Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterás anyukák! Ilyet lehet...

Vaterás anyukák! Ilyet lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Sajnos valamiért dél óta nem akar betöltődni a vatera szabályzata, ezért kérdezek itt. Vásároltam egy eladótól, és úgy egyeztünk meg, hogy jövő kedden utalom neki a pénzt, mert van még két terméke, amiket szeretnék megvenni. Most viszont felrakott egy új tételt, ami nagyon szuper, csak sajnos félő, hogy jövő keddig iszonyúan felviszik az árát. Az eladónak mindegy, hogy mennyiért szabadul meg tőle.

Megtehetem, hogy írok neki egy e-mailt, hogy mondjon egy árat a termékre, amennyiért szívesen odaadná, és megkérem, hogy hozza előre az aukció lezárását, én pedig a megegyezett árban lecsapok rá? Vagy ez szabályellenes? (Kicsit annak tűnik, de nem tudom, vannak-e kiskapuk.)

Köszi a válaszokat!

2012. jún. 26. 18:04
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a termék. A beírt ár 6000 forint.

2012. jún. 26. 19:40
 12/23 Sókristály ***** válasza:
100%

Ha esetleg később linkelsz, és én már nem ülök gépnél, van egy javaslatom.

Van ugye az a mező, amiben szerepel az aktuálisan ajánlható legkisebb ár. Ez felülírható nagyobb összegre is, ezt automata licitnek nevezik. Írd be oda azt az összeget, amit maximum hajlandó vagy kiadni érte, ehhez adj hozzá mondjuk 12 forintot. Hosszú lenne elmagyarázni miért, a lényeg, hogy a licit sikere múlhat rajta.

Ilyenkor nem fog megjelenni az az ár, amit ajánlottál. ezt csak te tudod, még az eladó sem látja. Viszont ha valaki licitál a termékre, akkor a licitlépcső összegével újra a te licited lesz a nyerő, amíg el nem éri az általad megadott maximum összeget. Ha hamarabb ér véget a aukció, minthogy elérné az általad ajánlott összeget, akkor olcsóbban megúszod, mint amennyit rászántál volna. Mert az az összeg csak lehetőség, ameddig elmész, de hamarabb vége a licitnek, annyiért viszed, amennyin éppen áll.

Valószínűleg ezt csinálod most is. Beírtad az általad ígért összeget, de ez magasabb, mint ahol a licit tart. Gondolom ezt módosítottad még magasabbra, ezzel felülírtad a saját védett ajánlatodat, de ez továbbra sem fog látszani, amíg más nem próbál licitálni, és nem éri el az általad jelölt összeget.

Ez nem baj, mert mint írtam, mindegy, mennyit írtál be, ha az alatt zárul le az aukció, az aktuális árat kell fizetned.

elég bonyolultan hangzik, ugye?

2012. jún. 26. 19:44
 13/23 Sókristály ***** válasza:
100%

Most néztem meg a linket.

Te 600-et ajánlottál, de ez nem látszik, amíg a licitálás el nem ér odáig.

Hogy érts: ha innentől nem licitál rá senki, akkor 1001 ft-ért a tiéd.

Ha valaki licitál, akkor ő 1501 ft-ot ígér, de mivel te beírtad 6000-re, újra te leszel a nyerő 2001 Ft-tal.

Ha megint licitál, akkor Ő 2501 Ft-ot ígér, de a tiéd felülírja egészen 3001-re. És ez így megy, amíg el nem éri a 6000-et. 6000 fölött már nem a tiéd a cucc.

2012. jún. 26. 19:47
 14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm Sókristály, most már mindent értek! :)
2012. jún. 26. 19:54
 15/23 Sókristály ***** válasza:
100%

Most már csak egy gondod lehet, de remélem nem jön be.

Ha e-mailben megírtad az eladónak, hogy 6000-et adnál a kocsiért, nehogy számon kérje rajtad. Nincs hozzá joga, csak annyit kérhet, ahol megáll a licit, de vannak érdekes emberek. A lényeg, hogy ne hagyd magad!

2012. jún. 26. 19:59
 16/23 A kérdező kommentje:

Valójában közös megegyezés született a 6000-ről, és direkt az én kedvemért hozta előre az aukció lezárását. Ahhoz képest, hogy ez egy vadiúj, hibátlan Zapf babakocsi, amihez Mo-n hozzájutni majdnem lehetetlen, még így is nagyon jól jártam. Ráadásul, mivel még további 3 terméket is veszek nála, felajánlotta, hogy elég egyszeri pkg-t fizetnem, ha több lenne a 4 csonag, akkor ő állja a különbözetet.

Ezek fényében nem szeretnék neki bekavarni, ha már volt ilyen rendes.

Ráadásul ha éppenséggel összevesznénk ezen, akkor ugye úgyis nekem kell előbb elutalnom a pénzt, és nem valószínű, hogy elküdli nekem a babakocsit, ha nem a megbeszélt összeget utalom. Ehhez ráadásul hozzájönne az esetleges negatív vélemény, amiért nem a megegyezettek szerint jártam el, és ez kezdő vaterásként nem lenne túl impozáns. :)

2012. jún. 26. 20:16
 17/23 Sókristály ***** válasza:

Te tudod, de azért megpróbálhatod megbeszélni vele. Olyan meg nincs, hogy nem küldi el, ha a hivatalos árat megfizeted. Azzal meg hiába fenyeget, hogy Vaterán kívül próbáltál egyezkedtél vele, mert Ő is benne volt a buliban, nem fog felnyomni. Ugyanezen okból nem hiszem, hogy negatívot adna.

De lehet, hogy igazad van és jobb a békesség. Remélem jól sikerül a vásár, és a tiéd lehet a kocsi. Majd írd meg.

2012. jún. 26. 20:34
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséged! :) Holnap estefelé megírom, mi lett. Plusz jó pont az eladónak, hogy még most is e-mailezünk, és felajánlotta, hogy a jövő héten érkező babacuccos dolgokról először nekem küld át képet, hátha kell valamelyik és meg tudunk egyezni, csak utána tölti fel vaterára. :)

(Repültek a zöld kezek a gyors és hathatós segítségért!)

2012. jún. 26. 21:08
 19/23 Sókristály ***** válasza:

Aranyos vagy :-)

Az alapján, amit írtál, már én sem alkudoznék, de ha Ő ajánlja fel, persze fogadd el. Az nagyon jó szokott lenni, ha egy eladóval személyes kapcsolatot alakítasz ki, főleg ha olyan cuccai vannak, amiket amúgy is keresel.

2012. jún. 27. 07:54
 20/23 Sókristály ***** válasza:

Gratulálok, most néztem, hogy sikerült :-)

Az külön poén, hogy 6000 Ft-on állt meg!

2012. jún. 27. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!