Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van megtakarításotok? Miben?

Van megtakarításotok? Miben?

Figyelt kérdés
Ilyen dologban kikéritek a család véleményét, vagy ti döntötök? Szokott ebből konfliktus lenni?
2012. márc. 28. 10:29
1 2
 1/16 tetro ***** válasza:
Malacperselyben. Igazából én magam dobom bele a pénzt, de ez a családod nem is érdekli.
2012. márc. 28. 10:36
 2/16 anonim ***** válasza:
Nincs.
2012. márc. 28. 10:41
 3/16 anonim ***** válasza:

Eddig volt, de most elköltöm, mert megvalósítom azt az álmomat, amire gyűjtöttem évek óta (egy utazás).

Nekem a számlámra megy mindig a pénz, és a megtakarítás is ott gyűlik mindig. Meg tudom állni, hogy egy hónapban csak X összeget költsek el belőle, a többit meg otthagyjam. Ez alól nagyon ritkán volt kivétel, mikor átléptem valami miatt, ennek általában nyomós indoka volt. Pl.: muszáj volt vennem egy csizmát váratlanul, mert reggel, amiben elindultam, annyira beázott, hogy tocsogtam a vízben a tél kellős közepén. Szóval ilyen max. egyszer-kétszer fordult elő.

2012. márc. 28. 10:43
 4/16 anonim ***** válasza:
tudok kb havonta 10ezret félretenni, de idővel mindig el kopik erre arra. Autójavítások, igazolványok, hobby...
2012. márc. 28. 10:48
 5/16 anonim ***** válasza:

Van. Saját erőből. Már az első fizetésemből is félretettem egy részt, és ez azóta is így van. Az évek alatt szépen gyarapodott. Mára elérte azt az összeget, hogy megéri az akciós kamatok miatt mozgatni a bankok, takarékok között (persze a költségekkel is számolni kell).

Valószínű, hogy valami lakásprojektben fogom felhasználni, legalábbis egy részét, mert nem szeretek tartalékok nélkül maradni.

2012. márc. 28. 10:55
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem több helyen van. Van takarékszámlán összegyűjtve 1millió forint vésztartaléknak, ehhez eddig nem kellett hozzányúlni. Lekötni nem akarom, mert pont az a lényege, hogy bármikor hozzáférhető legyen, ha történik valami.

Egy másikon gyűjtöm a pénzt az utazásokra, ez minden nyáron lenullázódik.

Önkéntes nyugdíjpénztárba beteszek minden hónapban 40ezer forintot.

2012. márc. 28. 11:22
 7/16 kapo1588 ***** válasza:

hello

Nekem is van. van lakástakarék, plusz félrerakva vésztartaléknek 400 ezer ha bármi történne. Ezen kívül van egy számla amire gyüjtök lakást felújítani ruhákra utazni stb. ez a költő. Erre most még gyúrok azután meg szépen megyek vissza a tőzsdére:)

az utazós megtakarítót meg lehet kérdezni hova utazik?

Amúgy szerintem az a fontos hogy magadban döntsd el hogy mi érdekel mik a vágyaid és aszerint csoportosísd a pénzed

2012. márc. 28. 11:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "utazós megtakarító". :)

Régi nagy álmom volt, hogy eljussak az USA-ba. Szívesen élnék egyszer ott, de most első körben turistaként megyek.

Három hetet fogok ott kinn tölteni, és négy különböző várost nézek meg. Nagyon várom. :)

(És hát igen, ez sajnos felemészti a megtakarításaimat, de, tekintve, hogy eleve erre gyűjtöttem, nem bánom. :))

2012. márc. 28. 11:46
 9/16 anonim ***** válasza:
Ne hatalmas utazásokat képzelj, csak évente 2-3 alkalommal elmegyünk egy hétre valahová Európában. Most lesz egy májusi Toscana, júniusban Provence, aztán augusztus végén Andalúzia.
2012. márc. 28. 11:48
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó hozzászóló: Hogy nem hatalmas utazás? Csak abból a 3 darabból, amit leírtál nekem egy is felér egy hatalmas utazással, hiszen a "megyémet" sem volt lehetőségem eddig elhagyni, nemhogy lejutni mondjuk a Balatonra. Innen is látszik, hogy csak nézőpont kérdése az, hogy kinek mi a nagy utazás.
2012. márc. 28. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!