Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy haveromnak adnék kölcsön...

Egy haveromnak adnék kölcsön elég sok pénzt. Ha írunk róla papírt és alátanúztatjuk, akkor azzal be leszek biztosítva és nem verhet át?

Figyelt kérdés

kb. 300 ezret adnék neki és olyan 3-6 hónap múlva fizetné vissza. Attól függ, hogy fog keresni a munkahelyén és mennyi pénze lesz ősztől.

Rajta lesz a papíron, hogy adott hónapban mennyit fizetett vissza, mindent pontosan vezetünk. A papírból neki is és nekem is lenne egy példány.

Ha esetleg mégsem fizetné vissza nekem a zsét, akkor a papírt vihetem a bíróságra és perelhetem őt?

Nem mintha ezt akarnám, mert eléggé megbízok benne. Már csak azért is, mert ezt is ő vetette fel, hogy írjunk egy papírt, anélkül ő kölcsön nem kér ennyi pénzt.

2012. júl. 10. 11:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

na, figyelmesen olvass, mert egyébként drága lesz a tanulópénz:

1. kölcsönt csak annak szabad adni és annyit, amennyit ajándékba is odaadnál

2. az addig okés, hogy írtok egy papírt, de a bíróság miből hajtja be, ha a barátod nevén semmi nincs, és igazolható jövedelemmel sem rendelkezik (=feketézik)? tudod, ez olyan, mint amikor a BKV-n megbüntetik a csövest :-)

3. BAR listás - erre listára nem poénból kerülnek fel az emberek

A te pénzed, a te dolgod, ha van fölös 300 kilód, adj neki, de azért ne a kosztpénzt add oda.

2012. júl. 10. 14:12
 12/29 anonim ***** válasza:

"mert ő igen jó barátom. Az igen kevés közül... "

Figyelj, egy jó barátról eszedbe sem jut olyan, hogy "be leszek biztosítva és nem verhet át". Meg olyan sem fordul meg a fejedben, hogy "a papírt vihetem a bíróságra és perelhetem őt".

Figyelj, te azt akarod hallani, hogy persze, minden OK ezzel! Hát tessék: "Minden OK ezzel, a papír megvéd, de köztetek ez amúgy is csak egy formaság. A baráti becsületre is számíthatsz nyugodtan!"

2012. júl. 10. 15:28
 13/29 anonim ***** válasza:

A papírért majd kapsz cserébe egy másik papírt több év múlva a bírósági per végén. Az lesz benne, hogy a bíróság megállapítja a tartozás fennállását, és kötelezi az adóst a tartozása kifizetésére. Az szebb papír lesz, mint az eredeti, az biztos, mert azon lesz egy ilyen bírósági pecsét is.

Na, azzal meg majd lehet menni a végrehajtóhoz, és kérni, hogy hajtsák be.

Csak ki kell várni a sorodat.

Mert előtted ott lesznek a mocskos szemét bankok képviselői, akiknek ugyanazt fogja mondani a bíróság, mint neked, jóbarát: "megállapítást nyert, hogy adósnak semmi foglalható és végrehajtható vagyona nincs, így az eljárást felfüggesztem".

Ha kicsit gondolkozol, erre magad is rájöhettél volna, nem? Elvégre a bankok is írattak vele papírt! És ha az mindent vinne, akkor MÁR nem tartozna nekik milliókkal...

Na, ha ez megvolt, ez után viszont lehet írni egy újabb papírt. Tanú se kell hozzá, csak úgy. Legyen a neve mondjuk privát BAR-lista, és az legyen benne: "száradjon le a kezem ha mégegyszer ilyen hülye leszek, hogy kölcsönadogatok embereknek mindenféle biztosíték nélkül, de különösen xy-nak"... :P

2012. júl. 10. 16:56
 14/29 anonim ***** válasza:
Mindezeket aláírva most már csak egyet tehetsz:Jó erősen bízz a szerencsédben./Na meg a barátságban./
2012. júl. 10. 21:30
 15/29 anonim ***** válasza:
Nagyon sok barátság ment már így tönkre.
2012. júl. 10. 21:32
 16/29 A kérdező kommentje:

Akkor hát mit csináljak végül is? Ha kölcsön adok neki, azt természetesen a papír megírása után akarom tenni, nélküle semmiképpen sem.

Viszont ha írunk ilyen papírt, akkor fedezetként bele kéne foglalni valamit, ami az ő tulajdonuk? De gondolom, annak valami 300 ezer Ft körüli cuccnak kell lennie. Mondjuk a TV-jükön, és a számítógépükön gondolkodtam. Persze ezek is csak azért, hogy tuti legyen a dolog, hiszen mégiscsak elég nagy pénzről van szó...

Ha esetleg mondjuk mégsem fizetnének, akkor ha elmegyek a bíróságra, a per évekig húzódna és nem azonnal kapnám meg a fedezetet? :(

12-es: hiába a barátom /annak mondhatom, ugyanis jóval több van köztünk haverságnál/, de pénzben ugye nincs barátság, ezért jutnak eszembe ezek a gondolatok még vele kapcsán is.

Akiknél nem jutnának eszembe ilyenek, hogy "viszem a papírt és perelek, stb-stb.", azok a családtagjaim, illetve a barátnőm, aki imádok. De őket én még akármilyen barátnál is értékesebbnek tartom.

2012. júl. 11. 00:33
 17/29 anonim ***** válasza:
Mobilitás dolgok nem jók biztosítékként! Előbb lábakél, mint elmennél érte!
2012. júl. 11. 06:15
 18/29 anonim ***** válasza:
Esetleg adjon valamit zálogként a birtokodba. Mondjuk nyilvántartott vagyontárgyat, mint autó, motor stb. Ekkor nem kell futnod a pénzed után, ott áll a fedezet a garázsodban. Javaslok ügyvédet felkeresni. Papír nem elég, zálog talán. De inkább ne adj. Kérjen a családjától a szükségesre, luxusra pedig akkor költsön, amikor megkereste az árát!
2012. júl. 11. 09:11
 19/29 A kérdező kommentje:

Ez egy jó ötlet, eszembe se jutott!!! :) Ráírunk a papírra fedezetként XY, kb. 300 ezres dolgot, ami mondjuk az ő nevén van. Majd miután kölcsönadtam neki, amit ráírtunk a papírra, azt viszem magammal, és a tartozás végéig nálam marad.

Ha így adok kölcsön, akkor lehet gondom belőle? :)

2012. júl. 11. 14:04
 20/29 anonim ***** válasza:

Lehet. Feljelent, hogy elloptad a cuccát. A rendőrség kimegy, megtalálja nálad, ő visszakapja, téged meg lecsuknak.

Írjatok róla adásvételit inkább!

2012. júl. 11. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!