Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vannak még olyanok, akik...

Vannak még olyanok, akik szerint az MLM alapvetően jó dolog, és csak azért nehéz haladni vele, mert a legtöbben zsigerből irtóznak tőle?

Figyelt kérdés
Szóval hogy maga az MLM, mint alapkoncepció (konkrét rendszertől függetlenül, általánosságban véve) jó és sok mindent el lehetne érni vele, ha könnyebb lenne társakat találni hozzá, és nem "távozz tőlem, Sátán"-nal állnának hozzá a legtöbben? Vannak még olyanok, akik így gondolják?
2012. febr. 22. 11:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/121 anonim ***** válasza:

22:37

Két kérdést találtam abban a hozzászólásban:

"Melyik korlátozások értelmetlenek?"

Erre nem fogok teljes körű választ adni. Nem ismerem az összes vonatkozó jogszabályt, amit a különböző országokban a hálózati marketing szabályozására hoztak. Egyetlen példát írok:

Az itt már tárgyalt 10 törzsvásárlós szabály teljesen értelmetlen. Senki nem árt senkinek azzal, ha valamelyik rendszerben egy hálózatépítőnek csak 9 vagy akár csak 2 törzsvásárlója van, de azzal sem, ha nincs neki egy sem. Praktikusan jobban jár, ha van neki, de törvény szinten előírni nincs értelme. Kb. mintha a sarki közértnek előírnák a napi 300 vásárlót (hasból írtam a 300-at).

"Továbbá az FLP-nél mi alapján mérik a kereskedők forgalmát?"

Feltételezem, hogy a termékek beszerzési ára alapján, de ezt nem volt logikus nekem címezned. Az itteni válaszolók közül többen is rendszeresen az FLP-ről írnak. Biztosan jobban tudják.

Remélem, elégedett vagy a válaszokkal. Bár nem tudom, ezzel mennyivel tudtál meg többet az MLM-ről.

2012. márc. 4. 00:13
 92/121 anonim ***** válasza:

"Na? Halkan merek csak felsóhajtani.. Lehet, hogy vége? :)"

Lehet. Egyébként ő még eléggé istenes. Olvastam másik fórumot és ott van egy tag aki még egy normális mondatot is képtelen megfogalmazni.

Oda még nem regisztráltam, de ebből tanulva nem is fogok. :D

Gábor

2012. márc. 4. 01:11
 93/121 anonim ***** válasza:

Tudtam én, hogy valahol meg van.

Ennyit arról, hogy nem lehet céget regisztrálni az FLP-hez.

[link]

2012. márc. 4. 03:10
 94/121 anonim ***** válasza:

És persze megintcsak mi tévedtünk és mi vagyunk a hülyék.

Gábor

2012. márc. 4. 03:11
 95/121 anonim ***** válasza:

ma 03:10 A sokadik gumicsont.

Az MLM hálózatépítés üzleti tevékenység. Az a default és egyben a legtisztább módja, ha cégként végzi az ember ezt a tevékenységet. Az, hogy lehet-e bt-t regisztrálni, nagyjából olyan fajsúlyú kérdés, minthogy szőlőből is lehet-e bort csinálni.

2012. márc. 4. 11:00
 96/121 anonim ***** válasza:

Én tudom, hogy semmi jelentősége, mert az MLM alapjaihoz semmi köze nincs.

Gábor

2012. márc. 4. 11:07
 97/121 anonim ***** válasza:

Ha főállásod van akkor nem kell hozzá vállalkoznak lenni. Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy egyáltalán muszáj vállalkozónak lenni. Adószámod vállalkozás nélkül is lehet. Csak, mint vállalkozó sokkal jobban jársz adózás szempontjából.

Gábor

2012. márc. 4. 12:40
 98/121 anonim ***** válasza:
Ezeket a különböző MLM cégek eltérő módon szabályozzák, de nincs sok köze a kérdésnek az MLM-hez.
2012. márc. 4. 15:22
 99/121 anonim ***** válasza:
63%

Átruházott forgalmazói jelentkezés

Megint az a helyzet, hogy bizonygattok valamit, és csak nagy nehezen sikerül bármit is mutatni, ami némileg alátámasztaná. Ellenben az üzletpolitikában leírtak egész másról beszélnek.

Egyébként érdekelne ezeknek az olvasható formája is, ez így még bármi lehet.

2012. márc. 14. 18:30
 100/121 anonim ***** válasza:

Az MLM, mint alapelv elvi szinten nem egy rosszul kigondolt valami. Arra épül, hogy ha az ember fogyaszt vagy igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor tovább ajánlja, mint elégedett ügyfél. Az ajánlása folytán az ismerős is lehet, hogy kipróbálja és ha tetszik neki, akkor ő is fogyasztóvá és tovább ajánlóvá válik. És így miért is ne fizethetne a cég jutalékot azoknak, akik az ajánlás révén új fogyasztót akvirálnak.

A rákfenéje és az átgondolatlansága a dolognak viszont pont az egyben, amiből a jó oldal is indul, hogy alapvetően az ismeretségi és rokoni kapcsolatokra apellál. Így hiába tűnik frenetikusnak, a saját dugájába tud dőlni. Miért is? Mondjuk egy ismerősön fogyaszt KYANI nevű vörösáfonyás vitaminkészítményt és marha elégedett. Engem is megkínál, tetszik, veszek, ő is kap ebből egy kicsit. Eddig no problem. De azt mondja ez az ismerős, hogy ha én is tovább ajánlom, akkor ebből nekem is lehet hasznom. Eddig ez igaz is, csak azt felejtik ki, hogy mondjuk pl. nekem van kb 300-400 ember, aki valami folytán ismer. (IWIW alapján statisztikáltam ki) Ennek az állománynak kb a negyede az, akivel közeli és bizalmi a légkör, a többi csak távoli, felszínes üzletfél vagy ismerős, vagy ismerős ismerőse, akivel egyszer beszélgettem 5 percet és monjuk szót értettünk a svéd parasztok nagoderr üszkösödés miatti tüntetésében. Tehát mondjuk én úgy gondolom, hogy 100-150 embernél nem több azoknak a száma, akikkel vagyok úgy, hogy egy ilyen vitamin ügyletet kiajánlhatnék. A ma emberének csak kis százaléka költ ilyenre, mert törleszt, rezsit fizet és ippegtúlél, nem "ÉL". Tehát ha jól átgondolom, akkor talán egy kezemen meg tudom számolni, hogy tőlem hányan fognak vitamint venni. Ez akkor is kevés, ha nekik is vannak ismerősei. Ebből megélni nem lehet, max egy kis mellékest keresni. Ahhoz viszont irreálisak a belépési és kezdőcsomag költségek. Nem beszélve arról, hogy sok olyan ember van, aki privát inkább beszélgetni, kertisütni, hülyülni szeretne, mintsem egy stratégiaelemekkel átitatottan megszervezett, tárgyalástechnikára épülő kiselőadást hallgasson végig, amiből kiérződik a manipulativitás és az, hogy szinte szégyellje magát, ha nem vesz. Mert ahhoz, hogy lényegi potenciált hozzon mondjuk a vitamin, ahhoz sok vevő kell és olyanok, akiknek szintén sok vevőjük van. De ehhez egy elég kényelmetlen szerepbe kell bújni, amit nem mindenki tesz meg szívesen.

Az előítéletek pedig pont abból születnek, hogy az emberrel végighallgattatnak valamit, ami elsőre tán még tetszik is, mert olyan jó a pszichológiája az előadásnak, netán másodjára is, de aztán ahogy jobban átgondoljuk, rájövünk, hogy mégsem fekszik a dolog. De a beszervező emberek meg nyaggatnak, nem veszik tudomásul, ha mégsem szeretne valaki ezzel foglalkozni. Tehát az ilyen MLM-ek presztizsét nálunk pont a rámenős, hadarós, erőszakos ügynöktípusok járatták le. Ha meg az efféle stresszfaktor elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy működjön a dolog, akkor erősen megkérdőjelezhető maga a modell.

2012. márc. 29. 07:54
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!