Mivel tudnék pénzt spórolni?
Nincs égetően nagy szükségem a pénzre, de szeretnék spórolni. Igazából tényleg jól élünk, nem szenvedek semmiben sem hiányt.
De nem is olyan régen rájöttem arra, hogy az a pénz amiből járok vásárolni, bulizni az igazából a szüleimet illeti meg. És szeretném meghálálni nekik úgy, hogy jobban odafigyelek a pénzünkre, és nem szórom úgy.
Pl.: este áramtalanítok a szobámban, nem hagyom a telefonom/laptopom töltőjét a konnektorban, ugyanúgy a hajvasalót, hajszárítót sem. Áttértem a zuhanyzásra. Olcsóbb szolit kerestem, és most már bérletet is vettem. Még tart a McDonalds-nak a kuponos akciója, azzal mentem enni. Legutóbb olyan buliban voltam ami lányoknak ingyen volt, stb. Szóval megadom magamnak azt amire "szükségem van". De spórolósabban. Tudnátok még ilyen ötleteket adni?
"nem tudnám beérni havi egy új rucival."
Most akkor akarsz spórolni, vagy sem?
Én turkálóban vásárolok. Ha te olyan márkás boltokban, plázákban veszel ruhát, akkor egy egyszerű felső árából én legalább 1-2 kilónyi ruhát tudnék venni. De csak tippelek, nem tudom mennyibe kerülnek a ruhák a plázákban.
Néha veszek ezt-azt vaterán, teszveszen is. (Nem havonta.)
(A 75Ft-os szendvicses.)
Vagy ha ne akarsz lemondani a ruhákról, akkor turkáló:)
Ugyanannyi ruhát töredék áron kaphatsz meg, komoly ezreket tudnál megtakarítani. Nekem csomó cuccom van onnan. Pl legutóbb egy hibátlan Zara inget szereztem, 200 (!) Ft-ért. Szerinted?:D
A spórolás a cél, de úgy, hogy nagyjából megmaradjanak az igényeim. Persze lehet csökkenteni a gyorséttermi étkezések számát is.
Ne értsétek félre, nem nézek le senkit sem azért, mert turiban vásárol. De én szeretek új ruhákat vásárolni. Sőt egyszer el is mentünk a barátnőimmel turizni. De én csak álltam, és nem tudtam, hogyan kezdjek hozzá. Amúgy is rengeteg volt a nagyméretű ruha. És ha turizni járnék, nem biztos, hogy mindig megtalálnám a keresett darabot. Így is nem olyan rég kerestem egy egyszerű fekete pólót, és kb 2,5 óráig kerestem az igazit míg ráakadtam. Egy hülye pólót! :D Tudom nem vagyok százas...:D
((És mielőtt valaki elkezdené, hogy anyuci elkényeztetett önző gyereke. Megelőzném azzal, hogy nem egyszer adtam ruhaadományt a rászorultaknak.))
Szóval akkor összegzés, az eddigi válaszaitok alapján:
- több saját szendvics, kevesebb meki =(
- akciós ruhák, kevesebb ruha, (esetleg benézni megint turiba)
Amúgy komolyan 200Ft volt egy Zara ing? Az azért durva :O Amúgy egyik kedvencem :$
Ha már a jótékonykodásnál tartunk, én még nem dőlnék hátra a helyedben:D A szüleid pénzéből vásárolt megunt cuccaidat elajándékoztad. Ez kedves tőled, komolyan. Kezdetnek nem rossz, de azért ettől még senki sem fog hasra esni:D Amit te leírtál az még messze van a spórolástól, csupán annyi történik, hogy a megannyi felesleges luxusból engedsz egy hangyányit. Ennek a gazdasági vonatkozásait most nem fogom ecsetelni:P Az általad felsoroltak, konnektor, zuhanyzás, stb, jók. A szüleidnek nem sokat spórolsz vele, de ez valamelyest környezettudatos életmód, így a környezetednek jót teszel vele. Mondjuk az esetedben környezettudattalan:D mert nem ez volt a célod vele, de az eredmény mindenképp pozitív:) Egyszer próbáld ki, akár csak egy hónapra, hogy a saját keresetedet szórod csak el, és csak is azt. Rezsire ne is költs belőle, csak kajálj abból, és ami marad mulatozásra, azt költsd el bátran. Meglátod új értelmet fog nyerni a spórolás szó.
Egyébként sok sikert kívánok neked, haladj tovább ezen az úton. Még nagyon az elején jársz, de kezdje mindenki a maga szintjén a spórolást és a környezettudatos életmódot. Idővel tisztázódnak a fogalmak: spórolás, szükséges kiadások (ebben a szórakozás és a ruházkodás is benne van jó esetben a 21. század középrétegének), és durva pazarlás.
Én már megjártam az utat:D Csak azóta tudok bánni a pénzzel, hogy külön életet élek, és a saját lábamon állok.
Mindenképp értékelendő, hogy legalább néhány fiatal van, akinek eszébe jut a spórolás.
A mcdonalds hanyagolásával nagyot tudnál szakítani. Nekem a gyúrás miatt sokat kell ennem, minőségi kaját kell ennem, és ezt minél olcsóbban kell kihoznom. Ehhez kb. 2naponta kell főzni, mert onnan hűtéssel, mikrózással megoldom 3 óránkénti evést.
A ruhás dologról nem tudok nyilatkozni, ez már a te luxusod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!