Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mivel tudnék pénzt spórolni?

Mivel tudnék pénzt spórolni?

Figyelt kérdés

Nincs égetően nagy szükségem a pénzre, de szeretnék spórolni. Igazából tényleg jól élünk, nem szenvedek semmiben sem hiányt.

De nem is olyan régen rájöttem arra, hogy az a pénz amiből járok vásárolni, bulizni az igazából a szüleimet illeti meg. És szeretném meghálálni nekik úgy, hogy jobban odafigyelek a pénzünkre, és nem szórom úgy.

Pl.: este áramtalanítok a szobámban, nem hagyom a telefonom/laptopom töltőjét a konnektorban, ugyanúgy a hajvasalót, hajszárítót sem. Áttértem a zuhanyzásra. Olcsóbb szolit kerestem, és most már bérletet is vettem. Még tart a McDonalds-nak a kuponos akciója, azzal mentem enni. Legutóbb olyan buliban voltam ami lányoknak ingyen volt, stb. Szóval megadom magamnak azt amire "szükségem van". De spórolósabban. Tudnátok még ilyen ötleteket adni?

2012. jún. 12. 11:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
McDonalds helyett pl ajánlom a szendvicsgyártást. Sokkal változatosabb (azt raksz bele, amit akarsz, húspultban annyi szelet felvágottat és/vagy szalámit tudsz venni amennyi kell). Másrészt a meki ár/érték arányban nagyon rossz. 1500 körül van egy bigmac mondjuk, abból kb 3 napra elég szendvicset tudsz csinálni magadnak.
2012. jún. 12. 11:51
 2/21 A kérdező kommentje:

Azért annyira nem drága a Big Mac. Jó mondjuk most kuponnal vettünk(1530 Ft-ért) két big mac-et, közepes adagú burgonyával, és 0,4-es innivalóval.

De megfogadom a tanácsod. Egyszer-egyszer eszek majd saját készítésű szendvicset is. :D Köszönöm!

2012. jún. 12. 11:55
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

1500FT-búl 3 napra? Legalább 3 hétre tudnék abból szendvicset csinálni. Egy heti ebédem.

(Épp most ettem egy szendvicset, kb. 75 Ft volt. Igaz nem is egy bigmac.)

2012. jún. 12. 11:57
 4/21 anonim ***** válasza:
Vásárlás alatt mit értesz? Nem írtad le pontosan. Pl max havonta csak egy új ruhát vegyél, ha épp nincs többre szükséged. Amik meg jó állapotúak, de nem használod, add el a vaterán vagy a teszveszen. Visszajön egy kis pénz így abból amit elköltöttél, és a szórakozásod egy részét tetszés szerint fedezheted belőle.
2012. jún. 12. 11:59
 5/21 anonim ***** válasza:
Ja és a mekis kaja borzasztó egészségtelen amellett hogy drága, de te tudod mivel akarod mérgezni magad:D Ha már mindenáron 900 Ft-ot akarok fizetni egy 100-200 Ft-ot érő szendvicsért, akkor inkább elmegyek a subway-be.:D
2012. jún. 12. 12:01
 6/21 A kérdező kommentje:
Eléggé sokat vásárolok :D Szóval nem tudnám beérni havi egy új rucival. Szerintetek, ha csak akcióban, vagy kuponnal veszek ruhákat úgy kevesebbet költenék? Vagy beleesnék abba a hibába, hogy még többet vennék, mert akciós...a kasszánál meg figyelnék? :DD De ez a Vaterás ötlet tetszik. :) Köszi!
2012. jún. 12. 12:04
 7/21 anonim ***** válasza:

Igazad van hármas, egy nagyságrendet tévvedtem:D De úgy látom a Kérdezőt ebben a kérdésben nem fogjuk tudni meggyőzni. "egyszer-egyszer eszek saját szendvicset"....hm

Ha ezen akarnál spórolni, Kérdező, akkor fordítva: egyszer-egyszer eszel mekiben!:) Akkor tényleg spórolnál vele. Ez most nem bántás, hiszen kinek mi a fontos. Én inkáb eszek 75 Ft-os szendvicset, csak legyen pénzem benzinre a motoromba:D Mert 1500 Ft-ból két embernek pl két napra simán elég kaját lehet főzni, ti meg ennyiből csak egyszer ettetek, ráadásul nem is biztos, hogy jóllaktatok.

De mondom Te tudod, ez csak egy ötlet. Kaján lehet egyébként a legtöbbet spórolni:)

2012. jún. 12. 12:07
 8/21 A kérdező kommentje:
Jaj a Subway-t is szeretem, de ami még kedvenc a szendvicsek között az a KFClonger. Nyámmi...:D Olcsó, és finom :D
2012. jún. 12. 12:08
 9/21 anonim ***** válasza:
itt a probléma. nem a konnektorban hagyott vasaló vagy töltő a nagy tétel... bár az is fontos, ne értsd félre, nem árt, ha erre is figyelsz. de azért a mekiről lecuppanhatnál, van aki, két - három havonta vesz új ruhát, kevesebbet bulizik, vagy nem költ annyit. Ezeket kéne visszavenni egy picit. És nem néha saját szendvics kell, hanem néha bigmek. Nem bántani akarlak ne értsd félre, csak a véleményemet mondom el. :) Sok sikert! és még egy kis apró szösszenet. Már az pozitív dolog, hogy felismerted a hibát és próbálsz változtatni.
2012. jún. 12. 12:10
 10/21 anonim ***** válasza:

Meg hogy nem tudnád beérni kevesebb ruhával...akkor ez az egész nem fog menni.

A spórolás lényege, hogy bizonyos dolgokról lemondunk egy "magasabb cél" érdekében. Mondjuk nem veszel olyan sok ruhát, mert most kocsira gyűjtesz.

Ha nem veszel visszább az igényekből, akkor sajnos egy forinttal sem fogsz tudni többet félrerakni:D

2012. jún. 12. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!