Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan szoktatok pénzt spóroln...

Hogyan szoktatok pénzt spórolni, hogyan osztjátok be jövőre a kevesebbet okosan?

Figyelt kérdés

Ne sajnálkozó válaszokat tessenek írni, hanem okos ötleteket arra, hogy a jövőre kevesebből gazdálkodó emberek ki tudjanak jönni a jövedelmükből. Például: hogyan takarékoskodtok a főzéssel, a konyhában, a fűtéssel, az utazással, különböző szolgáltatásokkal stb.?

Hátha akad egy-két olyan bevált praktika, amelyet az olvasók még nem ismernek, s ötleteket tudnak meríteni!

(Ne gyűlöletkeltő vagy ellenséges válaszokat, legyetek szívesek! Tudom, hogy vacak a helyzet, de majdcsak túléljük valahogy.)

2011. dec. 17. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Én egy pár hónapj elkezdtem összeírni, amiket alklmazok, és nyilvánossá tettem, hogy ha úgy adódik, más is tudja őket hasznosítani, szóval használd egészséggel: [link]
2011. dec. 17. 21:29
 2/4 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Már biciklivel járok a 10 kilométerre lévő munkahelyemre(buszjárat nincs olyan korán és késő este,amikor én jövök-megyek). Eddig kocsival jártam,de már az is sokba kerül.

Amikor nem vagyok otthon,akkor mennek a konvektorok 3-as fokozaton,így nem hűl le a ház,kevesebb energia este 9kor begyújtani(akkor érek haza) amikor reggel 4kor már indulok is,szóval ezen nem tudok spórolni.

Kaja:általában hétvégente vagyok itthon,akkor főzök,kis adagokban lefagyasztom,hét közben kitart.

Idő hiányában sok mindenen nem tudok spórolni,de ha több időm lenne,többször sütnék itthon,így nem mennék boltba csak egy kenyér címszóval(és aztán egy kenyérrel,csokival,felvágottal jönnék ki,ezer forint fölött fizetve)

Ha lenne még több időm,vetnék a kertbe is,azt locsolnám(felénk azt naponta 2x kell,mert kisül minden)kapálnám stb..

2011. dec. 18. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
34%

Mi pl. minden hosszabbítót kikapcsolunk, amibe olyanok vannak dugva, amit pillanatnyilag épp nem használunk.

Csak egy kenyérért nem megyünk be a boltba, pont azért, amit az előző leírt. Nem csak egy kenyér lenne belőle. Veszünk egyszerre több kilót, felszeljük, és berakjuk a fagyóba. Mikor enni akarunk, előtte x idővel kiveszünk annyi szeletet, amennyit kb. meg fogunk enni. Így a kidobott kenyerek ideje is elmúlt, és ritkábban kell boltba menni.

Hideg kaját is próbálunk olyat venni, ami kevésbé romlik. Tehát felvágottat és társait max két evésnyit veszünk, mellé kolbász, szalonna, szalámi, vagy pedig virsli, amit szintén a fagyóba rakunk. Így emiatt is elég hetente egyszer boltba menni. Vagy még tovább is kitart időnként. Ha fogy a tojás, azt is mindig pótoljuk, mindig van itthon. Ez is jó reggelire, vacsira.

A főtt ételeket érdemes nagy adagban megfőzni, és lefagyasztani.

Tisztálkodási szerekből kitapasztaltuk, hogy melyik az , amelyik még megfelelő, de a lehető leg olcsóbb.

Mosogatás persze nem folyó vízzel a gazdaságos, de ezt te is tudod. Fürdés szerintem úgy a leg gazdaságosabb, hogy beülsz a kádba, tussal bevizezed magad, ( én be szoktam dugni a dugót ha így tusolok ) elzárod a vizet, lemosod magad tusfürdővel, majd ismét megnyitod a vizet, lemosod magadról a tfürdőt, és kész. Alig fogy valami víz. Egy micetnyi van a kád aljában.

Mi szoktunk szörpöt is venni, mert igaz nem sűrűn, de van hogy megkívánjuk az üdítőt. Ilyenkor max. veszünk egy ásványvizet, és megvan az ülcsi.

Jelenleg ennyi.

Én valóban azt tartom a leg jobb spórolási technikának, ha mindig mindenből előre vásárol az ember, és hetente csak egyszer kell boltba menni. Minél ritkábban, annál olcsóbb. Úgysincs olyan, hogy csak azt veszem meg, amit előre elgondoltam.Ha van fagyasztó, és nagy hűtő, ez meg is oldható.

2011. dec. 18. 20:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nálunk sajnos a sokat veszünk mindenből elve nem valósítható meg, mert a két tesóm mindent felzabál 1-2 nap alatt.

2011. dec. 18. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!