8 év után kirúgták a férjem. Munkanélküli segélyt mennyi ideig kaphat, és mennyit?
Azt tudom, hogy 4 év folyamatos munkaviszony kell a 270 napi támogatáshoz, és olyat is olvastam, hogy az első hónapban a munkabér 90%-a, utána pedig 80%, majd 70%. (persze gyakorlatban mégsem így van, mert én januárban voltam munkanélkülin, és 41ezret kaptam kézhez a 120e bruttós fizum után)
Szerintetek mennyi ideig kaphat támogatást és mennyi ideig?
Persze a cél, a mielőbbi munkábaállás (nekem már sikerült), csak jó tudni ilyen dolgokat is.
Köszönöm a válaszokat!
A 270 nap és a változó %os mérték már a múlté.
Az álláskeresési járadék folyósításának időtartama minimum 36, de legfeljebb 90 nap.
Az álláskeresési járadék összegét a kérelem benyújtását megelőző négy naptári negyedévben az érintett jogviszonyokban elért - a vállalkozói jogviszony esetén a megfizetett - munkaerő-piaci járulék alapja (a továbbiakban: járulékalap) havi átlagos összegének alapulvételével kell kiszámítani.
A járadék összege a folyósítás teljes időtartama alatt a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél.
Természetesen ezek bruttó összegek és az álláskeresési járadékból levonnak még 10% nyugdíj járulékot és 16% SzJA-t.
az fasza...szeretlek magyarország...
A sok c. miért kap segílyt akár egy éven át is? (tudom, 1 hónapig voltam munkanélkülin, az alatt 3x jártam a központban, és sorban állás közben hallottam dolgokat)
Akkor mivel én keresek, többet mint 66 ezer forint, az már meghaladja az egy főre jutó 33ezer forintot (fél füllel hallottam,h ennyi kell, de ez nem 100%), tehát már nem jogosult rá a férjem..
ez egy ilyen ország..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!