Hogy lehet pénzt kérni egy cégtől, anélkül, hogy törvényellenes volna vagy zsarolás?
Én is tudom, és a cég is tudja, hogy miért kérném a pénzt, és szerintem ki is fizetnék. Csak nem tudom mi ennek a legális módja?
Azért amiért kérném a pénzt (hogy nem teszek rendőrségi feljelentést és nem csapok sajtóbotrányt) nem tudom konkrétan elkérni.
Viszont ha leadok nekik valami kérelmet függetlenül a témától talán jogilag nem támadható és kifizetik, csak be kell juttatnom úgy, hogy az egész cégszerkezet (nagy cégről van szó) el tudja magával bírálni.
volt már egy oldalam amivel sajtóbotrány volt a cél, de nagyonnagyon hamar letöröltették.
Akár valami békés együttműködésnek álcázott kérelmet is leadhatok nekik miszerint hirdessenek meg pl egy pályázatot, vagy adományozzanak egy bizonyos alapítványnak?
(hogy nem teszek rendőrségi feljelentést és nem csapok sajtóbotrányt)
Már ne haragudj, de akárhogy is fogalmazol akkor is zsarolás lesz a vége.
Ha ez egy olyan jogsértés, amiből károd keletkezett, vagy keletkezhetett volna, kérd annak a megtérítését, és jelöld meg az összeget. Tüntesd fel azt is, hogyha az összeget kifizetik, a károdat megtérítettnek tekinted, és nem teszel további lépéseket. Érteni fogják. A kár nem kell hogy a valóságban is realizált legyen.
Ha ezt nem tudod megcsinálni, mert sehogyan nem vagy érintett, akkor felejtsd el, mert etikátlan.
Szerintem az már jó irány, hogy a kérdező jogilag rendezetten próbálja intézni, és én is kizárólag törvényes megoldást javaslok.
Szerintem ügyvéddel kellene erről beszélned, erre ő tud majd neked megoldást. De én kizárólag sikerdíjban állapodnék meg vele: a cég kifizet neked 150 milliót, ebből 30% az ügyvédé. Kudarc esetén az ügyvéd nem kap semmit.
Hívj valakit, azaz egy embert személyes találkozóra a cégtől nem nyilvános helyen, legyél benne biztos, hogy a megfelelő pozíción lévő embert hívod és tisztában van vele mekkora a dolog súlya, melyet közölsz neki, legyen fizető képes, vagy legyen jó, bizalmas viszonyban a cég vezetőivel, akik fizetnek neked. Vegyél egy öt ezer forintos mobilt, új kártyával, kapcsold ki a cellainformáció mentése funkciót, majd erről kezdeményezd a hívást, ha nem szükséges ne közöld a nevedet, vagy alibi indokkal kell megkeresni a megfelelő embert. Leszögezném, a fent leírtakban Semmi illegális nincs.
Ezek után ha egyedül érkezik a találkozóra fejtsd ki neki, amit szeretnél. Dobd ki a telefonkártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!