Fele annyiért mentem el dolgozni, mint amennyit adtak volna. Mit tegyek?
Vidékről van szó.
Nos az interjún diplomával, középf. nyelvvizsgával br 140-et kértem.
Kiderült az elődöm csak próbaidőn, dipl. nélkül volt 180-ban.
és most látom, a betanított munkások is többet keresnek nálam a cégnél.
vezető beosztásban vagyok+ tolmács.
Próbaidő után nem emeltek, sőt a főnökség hátrébb is vett, nem beszélgetnek már velem, csak a munkáról. Eddig közvetlenebbek voltak, míg nem kértem emelést.
Álmaim munkahelye amúgy, nem tudok másikat - kicsi a város.
Mit tehetnék?
Hát, sajnos már nem tehetsz semmit.
Így van ez a mai világban, megkérdezik mennyit kérsz, ha nagyot mondasz, fel sem vesznek, ha reális árat mondasz, akkor azon elgondolkodnak, ha kicsit, akkor összecsapják a tenyerüket, hogy milyen jól jártak.
Valóban azt kellett volna, hogy megnézed ezért a munkakörért mennyit kérhettél volna.
De ha tovább erősködsz, akkor úgyis kiadják az utadat, hisz helyetted úgyis van 10 másik.:(
Mocskos egy világban élünk.
ez vigasztal valamennyire, hogy legalább munkám van.
de van még rajtam kívül olyan diplomás, aki dolgozik és kevesebbért,mint egy 8 általános, aki csak gyereket tudott eddig csinálni, máshoz nem ért? betanított.
nem fikázom őket. hanem leírtam ami van.
3 gyerekkel az asszony persze nem dolgozik, ő semmit nem tud.
én ezerszer több időt szántam a tanulásra, nem csináltam gyereket, hogy alapozzak. sokkal több munkám van benne itt lenni, mint 3 gyerekkel szoc.segélyen lenni!
nem fikázom őket, de azért legyen már különbség köztünk. anyagiakban minimum.
"nem fikázom őket, de azért legyen már különbség köztünk. anyagiakban minimum."
Van köztetek különbség. Csak nem anyagiakban...
Késő bánat...
De még mindig van lehetőséged!
Dolgozz keményen, s lássák meg, hogy te többet is megérsz. Az ott gyűjtött tapasztalatodat pedig lehet, hogy nem is olyan sok idő múlva kamatoztathatod.
Egyébként milyen jellegű a munkád? Mi a végzettséged?
Nézd át a munkaköri leírásodat, mert ha nem szerepel benne tolmácsolás vagy fordítás, akkor nem feltétlenül kell megtenned. Ellenkező esetben szerintem járna nyelvpótlék.
De persze követelőzni nem ildomos, mert az ember hamar az utcán találhatja magát.
Ha gazdasági területen dolgozol, esetleg máshol besegíthetsz könyvelni stb.
S az nem feltétlenül baj, ha a főnökség nem bratyizik veled. A munkára összpontosíts, s arra, hogy a legjobbat hozd ki magadból, magad számára a legtöbb tudással gyarapodj.
7-es
lehet te többre becsülöd azt, aki az iskola mellé járt és gyereket csinált 8 általános végzettséggel, mint engem.
de ugye tudod, hogy ez csupán a te értékelésedet minősíti.
aki keményen dolgozik, céltudatos az részedről le van nézve, de aki lóg, meg a kisujját sem mozdította a jövőjéért, az meg érték.
hát kinek mi.
mindenkinek a maga élete.
kedves utolsó,köszönet.
Gazdasági területen dolgozom, benne van minden a szerződésben amit csinálok, csak ma láttam meg, hogy az elődöm 180-at kapott és se diploma, sőt a cég fizette neki a nyelvtanulást, meg a könyvelő tanfolyamot (!)tehát jól el csesztem az interjún :(
de nézek plusz munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!