Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy kérjem vissza a pénzem?

Hogy kérjem vissza a pénzem?

Figyelt kérdés
6hónapja adtam kölcsön 20ezer forintot egy jó barátomnak adtam már neki előtte is pénzt és mindig vissza adta.. De most 6hónapja könyörgök hogy adja vissza a pénzem 20ezer forint nem kis pénz, mindig azt mondja nincs pénze de a csajának telefont vesz meg nyaralást ígér neki a csaja meg nagy bőszen nézegeti az interneten hogy melyik szállást foglalják le és dicsekszik hogy a csávója milyen jó helyre viszi és hogy nem kell aggódniuk az anyagiakon van pénze ezzel dicsekedett hallottam. Szánalmassal és most nem tudom mit mondjak neki, hogy adja vissza a pénzem már mindent megpróbáltam... ami szép szóval működik!

2012. jún. 19. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én közölném a csajával, hogy épp az én pénzemből élnek jól. Lesz ott egy kis vita, abban biztos lehetsz.

Legfontosabb alapszabály: KIZÁRÓLAG annak adok kölcsön, akinek ajándékba is odaadnám. Ez konkrétan a két szülőm, a testvérem és a férjem. Senki másnak egy fillért sem.

2012. jún. 19. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Szüleinek nem tudnál szólni?
2012. jún. 19. 15:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Első: elősszőr azért adtam neki pénzt mert nem volt nála pénz (otthon felejtette a tárcáját) 10ezret adtam neki 1hétre rá könyörgés nélkül megadta.

szóval úgy gondoltam másodjára sem lehet baj majd megadja de úgy látszik rossz ember ismerő vagyok.. :/

Második: Nem tudom nem vagyok egy vissza húzódó csened lány de még is kicsit most úgy érzem félős vagyok mert nem merek vele szembeszállni csak könyörgök. :/

2012. jún. 19. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Először talán szóljál neki, hogy a barátnőjének vagy a szüleinek is meg fogod említeni.

Aztán remélem felfogod, hogy ez egy tanulópénz volt.

Papír nélkül annak adunk kölcsön pénzt, akinél nem gond, ha esetleg nem adja vissza.

A "mindent megpróbáltam" az nem csak a könyörgést jelenti!

2012. jún. 19. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:
55%
Engem megtanítottak arra, hogy pénzt csak úgy adunk másnak, ha tudjuk, hogy azt soha nem fogjuk viszont látni. Máskor jól gondold át, hogy ha adsz, akkor mennyi az, amennyit nem fogsz hiányolni. :)
2012. jún. 19. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!