Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen támogatásra vagyok...

Milyen támogatásra vagyok jogosult az államtól szülés után (/esetleg terhesség alatt)?

Figyelt kérdés

Soha nem dolgoztam Magyarországon, csak még régen nyári munkát a középsuli alatt. Jó pár éve pedig szabadúszó vagyok külföldön is, nem vagyok sehova bejelentve, csak bedolgozok pár céghez, tehát utolsó lejelentett munkáim még 5 évvel ezelőttiek-ezt csak azért írom, ha itthon kellenek a munkáltatói papírok bemutatása.

Érdekelne mire megszülök (ősszel) milyen támogatás/ok jár/nak majd nekem?

Jelenleg itthon élek M.-on.

2012. ápr. 12. 17:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyasági támogatás (60 ezer forint körül), ez egyszeri, és gyes havonta (hűű, 20 ezer forint körül?), meg családi pótlék (egy gyermek után ez talán 10-12 ezer ft). Terhesség alatt semmilyenre.

36 hetes kismama

2012. ápr. 12. 17:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az anyasági-1x-i támogatás-64125 ft,a gyes nettó összege 25650 ft(ez a gyerek születésétől max.3 éves koráig),a családi pótlék 12200 ft,ha egyedül neveled,akkor 13700 ft(ez szintén a gyerek születésétől jár max. 20 éves korig.Ezek járnak.A terhesség alatt semmit jár.
2012. ápr. 12. 17:37
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

Csak nekem szúrja a szememet az, hogy valaki, aki soha nem dolgozott itthon, soha egy Ft-ot nem adózott, fizetett be a közösbe, milyen jogon szeretne bármit is az államtól?!

És most tessék nyugodtan lepontozni!!!

2012. ápr. 12. 17:52
 4/16 anonim válasza:
72%
Teljesen egyetértek veled 3. válaszoló. Havonta kb. 40 ezer forintot fog kapni a semmiért + a 60 ezer forint egyösszegbe. Mások ennyiért melóznak.
2012. ápr. 12. 18:02
 5/16 anonim ***** válasza:
62%
Tekintve, hogy a szociális háló reformja nem a ti hozzászólásaitok alapján fog megvalósulni, érdemes-e a kérdezőt azért a havi 30 valahány ezer forintért most mindenféle igaznak vélt platformról cs.szegetni?
2012. ápr. 12. 18:08
 6/16 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenkinek a választ! a korábbi lejelentett munkaviszonyom alatt természetesen adóztam, de értelemszerűen az adott országban, ahol éltem-és így addig itt nem is vettem igénybe semmit. Mióta nem lejelentett vagyok, és ráadásul ingázós életet élek, azaz sokat itthon vagyok, így megnyugtatva kedves Téged, akinek a szemét szúrja,hogy itthon semmit nem tettem le: egy halom pénzt a magyar gazdaságba teszek évek óta, míg a multik, ahol talán te is vásárolsz (spar, tesco) elviszik a pénzt az országból! Szigorúan itthon vásárolunk és a magyar kereskedőket támogatjuk. Ez lelkiismereti kérdés. Tedd szívedet a kezedre és kérdezd meg magadtól:szted az a jó, ha azt a keveset is elveszed a magyartól és a német multinak adod (dm, rossman, tesco, spar, kaiser, lidl, aldi..vagy kínaiak....sorolhatnám) vagy mint én: a szorgalmasan megkeresett pénzt, hazahozom és a magyar gazdaságba forgatom? És hogy még teljesebb képet kapj: rendszeres segítői vagyunk a férjemmel hajlék nélküli embereknek és erdélyi árva gyermekeknek-nem véletlenül egyetemre is Erdélybe járok- ezzel is támogatva a kint élő magyarokat. Te mit teszel a magyarságodért? Mert én nem felejtettem el honnan jövök.

Ha az állam biztosít a polgároknak állami támogatást, az mindenkinek jár. És ha kövezni volna kedved, akkor ne egy kismamát végy célba, vizsgáld meg az élősködő cigányságot!

De hogy a kérdésemnél maradjunk, érdekel mire vagyok jogosult. ÉRDEKEL, informálódom ennyi és nem több. Az, hogy igénybe veszem e, arról nem szóltam semmit.

Ezért köszönöm szépen mindenkinek, aki segít az informálódásban!

2012. ápr. 12. 18:24
 7/16 anonim ***** válasza:
34%

Az én szememben tök mindegy, hogy fehér vagy cigány, akkor is azt gondolom, hogy aki nem dolgozott, nem adózott, az ne is tartsa a markát állambácsinak.

Mit teszek a magyarságomért?! Először is nem hagyom el a szülőhazámat!

2012. ápr. 12. 18:30
 8/16 anonim ***** válasza:
29%
Ajjjj, jó, akkor szuper, csodamagyar vagy, de kit érdekel?!
2012. ápr. 12. 18:45
 9/16 anonim ***** válasza:
53%

Tudod, a szülőhazám nem sokat tett pl. értem/értünk. Én pszichológusként a szülőhazámtól nyugodtan éhen halhatok, a férjem orvosként szintén, hiszen a gázszerelőről a minap kiderült, hogy többet keres nála, aki naponta minimum 12 órát dolgozik (NINCS HÁLAPÉNZE még mielőtt feljön, nem olyan osztályon dolgozik), és tonna számra ügyel, valamint erőforrás hiányában élet-halál kérdésekben mérlegelnek nyöszörögve... Emellett kutat, külföldi kutatásokban segédkezik, cikkeket ír és egyetemen tanít. Örülök, hogy a szerelő jól él, hiszen az ő munkája is fontos, nagyon is, és felelősségteljes is - de a bérdifferenciának oka szokott lenni.

A szülőhazámban jelenleg csak platformokról vonyítás megy, effektív lépések nem történnek, a hazafiasság köntösében nyomatnak mindenféle brand identityt, hogy hatalmon, jó pozícióban maradjanak. Örülök, hogy te nem mész el, de mi ha tehetjük, mindenképp, és ettől abszolút nem érzem magam hazaárulónak, vagy hontalannak, és a lelkiismeretem is tiszta. És szeretnénk itthon lenni, mert csodás a családunk - de ha nem fog menni, akkor a szülőhazám miatt nem fogom erőltetni, mert a szülőhazám sem tett erőfeszítéseket az itthon maradásunkért.

36 hetes kismama

Mellesleg: elnézést kérek a kérdezőtől, de az ilyen eszméletlen hazafias hozzászólásoktól vak düh önt el. Lehet a hormonok... :)

2012. ápr. 12. 18:54
 10/16 anonim ***** válasza:
12%

Engem attól önt el a vak düh, amikor mindenki veri a mellét azért, ami neki jár. De arról, hogy nem csak jogai vannak, azt mindenki igyekszik elfelejteni.

Téged pedig, Kedves Válaszoló, majd ha lesz egy kis időm sajnálni is foglak az orvos férjeddel együtt.

2012. ápr. 12. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!