Ti a helyemben mit tennétek? Lemondanátok az örökségről?
Lakott a házunkban egy idős hölgy, akinek segítettem sok dologban mióta itthon vagyok a gyerekekkel. Úgy 1 éve már én is főztem neki. Ezt úgy fizette ki, hogy amikor mentem neki vásárolni mondta hogy vegyek magunknak is annyiért, amennyibe az ő heti kajája kerül. Kísértem orvoshoz, kiváltottam a gyógyszereit, takarítottam nála - ez utóbbiért fizetett.
2 hónapja elhunyt, a végrendéletében hagyott rám 2M ft-ot. A gyerekei szerint én egy senki vagyok, és ha van lelkiismeretem akkor visszaadom nekik.
A hölgy teljes vagyona - amiről én nem tudtam - 50M körül van.
Ti mit tennétek?
Elfogadnám. És szólnék a férjemnek, hogy zaklatnak a néni "fiai" (mert nem nevezném hozzátartozónak azt aki ennyire lesz*rja a saját anyját).
Rendőrségi feljelentést nem érdemes tenni, mert az hosszas huza-vona, megoldás nem fog születni, és a becsületes embernek mint pl. a kérdező csak gondot okoz.
Becsületes ember ne forduljon rendőrhöz mert csak meghurcolják, abban az esetben is ha ő az áldozat!
Semmit ne tegyél.
Ne mutatsd hogy félsz tőlük, amúgy se légy gyáva. Megmondod nekik kerek-perec hogy kiérdemelted azt a pénzt, legyenek csak el a maguk részével. Éppen elég.
Amúgy is honnan tudják a címedet?
Ha nem szállnak le rólad, nyugodtan fordulj rendőrséghez, teszik a dolgukat ha muszáj.
Azt azért jó, ha össze-szeded hogy szükség esetén kik jöhetnek számításba mint tanúk, akik bizonyítani tudják, hogy te voltál az, aki nap-mint-nap gondoskodtál a mamáról. Szomszédok, boltosok, orvosok stb.
Ha mégis perre vinnék a dolgot, akkor már csak beszélni kell velük, hogy vállalják-e a tanúskodást?
A szomszédom volt.
A címem megy egyéb adatok is benne vannak a végrendeletben.
A többi szomszéd biztos tanúsítani fogja azt is, hogy segítettem meg azt is, hogy ők sajnos látogatóba se jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!