Mit lehet tenni? Táppénz alatt kirúgtak!
Figyelt kérdés
Tegnap kaptam kézhez a munkáltatómtól a leszámolási papírjaimat. Terhes vagyok, táppénzen vagyok november 2-től, dec.31-vel megszüntették a munkaviszonyomat próbaidő alatt. Jan.1-től új cég alakult jogutódként és oda ezek szerint nem vettek át. Egy cetlire ráírták, hogy nov. 23-ig kapták meg a táppénzes papírt. Én elküldtem a decemberit is, de visszajött, mert megszűnt a cég és azon a címen nem találták. Véletlenül tudtam meg, hogy új cég van, hiába kértem a főnököm, hogy mondjon már valamit, kit keressek, hová küldjem a papírjaimat. Én elküldtem a regionális oep-hez, még decemberre megkaptam a pénzem,azóta semmi. Mit tehetek? Hamarosan szülök és tb sincs utánam fizetve.2012. febr. 19. 11:15
1/3 anonim válasza:
Őrült kiscsikó vágtában elmész a munkaügyi központba és regisztráltatod magad álláskeresőként. Ez biztosítja a tgyásra való jogosultságodat és a tb-d fizetését. A munkaviszonyodat teljesen legálisan szüntette meg a cég, ez ellen nem tehetsz semmit.
2/3 anonim válasza:
A munkaügy csak akkor biztosítja a JBd és a TGYÁSra jogosultságod, ha pénzbeli ellátást is kapsz tőlük. Ha csak regisztrált álláskereső vagy, de nem vagy jogosult pénzbeli ellátásra, akkor nem lesz biztosítási jogviszonyod, így TGYÁSra sem leszel jogosult és ha a munkaviszonyod megszűnése és a szülés között 45 napnál több van, akkor a TBd is rendezned kell magad után a szülésig.
3/3 anonim válasza:
Próbaidő alatt teljesen legálisan szüntetik meg a munkaviszonyodat a táppénz és a felmondási védelem ellenére.
Mikor szülsz?
Van az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonyod?
Ha igen, akkor igényelj álláskeresési támogatást a szülésig, de úgy, hogy maradjon még néhány nap, hogy a tgyás lejárta után újra megigényelhesd - csak így kaphatsz gyedet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!