United P. C. kiadó, tud róla valaki valamit? Tőlük kaptam kiadói szerződést, alá írjam vagy ne?
Én is körülnéztem, milyen szerződéseket ajánl fel. Számomra az derült ki, hogy amennyiben sikeres lesz a könyv, akkor övék a jog és a haszon, amennyiben nem, akkor utólag visszakapják a befektetett pénzüket. Vagyis nincs semmi kockázatuk, csak hasznuk. Egy könyv fizikai elkészítése csak az egyik része a munkának. Sokkal költségesebb az olvasóhoz való eljuttatása. Ez már olyan rizikó, amit nem vállalnak, ezért nem igazán költenek a reklámra, a terjesztésre. Nem véletlenül magasak a könyváraik. Ha befut, ennyiért is megveszik, nagyobb a hasznuk. Ha nem, akkor sem veszítenek.
Én azért kerestem meg őket, mert a honalpjukon az állt, hogy több országban is működnek.
Német nyelvterületen történő kiadásról akartam tárgyalni velük. Csípőből visszautasítottak, hiszen én magyarul már megjelentettem a könyvem, rögtön átlátták, hogy tőlem kockázat nélküli pénzt nem tudnak leszedni.
Ha komolyan gondolod a megjelenést, és nem vállalod a saját szervezést, akkor én inkább a Könyvműhelyt ajánlanám. Kezd el náluk kisebb példányszámmal, úgy, hogy előre tudod, mennyibe fog neked kerülni. Ők bár nem vállalják a reklámköltségeket, de azért segítenek a terjesztésben. Ha jó a könyved és el tudsz belőle 70-80 példányt adni úgy, hogy nem rokonoknak, ismerősöknek, hanem valódi vevőknek, akkor összejön annyi, hogy a következő adagot megfinanszírozd.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ila7:
Ugy érted,válogatás nélkül, bármit kiadnak az anyagi haszon reményében?
Igen. Bármit kiadnak, ami nem ütközik törvénybe.
Én több kiadót végignéztem, mikor a saját könyvemet terveztem. A legtöbb (vannak kivételek) csak a nevében kiadó. Inkább nyomdák, melyek rájöttek, hogy több munkát szereznek, ha a nyomtatás mellé bevállalnak némi könyvgondozást is. Van amelyik cég ezt vállalja, hogy kimondja, mert olyan szolgáltatást nyújt, amit így is el lehet adni. (Könyvműhely - kis példányszámú digitális nyomtatás)És van olyan cég, mely kiadónak álcázza magát.
Amelyik nagyon keresi az írókat, az nagy valószínűséggel csak álcázott kiadó. Az igazi kiadónak nem kell hírdetéssel szerzőket keresnie, azt megtalálják az írók. Épp az a gondjuk, hogy túl sok kézíratot kapnak. Az Édesvíz pl. kiírta a honlapjára, hogy köszöni, de nem kér kéziratokat. Azt mondják, ma két féle ember létezik, aki írt már könyvet, és aki most tervezi.
Én még az Underground kiadót ajánlanám. A novumot/united.et semmiképpen sem!!!! Ha "szar", akkor is kiadják, és 4-5 ezerért senki nem fogja megvenni!!!
Kedves #15!
Elolvastam az általad ajánlott kiadó szerződéstervezetét.
E szerint a kiadás költségei a szerzőt terhelik, és igencsak drágán dolgoznak. Egy ugyanolyan könyvet, amit én 879Ft/db áron nyomtattattam ki azt ők 2700-ért. Gyakorlatilag nekik sincs semmi előzetes költségük, de az általuk számolt, még az előállítási árban elszámolt jelentős nyereségen túl az eladási nyereség felét is elkérik.
Na gyerekek, én beleszaladtam sajnos ebbe az egészbe... Nem tudom mennyire aktuális ez az egész még itt, de azért leírom. Megírtam a könyvem, és persze elkezdtem kiadókat keresgélni. Hónapokon át tartó hajhászat után alig jött válasz, ha jött is, akkor is csak vagy magánkiadás, vagy majd legközelebb. Kb. 30 kiadónak írtam. Aztán jött az United-pc (akkor még Novum). Meg is örültem a dolognak, ingyenes kiadás, isbn szám, pár hónap, és megvagyunk. Meg is történt mind ez. Meg is jelent a könyv. ÉS AKKOR ESETT LE A TANTUSZ. Ők azt csinálják, hogy darabot sem nyomtatnak addig, amíg nem vesz valaki. Szépen tárolgatják a kis PDF fájlt maguknál. Persze horribilis áron kínálják, és tudom már miért. Mivel úgy sem kerül rendesen forgalomba, és a hülyegyerek megírj a könyvét, akkor a közeli hozzátartozók tuti hogy vesznek majd. És gondolj csak bele...Anya, Apa, Tesó, meg pár rokon, barát, mondjuk olyan 6 emberke, akkor is 6x4700 Ft. És mi történt? elküldtem a SAJÁT könyvem, ők meg, beszednek közel 30000 ft-ot. No persze a gyártási költségeket levonva. Szóval egy szó mint száz, ez nagyon ki van találva, senkinek sem ajánlom. És még nem is beszéltem a kivitelezésükről, hogy kb. több száz embernek egyforma borító. Persze ha fizetsz akkor nem...
Ui.: mint megtudtam az ISBN is osztrák...
Basszus nekem ugyan így történt, beküldtem a kéziratot elektronikusan, küldték a szerződést, nem írtam alá de nem is válaszoltam nekik. Egy szóval szerződés nem történt meg!
Nem is írtak többet. Ezek szerint nem is adhatják ki, a könyvem, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!