készülék ára. Megegyeztünk, hogy jelez amint megérkezett az összeg, az utalásról megjött a visszajelzés, hogy megtörtént.. az eladótól semmilyen reakció nem jött, így hát felhívtam az általa megadott telefonszámot, amit egy férfi vett fel és makogott össze-vissza... "igen az én telefonszámom adta meg, és, hogy az eladó az most nem elérhető, kérdeztem mikor lesz, hát ő nem tudja.., és a telefonos dolgot nem ő intézi.."... abszolút nem volt segítőkész. Ezek után keresgéltem tovább az oldalon, ja természetesen a hirdetés a mai nap folyamán törölve lett....a profillal.. nos ezek után elkezdtem.. keresgélni és találtam egy másik hirdetést.. másik profil.. de ugyan azzal a névvel hirdetve és ugyan az a telefon (gondolom én hisz ugyan azok a képek vannak..) csak itt már más város van megadva a telefon helyének..... és más leírás itt már független a készülék... nem 2 hónapos hanem 4 hónapos.. egy nap különbséggel töltötte fel a hirdetést a nő... írtam neki itt is..., hogy ez mi.. nem reagált.. egyenlőre... de annyira felháborított.. az egész, hogy megírtam neki, hogy nem tartok igényt semmire, csak utalja vissza az elutalt pénzösszeget, amennyiben nem kapom vissza a pénzem vagy a hét folyamán péntekig nem érkezik készülék feljelentést teszek.. Nos mi a teendő?! Beszélgetés-Bankszámla-Név-Telefonszám alapján feljelenthető valaki 28 ezer forinttal a háttérben..?! Minden tanácsot szívesen fogadok!
2012. nov. 6. 15:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Persze, feljelenthető, mivel talán van is róla néhány adatod (amit ugyan kétlek, hogy valós, bár ennek ellentmond, hogy a makogó férfi részben elismerte), akkor el is tudnak valahol indulni a rendőrök. 28e-ért már érdemes, és azzal már a rendőrök is foglalkoznak, főleg így, hogy nem csak simán ismeretlen tettes ellen kell nyomozni, tehát van azért némi remény a sikerre.
2012. nov. 6. 16:01
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia. Nagyon sajnálom, hogy ilyen történt veled, és hogy már az aprod-on is folyik ez, nem csak a többi aukciós oldalon.

Annyit még tehetsz hogy jelented az aprod-on őt. Bár mivel már törölte a profilját, így nem tudom lehet-e még.

De én a helyedbe tuti megkérdezném a rendőrséget is. mert azért nem egy kis összegről (legalábbis nekem nem lenne az) van szó.

(Egyébként én is sajnos pórul jártam, feladtam egy csomagot, mert úgy beszéltük meg az illetővel, hogy cserélünk és akkor mindenki a saját költségén adja fel a csomagot. Ruhákról van szó. Igen ám, de mivel azt mondta, hogy neki simán adjam fel, így így tettem. Én a mai napig nem kaptam meg részéről a csomagot amit 10.24-én adott fel, és azóta elérhetetlen. Ja hogy az én csomagommal mi lehet amit én feladtam?? Tuti megkapta)

Szóval jó volt egy kis tanulópénznek, innentől akárki kéri, csak ajánlottan postázok. Ne haragudj a sztorimért)

2012. nov. 6. 16:03
 3/12 anonim ***** válasza:

"már az aprod-on is folyik ez, nem csak a többi aukciós oldalon"

ÁLLJ. Az apród nem aukciós oldal. Ezer helyen kiemelik, hogy soha SOHA ne utalj pénzt előre apróhirdetési oldalon.

Irány a rendőrség, számlaszám alapján azonosítható. De ha meg is lesz, nem biztos, hogy a pénzed viszontlátod.

Sajnálom az esetet amúgy, remélem egyszer majd lesittelnek/agyonvernek egy ilyen csalót és akkor talán leszokik róla a többi barom is.

2012. nov. 6. 16:13
 4/12 anonim ***** válasza:
irány a rendőrség mihamarább!!! el fogják kapni, de a pénzednek valószínűleg annyi :( amit még megpróbálhatsz, hogy megkeresed személyesen és kivered belőle. a rendőrség biztosan nem fogja visszaszerezni a pénzedet, börtönbe se fog menni a csaló.
2012. nov. 6. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Hol éltek? Miért utaltok ismeretlen személyeknek pénzt? Nem, nem fog kevesebb csaló lenni, ha valakit agyonvernek. Mindig voltak és mindig lesznek, a ti dolgotok, hogy ne hagyjátok magatokat átverni.

Igen, feljelenthető, szabálysértési érték ellenére büntetőügy lesz belőle, mert vélhetően üzletszerűen csinálja,és ez minősítő körülmény.

2012. nov. 6. 18:16
 6/12 A kérdező kommentje:
A csalónak van még egy profilja ahol ugyan azt a telefont árulja csak egy kicsit másabb leírással, de ugyan azzal a névvel. Bankszámlaszáma meg van, illetve telefonszám amit azóta 1x elértünk amint meg hallották, hogy kit keresünk ránk tették a telefont! Rákerestünk a számlaszámra, Hajdúszováton lett nyitva, illetve a számlaszám tényleg azon a néven van amit megadott! A másik fiókot törölte azóta se érem el.. eszembe jutott az is, hogy bemegyek OTP-hez és megmondom, hogy félre utaltam bár... nem hinném, hogy szimplán csak úgy vissza kapnám az összeget, hanem olvastam, hogy kiküldenek ilyenkor egy levelet és nekik nyilatkozniuk kell arról, hogy tényleg téves.. stb stb. Ennek nem látom sok értelmét?! Mit várjak a rendőrségi ügytől? Holnap reggel megyek feljelentést tenni? Kb. mennyi időn belül fognak erről értesülni..?! Ja és... nem azért írom..... de .......... nem magyarok........., gondolom érthető. Köszönöm mindenkinek a válaszokat... buta voltam, hogy előre utaltam, de túl hiszékeny voltam... Nem tudom mit várjak az ügytől, de bankszámla-név-telefonszám- alapján csak tudnak valamit tenni?! Megvan az átutalást igazoló papírom. Illetve az emailes beszélgetés és a régi hirdetést meg tudom nyitni, de ugyebár már nem aktív, törölve lett, így oda már üzenetet se tudok küldeni.
2012. nov. 7. 01:28
 7/12 anonim ***** válasza:

Fontos: ne hagyd, hogy a rendőrségről elhajtsanak.

Minden létező bizonyítékot, bármi, ami gépen van, bármilyen információt írj le, nyomtass ki, másolj le, stb.

A teljes folyamatot írd le, add be nekik. Át kell venniük. A magadnak lévő másolaton vetesd át velük személyesen.

Írd meg ide, hogy mire jutottál, mit mondtak.

2012. nov. 7. 08:26
 8/12 anonim válasza:
számlaszám v hozzátartozó név van?
2013. jan. 6. 13:33
 9/12 anonim válasza:

Szia!

Takarékszövetkezet, és Sike Linda a név? Engem is sikerült átvernie...

2013. júl. 29. 13:03
 10/12 anonim válasza:

Az apród.hu nem aukciós oldal, csak egy hirdető oldal.

az más mint a vatera és a teszvesz. az ott hirdetett termékekre pénzt előre utalni nem szabad.

2013. nov. 19. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!