Ti a helyemben mit tennétek? Lemondanátok az örökségről?
Lakott a házunkban egy idős hölgy, akinek segítettem sok dologban mióta itthon vagyok a gyerekekkel. Úgy 1 éve már én is főztem neki. Ezt úgy fizette ki, hogy amikor mentem neki vásárolni mondta hogy vegyek magunknak is annyiért, amennyibe az ő heti kajája kerül. Kísértem orvoshoz, kiváltottam a gyógyszereit, takarítottam nála - ez utóbbiért fizetett.
2 hónapja elhunyt, a végrendéletében hagyott rám 2M ft-ot. A gyerekei szerint én egy senki vagyok, és ha van lelkiismeretem akkor visszaadom nekik.
A hölgy teljes vagyona - amiről én nem tudtam - 50M körül van.
Ti mit tennétek?
Ha lenne lelkiismeretük a "gyerekeinek" akkor nem vennék trágyába az anyjuk akaratát. Kapzsi, mohó, gennyes dolog ez.
Ha egyszer a néni úgy rendelkezett, akkor azt kell betartani. Az ő kívánsága volt.
Ne hagyd magad terrorizálni. Lehet, hogy jogvédő kell, ha nem hagynak békén.
Tök rendes ember vagy, hogy csak úgy segítettél egy idős emberen. Nem került otthonba. Minden elismerésem! :-)
Hálából adta a néni, mert még akkor is gondoltál rá mikor a drága fiai nem.
Mindent leírtak, nekem is ez a véleményem, hogy a néni ezt akarta, hát ez lett, fogadd el, gondolj rá szeretettel.
De én egyet nem értek! Itt mindenki normálisan kultúrember módjára leírta a véleményét, és mindenki azt írta, amit normális gondolkodású ember írhat, mégis le vannak pontozva a válaszok. Kérdésem: miért? Aki lepontozta megindokolná?
Attól függetlenül mit mondtak, az a rész jogosan téged illet, tartsd meg, szükséged lesz még arra a pénzre. Ha nem érezte vna így a néni, nem hagyta vna rád ezt a pénzt.
A gyerekeinek pedig semmi beleszólása abba, hogy az anyjuk hogyan rendelkezik a saját vagyona felett.
Hogy ki pontoz le? Lehet az örökösök :D
Másképpen nagyon nem épeszű lehet csak.
Szerintem is itt vannak közöttünk az örökösök is, és ráismertek a történetre no meg önmagukra, azért pontoznak lefelé ilyen szorgalmasan.
A mamájukat látogatták volna ilyen igyekezettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!