Zsarol a könyvelőm? Ez törvényes?
Igen, igen, nem.
Kérdezek.
Törvényes nem megfizetni az elvégzett munkát?
De a könyvelő nem részletben kéri a pénzét,mert valószínű ,hogy nem ebben egyeztek meg.
Lehet,hogy a könyvelő bizalmi feladatokat lát el,de ő sem tud ingyen megélni.Ha nem fizetnek neki,akkor ő sem végzi el időben a munkáját,és ez így tiszta sor.
Eleve nem kell adósnak lenni a könyvelővel szemben,ha már alkalmazom,hogy csinálja meg a könyvelésemet.
Azért nem tudod feljelenteni hogy nem végzett el egy munkát, amit nem fizettél ki.
Maximum azért, hogy visszatartja a papírjaidat.
Könyvelőknél ez egy bevett gyakorlat, hogy nem adják le a bevallást ha nem kapták meg a pénzüket.
Szerintem jogosan.
Megkaptam a privát üzeneteidet.
Nem érzem jogosnak a felháborodásodat.
Írtad,hogy egy szolgáltatást vettél igénybe.A könyvelő szolgáltatását.Akkor fizetni is kell érte.
Sehová nem tudsz bemenni azzal,hogy "eddig becsületesen fizettem,csak 1 havi tartozás" Ha nincs pénz,nem kell kérni a szolgáltatás.
Kérdezted én mit csinálnék ha ilyen helyzetben lennék.
Megmondom.Én nem voltam sosem ilyen helyzetben,és nem is leszek..A könyvelőnek fizetek.Ha nincs pénzem akkor nem kérem meg,hogy dolgozzon nekem.Ő a munkáját megcsinálta,így KI KELL fizetnem. A villanyszerelőnek sem mondhatom,hogy köszike,hogy megcsináltad az egész lakásban az áramot,de 40 ezerrel kevesebbet fizetek ebben a hónapban,mert nincs miből.Ha nincs miből akkor nem hívom,és nem kérem meg,hogy csinálja meg.
Azzal mentegetőzöl,hogy a mai világban mindenki tartozik valakinek.És??? Akkor be kell állni a sorba??
Ne haragudj,de ha nekem nem fizetik meg a munkámat,akkor nem is végzem el.Ha tartozik az illető,akkor visszatartom a munkát amíg nem rendezi..Arra nem is gondolsz,hogy a könyvelő a pénzére számított?? Esetleg kölcsön kell kérnie,mert te nem adod meg a pénzét?
Írtad,hogy 6 éve a könyvelőd. 6 év alatt kialakul egy bizalom a 2 ember között.Ha csak egyszer fordul ilyen elő,akkor kizártnak tartom,hogy így bekeményítsen.Végül is mióta könyörög a pénzéért? 2 hónapja? 3 vagy 6 hónapja???
Hiába vagy felháborodva a könyvelőnek igaza van.Nem fizetted ki amivel tartozol neki,akkor tessék a következményeket elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!