Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezek az előre fizetendő...

Dan90 kérdése:

Ezek az előre fizetendő közvetítői díjas ingatlanirodák, kiadó lakásoknál átverések?

Figyelt kérdés
Kiadó szobát, lakást keresek, és gyakran botlok ingatlanirodákba. Sok közös van bennük, a lakások 10-15 ezer forinttal olcsóbbak mint a normálisak. Mindig azt mondják hogy menjek be és megadják a címet. Amikor elmetróztam, elvillamosoztam az irodába, bejelentik, hogy 6-7 ezer forintot fizessek csak azért hogy láthassam a lakást, de ha nem tetszik van még az adatbázisban. Nekem az egész nem tetszik, gyanús. Volt valaki aki fizetett? Milyen volt a tapasztalata?

2012. okt. 27. 23:32
1 2
 11/15 anonim válasza:

Kamuhirdetésekkel beetetnek, aztán max a lepukkant ingatlanok maradnak amik valósak (és nem lejártak).

Aprod.hu-n lévő ingatlan hirdetések zöme ilyen. Párat felhivtam közülük, azt mondták hogy az az ingatlan elkelt, de tudnak sok mást mutatni 6900huf regdíjért, erre most láttam hogy újra fölteszik azokat amikre 3 hete azt mondták elkeltek. A feltöltött képek ha nagyon szépek, külföldi luxusapartmanokról vannak...

2013. febr. 9. 18:50
 12/15 anonim válasza:

Sziasztok!

Nemrégiben a barátommal kiadó lakás után kezdtünk nézelődni. Elég nehéz feladat ez a neten, mi is állandóan ingatlanosba botlottunk és a végén azt mondtam, hogy mi lenne, ha... Barátom nagyon nem értett egyet a dologgal, ő is itt olvasgatott sok hülyeséget a témáról, de csak elértem, hogy eljöjjön velem. Elmentünk a Balaton utca 18. szám alá, először én is kételkedtem, hogy 7000 Ft-ért kaptunk egy A4-es lapot tele címekkel és telefonszámokkal. De rögtön a ház elől felhívtunk egy random számot, hogy egyáltalán felveszik-e. Felvették. És a következő 20 telefont is felvették, amit kinéztünk magunknak. Minden egyes szám valódi volt, nem vertek át minket. A nagy poén az egészben, hogy csütörtökön mentünk el az ingatlanoshoz és pénteken meg is találtuk a tökéletes házikónkat a tökéletes áron. Na erre varrjatok gombot! :D

Nem tudom, hogy a sok negatív kritika honnan jön, biztos azok is igazak és csak mi voltunk ilyen szerencsések... De most kötelességemnek éreztem, hogy ezt megosszam Veletek. Nem lehet állandóan félni mindentől. Mi kipróbáltuk, bejött.

A Balaton utcát én ajánlom.

Na puszi és pacsi mindenkinek!

2013. máj. 6. 18:00
 13/15 maceszgomb válasza:
A Balaton utcai ingatlankozvetito irodasok is csalok ,hazudok.De az osszes az -En kettoben jartam , de az elsoben nem fizettem,mert hatarozottan mentem oda ,hogy ez es ez az ingatlan erdekel csak es kizarolag,semelyik masik szoba nem johet.Mire ok hebegtek habogtak es azt mondtak,hogy sjanos azt most adtak ki ezekben pillanatokban,de ajanlanak masik tizet,mire en nem kertem es felalltam es el jottem.De a Balaton utcai irodasok a legnagyobb hazug csalok.Ott kaptam egy A4 es lapon vagy 100 cimet ,de mar vagy nem voltak aktualisak vagy azt sem tudtak mirol beszelek ,honnan van meg a szamuk es mit keres az o ingatlanuk egy kozvetitoi irodanal,mikor senkit nem biztak meg es mar honapok ota nem aktualis a hirdetes.Itt 7000 ft ot kertek el es sajnos fizettem is.Hiaba.A lakas amit konkretan kineztem es amiert fizettem az persze nem volt mar kiado ,de az ingatlanos azt mondta telefonban,hogy 100szazalekosan aktualis meg a lakas,mivel ra is kerdeztem ,hogy ugye nem lesz atveres a dolog,mire o azt mondta,hogy mit kepzelek o ezzel foglalkozik 17 eve es o becsuletes.Na ja.Mit kepzelek en,hogy is kepzelhettem,hogy aktualis lesz a lakas.De egyebkent az ott dolgozo holgyike is megerne egy kulon forumot,mert mindennel foglalkozott csak azzal nem amit kerdeztem tole.Adott egy A4 es lapot teli =kamu= cimekkel ,telefonszamokkal mikozben surgetoen elem tolt egy masik lapot ,hogy irjam ala es mar mehetek is azonnal.Es ezert fizetest kapnak.Es at is vernek sok sok embert.En ugy mentem oda,hogy 50-50 szazalek.vagy bejon vagy nem.Az okos ember mas hibajabol tanulhatna.Szerintem senki ne keressen fol egy ilyen irodat sem ,mert nem eri meg .Egy kis idot kell szanni a hirdetesek bongeszesere.Az ingyen van :)
2013. júl. 6. 14:31
 14/15 anonim válasza:

Hello.

Balaton utcaiak minket is átvertek. Én is a pasimmal mentem be aki hallani sem akart a pénz fejében megkapható címekről,telefonszámokról. Én hülye erőltettem, mert az elmúlt napokban csak olyan kiadó lakásokat találtam megfelelőnek a neten amit csak rajtuk keresztül érhetünk el, és az idő is sürgetett.

Nagyon ég a pofám amiért bedőltem nekik, csak azért vállalom fel, hogy legalább más tanuljon a hibámból. Bárcsak hamarabb olvasgattam volna körbe az interneten..

2013. júl. 21. 18:05
 15/15 anonim válasza:

Szia! Végigolvastam a hozzászólásokat is és úgy gondoltam, írok, mivel sok éve közvetítünk ingatlanokat. Nagyon sok szorgalmas és korrekt kolléga van!!! Nem kell fizetni senkinek, ez címközvetítés amiről írtál! Mivel ebben a szakmában is emberek dolgoznak, itt is van jobb és kevésbé jobb, mint minden más szakmában. Nem kell általánosítani. Nekünk nagyon sok hálás ügyfelünk van, akinek segítettünk.

Az ingatlanközvetítő más, ő sikerdíjért dolgozik, amit a tulajdonos fizet, ha megtaláljuk neki a bérlőt, tehát a vevőnek és bérlőnek ingyenes a szolgáltatás!

Nem kell fizetni, keress egy olyan korrekt irodát aki így dolgozik!

2014. febr. 16. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!