Jár-e kötelesrész, a másik testvérnek, ha a szülő eltartási szerződést kötött az egyikükkel? Megállja-e a helyét az eltartási, ha az eltartott a kötés után 1 hónappal kórházba kerül, és két hét múlva meghal? Alzheimer, cukor, kiszáradás
1. Az eltartási szerzödés kizár minden egyéb örököst, éppen ez ennek a lényege.
2. Ha ügyvéd elött hivatalosan lett elkészitve, akkor nem igazán megtámadható. (föként ha a kadvezményezett testvér már évek óta ellátja a szülöt.)
3. Az, hogy egy hónap múlva kórházba került, nem igazán indok, az idösek között nagyon gyakori, hogy nem isznak eleget, illetve a cukordiétát sem tartják be. de ekkor sem veszti érvényét az eltartási szerzödés, legfeljebb feljelentést lehet tenni a testvér ellen, hogy életveszélyes állapotot okozott a szülönek. (Mellékesen, ha a kiszáradást kórházban két hét alatt nemm tudták rendbehozni, akkor ott valami szervi baj volt a háttérben)
nem jár kötelesrész
kötelesrész örökségből járna
itt nincs örökség.
Én úgy tudom, hogy x időnek el kell telnie a szerződéskötés és az elhalálozás között, hogy érvényes legyen.
Úgy értem pl. ha Y (eltartó) szerződést köt Z-vel (eltartott) és Z x éven belül elhuny, akkor Y-nak nem jár semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!