Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezek az előre fizetendő...

Dan90 kérdése:

Ezek az előre fizetendő közvetítői díjas ingatlanirodák, kiadó lakásoknál átverések?

Figyelt kérdés
Kiadó szobát, lakást keresek, és gyakran botlok ingatlanirodákba. Sok közös van bennük, a lakások 10-15 ezer forinttal olcsóbbak mint a normálisak. Mindig azt mondják hogy menjek be és megadják a címet. Amikor elmetróztam, elvillamosoztam az irodába, bejelentik, hogy 6-7 ezer forintot fizessek csak azért hogy láthassam a lakást, de ha nem tetszik van még az adatbázisban. Nekem az egész nem tetszik, gyanús. Volt valaki aki fizetett? Milyen volt a tapasztalata?

2012. okt. 27. 23:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nem ingatlanirodák, hanem csalók.
2012. okt. 27. 23:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pár évvel ezelőtt voltam olyan helyzetben, hogy a kicsi lakásomat nagyobbra akartam cserélni, vagyis ehhez el kellett adnom a kicsi meglevőt és kellett keresnem egy eladó nagyobbat...

Nos, mivel tapasztalatlan voltam az ügyben, én is belefutottam az ilyen ingatlanközvetítő irodákba...

Akkoriban még 2-3 ezer forint regisztrációs díjat kértek, ezért állítólag korlátlan számban kaptam volna eladó lakáscímeket...

Két ingatlanirodánál fizettem ki a regisztrációs díjat, utána EGYETLEN CÍMET SEM KAPTAM!!!...

Igaz, nem is vártam fotelban a sült galambot, jártam a várost újsághirdetések alapján (végül újsághirdetésben találtam meg a nekem tetsző lakást)...

A következő akadály akkor állt elő, amikor gyorsan kellett a saját lakásomat eladni, ekkor már dörzsöltebb voltam : nem voltam hajlandó előre semmit fizetni, és olyan szerződést sem írtam alá, ami kizárólagos eladói joggal ruházza fel az ingatlanirodát!...

Találtam egy magán-ingatlanközvetítő hölgyet, akivel megegyeztem : ha ő hoz vevőt a lakásra, akkor kifizetem neki a méltányos jutalékját, de ha közben én találok vevőt, akkor sorry...

Szerencsém volt, mert ez ösztönzőleg hatott az ingatlanközvetítő hölgyre, 3 nap alatt több komoly vevőjelöltet hozott, a 4. napon pedig egy végleges vevőt!... :-))

TANÁCSOM :

- ne fizess egyik irodának sem ilyen regisztrációs díjat, átvernek, pár napig ellátnak lejárt hirdetésekkel, amíg magad is rájössz, hogy máshol keress lakást...

- vegyél hirdetős újságokat, szorgalmasan böngészd a neten a hirdetéseket, (profik a frissen megjelent újságok hirdetéseire még aznap reggel elrohannak!)...

- a kiszemelt környéken dobj be a postaládákba sokszorosított hirdetést ("Kiadó szobát, lakást keresek! Tel számom : xxxx")... Sokan fognak jelentkezni, akik kiadnák a lakásukat, de arra lusták vagy túl szegények, hogy hirdetést adjanak fel...

- sok helyen vannak hirdetőtáblák, ahol legálisan kitűzhető hirdetés (templomok, boltok, önkormányzatok előtt, stb.) ide is tedd ki a hirdetésed, letéphető kis telefonszámoddal... Az aprod.hu oldalon az ingyenes hirdetésed mellett 1 kattintással nyomtathatsz magadnak ilyen cetlit!...

2012. okt. 28. 01:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Évekkel ezelőtt én lakást akartam venni. Én is ingatlanügynökséghez fordultam, mert ott mondtak olyan árban eladó lakásokat amire én is gondoltam. Annak idején olyan 5-6 ezer forintot kellett fizetni a regisztrációs díjért. Befizettem. Mutattak pár lakást. Nem voltam elragadtatva tőle. Végül megértették hogy milyet szeretnék, hol legyen, és adtak egy vidéki ház címét hogy eladó. Hétvégén elmentem, és azt hittem elájulok.

A ház tényleg eladó volt. Tényleg annyiért árulták amennyit az irodában mondtak. Csak azt felejtették el közölni velem, hogy a konyha összedőlt így egy halom tégla volt a helyén. A tető félig beszakadva, és a részeg tulaj (a másik tulaj) meg ott fetrengett az ágyban hogy ő a részét nem adja el. (éppen váltak a tulajdonosok)

Amikor bementem az irodába, még ők voltak megsértődve hogy nem vettem meg. Bár a regisztráció megkötése szerint 1 éven át folyamatosan küldik az eladó lakások címét, soha többé nem kaptam semmi új címet.

Azóta eltelt 11 év. Jövő nyárra tervezem, hogy egy újabb házat vegyek. De nem megyek ügynökségekhez. Még egyszer nem hagyom magam bepalizni.

2012. okt. 28. 02:24
 4/15 anonim ***** válasza:

Mégis mit gondolnak az emberek?

Más normális helyen él a jutalék! Azaz, ha bárki megdolgozott az ingatlan bérleményedért, megkapja a pénzét érte.

Ha valaki ezt a dolgot megfordítja, józan paraszt ésszel mi lehet az oka???

2012. okt. 28. 08:02
 5/15 anonim ***** válasza:
2012. okt. 28. 12:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:02

Nem az a baj hogy jutalékot kell fizetni vagy regisztrációs díjat. Persze hogy senki nem dolgozik ingyen. De ha már kifizettetik az emberrel a pénzt mint regisztrációs díj akkor teljesítsék ők is azt amit ígérnek. A díj ellenében X lakást vagy X évig lakást ajánlanak az ügyfelüknek.

Na erről feledkeznek meg a legtöbben.

Bemegy az ügyfél, kifizeti a pénzt, ott helyben mutatnak neki 3-4 eladó vagy kiadó ingatlant, és ennyi..

2012. okt. 28. 13:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezt írtam. Hogy logikus, ha előre kéri a pénzt, ott valami nem stimmel!!

Mellesleg már nem tudnak olyat ajánlani, ami nem szerepel az interneten.

2012. okt. 28. 13:06
 8/15 anonim ***** válasza:
Feladtam a hirdetéseimet "lakáscsere,illetve eladó lakás" az ingyenes hirdetési portálokon és láss csodát azt hittem a sok érdeklődő az ingatlant akar cserélni,de a jelentkezők mind valamelyik ingatlaniroda alkalmazottai voltak! Az első körben telefonos tájékoztatás után megjelent az ingatlaniroda ügyintézője aki elfelejtette mit mondott nekem a telefonba és teljesen más szerződést akart az orrom alá dugni,mint amit előzetesen megbeszéltünk!!!Kirúgtam az otthonomból!!!Óvatossá válik az ember,a telefoncsörgések után csak azt kérdezi:ingatlanossal van dolgom? Némelyik olyan erőszakos módon próbálkozott,hogy letiltottam a telefonomban a számát,nem vettem fel,nincs vele beszélnivalóm!Soknak találtam az ingatlanom után a 4-5%-os jutalékot és úgy döntöttem nem hagyom becsapni magam,ezentúl én intézem.Nem bántam meg!!!Hallottam olyanról akik szándékosan ad (ha adnak egyáltalán)olyan címeket amiről biztosan tudják:Nem fogadod el!!! Találkoztam olyan jószándékú (sajnos elkésett!)ingatlanossal is aki nem sajnált írni az interneten sorban közölte velem a lehetőségeket!!! Ha egy-két rohadt gyümölcs van a kosárban,akkor az mindet elrohasztja!!!
2012. okt. 30. 09:00
 9/15 andris1992 válasza:

Hello! Nem régiben én is próbálkoztam ezeknél, de inkább ne beszéljünk róla. Utána egy magán ingatlan közvetítőhöz mentem át. Nagyon korrekt és becsületes volt. Semmit nem kellett fizetnem a bérleti díjon és a kaución felül, pedig vagy 20 házhoz kivitt és gyakran zaklattam is őt. 2 héten belül meg lett a nekem tetsző ingatlan és már abban is lakom. Sőt mondta, hogy ha bármiben kell segít.

Ha szeretnéd megadom az elérhetőségét privátban.

2012. okt. 30. 15:54
 10/15 anonim válasza:
Én is belefutottam minap egy ilyenbe, h befizettem 6900ft-ot és megadott 4 telefonszámot, erre hivom őket és vagy kivan kapcsolva, vagy nem adja ki a lakását és nem is hirdeti. aztán hivom az ingatlanost, erre már fel se veszi.. a kérdésem: mit lehetne ellenük tenni ? feljelenteni esetleg ? de a rendőrségen foglalkoznának egyáltalán ilyen üggyel ? mert ügye nem 100.ezrekről van szó, hanem emberként 6900. de akkor is, ki tudja mennyi embert vert már át . ez minek minősül ? csalásnak ?
2012. dec. 4. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!