Egy haveromnak adnék kölcsön elég sok pénzt. Ha írunk róla papírt és alátanúztatjuk, akkor azzal be leszek biztosítva és nem verhet át?
kb. 300 ezret adnék neki és olyan 3-6 hónap múlva fizetné vissza. Attól függ, hogy fog keresni a munkahelyén és mennyi pénze lesz ősztől.
Rajta lesz a papíron, hogy adott hónapban mennyit fizetett vissza, mindent pontosan vezetünk. A papírból neki is és nekem is lenne egy példány.
Ha esetleg mégsem fizetné vissza nekem a zsét, akkor a papírt vihetem a bíróságra és perelhetem őt?
Nem mintha ezt akarnám, mert eléggé megbízok benne. Már csak azért is, mert ezt is ő vetette fel, hogy írjunk egy papírt, anélkül ő kölcsön nem kér ennyi pénzt.
Szerintem nem jelenthet fel, mivel a papíron ugye ezt is rögzítenénk, hogy az a bizonyos tárgy addig nálam marad, amíg vissza nem törleszti a kölcsönadott pénzt.
Tehát eleve megvádolni sem tud ilyennel, hogy én azt elloptam, mivel előre leírtuk, ott a bizonyíték a papíron, hogy az nálam zálogban lesz...
Utolsó:
Én csak kölcsönadnám neki a pénzt, örökbe semmiképpen sem. Ha utána emiatt esetleg tönkremenne a barátságunk, az már nem az én bűnöm lenne, mert én jogosan visszavárom, amit adtam neki, de ő nem adja vissza.
De egyébként ezt ő is közölte velem, hogy soha nem kér úgy kölcsön, hogy nem adja vissza /a BAR-listát és a bankos kölcsönöket most hagyjuk, mert a bankok eleve ge.cik/. Nem ér neki annyit az egész, hogy a barátságunk zátonyra menjen. Szóval neki is érdeke, hogy megadja, különben segget csinált a szájából...
"a bankos kölcsönöket most hagyjuk, mert a bankok eleve ge.cik/."
A haverod a bankokat rohadt jófejnek tartotta egészen addig, amíg a bank adta a pénzt. Egyből ge.cik lettek, amint visszavárták a pénzüket.
A haverod téged is pont ugyanilyen jó fejnek tart most, amíg adod a pénzt. Egy pillanat alatt ge.ci leszel, ha vissza is kéred...
"Szóval neki is érdeke, hogy megadja, különben segget csinált a szájából..."
Nem először csinálna segget a szájából. A bankokkal is ugyanezt csinálta.
Tudod mit? Te annyira kölcsön akarsz adni, hogy szerintem kamu a kérdésed. Szerintem te a kölcsönkérő fél vagy, és így próbálod kideríteni, hogy jogilag mennyire vagy utolérhető, ha van papír, és nem fizetsz. Vagy nem. De ha mégis valós a kérdés, és valóban egy BAR listásnak akarsz kölcsönadni, akkor tök naív vagy! Én biztos rohadt ge.ci vagyok, de 10ezret sem adok biztosíték nélkül egy "haveromnak".
A kérdésem nem kamu és nem nekem van szükségem a pénzre, hanem neki. Erről volt szó eddig...
Amúgy akitől kért kölcsön eddig, mindenkinek megadta. A bankos kölcsönkérés miatt meg eleve az emberek többsége szopott, mert felvették a válság előtt a pénzt, utána jöttek rá, hogy nem kellett volna, mert megugrottak a törlesztők. Ha én kölcsönadok a haveromnak, akkor nem fogom a 100-szorosát visszakérni, csak és kizárólag annyit, amennyit adtam. tehát nem viselkedek úgy, mint a bankok, vagyis esélyt adok neki, hogy vissza tudja adni a pénzemet.
Viszont most már elgondolkodok a dolgon, ha valóban mindenki ellenzi itt. :S Szeretnék rajta nagyon segíteni, mert tényleg nagy barátom, ugyanakkor a pénzemet mindenképp visszavárom, mert 300 ezret maximum a szüleimnek + testvéremnek + barátnőmnek adnék örökbe. Ők akármilyen barátnál is többet jelentenek nekem.
Jó, fogjuk egyszerűbbre.
Azt kell megértened, hogy ha a bankok nem tudták rajta behajtani a tartozást peres úton, akkor TE SE fogod tudni behajtani peres úton.
Eddig vili?
Na, nem is kell többet tudnod.
Többi a te dógod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!