Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 8 év után kirúgták a férjem....

8 év után kirúgták a férjem. Munkanélküli segélyt mennyi ideig kaphat, és mennyit?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy 4 év folyamatos munkaviszony kell a 270 napi támogatáshoz, és olyat is olvastam, hogy az első hónapban a munkabér 90%-a, utána pedig 80%, majd 70%. (persze gyakorlatban mégsem így van, mert én januárban voltam munkanélkülin, és 41ezret kaptam kézhez a 120e bruttós fizum után)

Szerintetek mennyi ideig kaphat támogatást és mennyi ideig?

Persze a cél, a mielőbbi munkábaállás (nekem már sikerült), csak jó tudni ilyen dolgokat is.

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 16. 09:21
 1/7 anonim válasza:
70%
3 hónapig jár neki a segély mint mindenki másnak.az összeg pedig úgy van ahogy írtad.
2012. febr. 16. 09:32
 2/7 A kérdező kommentje:
270 napig kinek jár akkor?
2012. febr. 16. 09:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A 270 nap és a változó %os mérték már a múlté.

Az álláskeresési járadék folyósításának időtartama minimum 36, de legfeljebb 90 nap.

Az álláskeresési járadék összegét a kérelem benyújtását megelőző négy naptári negyedévben az érintett jogviszonyokban elért - a vállalkozói jogviszony esetén a megfizetett - munkaerő-piaci járulék alapja (a továbbiakban: járulékalap) havi átlagos összegének alapulvételével kell kiszámítani.

A járadék összege a folyósítás teljes időtartama alatt a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél.

[link]

Természetesen ezek bruttó összegek és az álláskeresési járadékból levonnak még 10% nyugdíj járulékot és 16% SzJA-t.

2012. febr. 16. 12:06
 4/7 A kérdező kommentje:

az fasza...szeretlek magyarország...

A sok c. miért kap segílyt akár egy éven át is? (tudom, 1 hónapig voltam munkanélkülin, az alatt 3x jártam a központban, és sorban állás közben hallottam dolgokat)

2012. febr. 16. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt már nem a munkaügyi adja, hanem az önkormányzat (csak az egyik feltétele hogy együttműködő regisztrált álláskereső legyen) És nem csak 1 évig, hanem akár egész életében.
2012. febr. 16. 14:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A C.-k (Orbán kedvencei/nem hiába születettek/ eltérő kultúrájúak)nem munkanélküli segélyt, hanem aktív korúak ellátását kapnak és az teljesen más kategória. Ahhoz nem kell egy napot sem dolgozni. Te is kaphatsz, ha letelt a munkanélküli folyósításának időtartalma és az egy főre eső jövedelmed nem éri el a 28500-at és nincs vagyonod (kivéve a ház amiben laksz).
2012. febr. 16. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Akkor mivel én keresek, többet mint 66 ezer forint, az már meghaladja az egy főre jutó 33ezer forintot (fél füllel hallottam,h ennyi kell, de ez nem 100%), tehát már nem jogosult rá a férjem..

ez egy ilyen ország..

2012. febr. 17. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!