Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy haveromnak adnék kölcsön...

Egy haveromnak adnék kölcsön elég sok pénzt. Ha írunk róla papírt és alátanúztatjuk, akkor azzal be leszek biztosítva és nem verhet át?

Figyelt kérdés

kb. 300 ezret adnék neki és olyan 3-6 hónap múlva fizetné vissza. Attól függ, hogy fog keresni a munkahelyén és mennyi pénze lesz ősztől.

Rajta lesz a papíron, hogy adott hónapban mennyit fizetett vissza, mindent pontosan vezetünk. A papírból neki is és nekem is lenne egy példány.

Ha esetleg mégsem fizetné vissza nekem a zsét, akkor a papírt vihetem a bíróságra és perelhetem őt?

Nem mintha ezt akarnám, mert eléggé megbízok benne. Már csak azért is, mert ezt is ő vetette fel, hogy írjunk egy papírt, anélkül ő kölcsön nem kér ennyi pénzt.

2012. júl. 10. 11:11
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Szerintem nem jelenthet fel, mivel a papíron ugye ezt is rögzítenénk, hogy az a bizonyos tárgy addig nálam marad, amíg vissza nem törleszti a kölcsönadott pénzt.

Tehát eleve megvádolni sem tud ilyennel, hogy én azt elloptam, mivel előre leírtuk, ott a bizonyíték a papíron, hogy az nálam zálogban lesz...

2012. júl. 11. 18:25
 22/29 anonim ***** válasza:
azért nézz utána, hogy tarthatsz-e magadnál mástól zálogban bármit is, vagy ez egy engedélyköteles tevékenység..
2012. júl. 11. 18:54
 23/29 annonym66 válasza:
Barátnak csak annyit adj amennyi nem fáj, ha soha nem adja meg. A papírral azért mehetsz valamire, csak tanú legyen rajta. Ha nem fizet, elcsattogsz egy közjegyzőhöz, aki kiállít egy fizetési meghagyást (pénzért). Elküldi adósnak. Itt van vége a barátságnak örökre. (tehát ezért gondold meg nagyon) Ha segíteni akarsz, akkor segíts, de ne kölcsönözz!!!!. Szóval, fizetési meghagyás. Ha adós nem válaszol, nem vitatja, Mehet végrehajtóhoz az ügy. Újabb költség. Végrehajtó megy, foglal. Itt álljunk meg. Egy baráttal ezt ugye nem akarod megtenni? Szóval segíts, ha akarsz. De ismétlem, annyit, hogy a barátságotok ne menjen rá!!!
2012. júl. 11. 19:01
 24/29 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Én csak kölcsönadnám neki a pénzt, örökbe semmiképpen sem. Ha utána emiatt esetleg tönkremenne a barátságunk, az már nem az én bűnöm lenne, mert én jogosan visszavárom, amit adtam neki, de ő nem adja vissza.

De egyébként ezt ő is közölte velem, hogy soha nem kér úgy kölcsön, hogy nem adja vissza /a BAR-listát és a bankos kölcsönöket most hagyjuk, mert a bankok eleve ge.cik/. Nem ér neki annyit az egész, hogy a barátságunk zátonyra menjen. Szóval neki is érdeke, hogy megadja, különben segget csinált a szájából...

2012. júl. 12. 18:26
 25/29 anonim ***** válasza:

"a bankos kölcsönöket most hagyjuk, mert a bankok eleve ge.cik/."

A haverod a bankokat rohadt jófejnek tartotta egészen addig, amíg a bank adta a pénzt. Egyből ge.cik lettek, amint visszavárták a pénzüket.

A haverod téged is pont ugyanilyen jó fejnek tart most, amíg adod a pénzt. Egy pillanat alatt ge.ci leszel, ha vissza is kéred...

"Szóval neki is érdeke, hogy megadja, különben segget csinált a szájából..."

Nem először csinálna segget a szájából. A bankokkal is ugyanezt csinálta.

Tudod mit? Te annyira kölcsön akarsz adni, hogy szerintem kamu a kérdésed. Szerintem te a kölcsönkérő fél vagy, és így próbálod kideríteni, hogy jogilag mennyire vagy utolérhető, ha van papír, és nem fizetsz. Vagy nem. De ha mégis valós a kérdés, és valóban egy BAR listásnak akarsz kölcsönadni, akkor tök naív vagy! Én biztos rohadt ge.ci vagyok, de 10ezret sem adok biztosíték nélkül egy "haveromnak".

2012. júl. 12. 18:34
 26/29 A kérdező kommentje:

A kérdésem nem kamu és nem nekem van szükségem a pénzre, hanem neki. Erről volt szó eddig...

Amúgy akitől kért kölcsön eddig, mindenkinek megadta. A bankos kölcsönkérés miatt meg eleve az emberek többsége szopott, mert felvették a válság előtt a pénzt, utána jöttek rá, hogy nem kellett volna, mert megugrottak a törlesztők. Ha én kölcsönadok a haveromnak, akkor nem fogom a 100-szorosát visszakérni, csak és kizárólag annyit, amennyit adtam. tehát nem viselkedek úgy, mint a bankok, vagyis esélyt adok neki, hogy vissza tudja adni a pénzemet.

Viszont most már elgondolkodok a dolgon, ha valóban mindenki ellenzi itt. :S Szeretnék rajta nagyon segíteni, mert tényleg nagy barátom, ugyanakkor a pénzemet mindenképp visszavárom, mert 300 ezret maximum a szüleimnek + testvéremnek + barátnőmnek adnék örökbe. Ők akármilyen barátnál is többet jelentenek nekem.

2012. júl. 12. 18:43
 27/29 anonim ***** válasza:

Jó, fogjuk egyszerűbbre.

Azt kell megértened, hogy ha a bankok nem tudták rajta behajtani a tartozást peres úton, akkor TE SE fogod tudni behajtani peres úton.

Eddig vili?

Na, nem is kell többet tudnod.

Többi a te dógod.

2012. júl. 12. 19:45
 28/29 A kérdező kommentje:
Igen, akkor valószínű, hogy nem fogom tudni én se. Feltéve ha egyáltalán eljutunk pereskedésig...
2012. júl. 12. 20:49
 29/29 anonim ***** válasza:
ja, lehet, hogy nem lesz pereskedés. Lehet, hogy inkább fejbecsap lapáttal, aztán bebetonoz a telkükön az épülő ház alapjába, mint tette azt a rossz adós a provident munkatársával.. :/ ;)
2012. júl. 12. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!