Mivel tudnék pénzt spórolni?
Nincs égetően nagy szükségem a pénzre, de szeretnék spórolni. Igazából tényleg jól élünk, nem szenvedek semmiben sem hiányt.
De nem is olyan régen rájöttem arra, hogy az a pénz amiből járok vásárolni, bulizni az igazából a szüleimet illeti meg. És szeretném meghálálni nekik úgy, hogy jobban odafigyelek a pénzünkre, és nem szórom úgy.
Pl.: este áramtalanítok a szobámban, nem hagyom a telefonom/laptopom töltőjét a konnektorban, ugyanúgy a hajvasalót, hajszárítót sem. Áttértem a zuhanyzásra. Olcsóbb szolit kerestem, és most már bérletet is vettem. Még tart a McDonalds-nak a kuponos akciója, azzal mentem enni. Legutóbb olyan buliban voltam ami lányoknak ingyen volt, stb. Szóval megadom magamnak azt amire "szükségem van". De spórolósabban. Tudnátok még ilyen ötleteket adni?
Azért annyira nem drága a Big Mac. Jó mondjuk most kuponnal vettünk(1530 Ft-ért) két big mac-et, közepes adagú burgonyával, és 0,4-es innivalóval.
De megfogadom a tanácsod. Egyszer-egyszer eszek majd saját készítésű szendvicset is. :D Köszönöm!
1500FT-búl 3 napra? Legalább 3 hétre tudnék abból szendvicset csinálni. Egy heti ebédem.
(Épp most ettem egy szendvicset, kb. 75 Ft volt. Igaz nem is egy bigmac.)
Igazad van hármas, egy nagyságrendet tévvedtem:D De úgy látom a Kérdezőt ebben a kérdésben nem fogjuk tudni meggyőzni. "egyszer-egyszer eszek saját szendvicset"....hm
Ha ezen akarnál spórolni, Kérdező, akkor fordítva: egyszer-egyszer eszel mekiben!:) Akkor tényleg spórolnál vele. Ez most nem bántás, hiszen kinek mi a fontos. Én inkáb eszek 75 Ft-os szendvicset, csak legyen pénzem benzinre a motoromba:D Mert 1500 Ft-ból két embernek pl két napra simán elég kaját lehet főzni, ti meg ennyiből csak egyszer ettetek, ráadásul nem is biztos, hogy jóllaktatok.
De mondom Te tudod, ez csak egy ötlet. Kaján lehet egyébként a legtöbbet spórolni:)
Meg hogy nem tudnád beérni kevesebb ruhával...akkor ez az egész nem fog menni.
A spórolás lényege, hogy bizonyos dolgokról lemondunk egy "magasabb cél" érdekében. Mondjuk nem veszel olyan sok ruhát, mert most kocsira gyűjtesz.
Ha nem veszel visszább az igényekből, akkor sajnos egy forinttal sem fogsz tudni többet félrerakni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!