Vállalkozónál vagyok! Én dolgozok, ő számláz utánam, fizeti a járulékaimat! Kérdésem: táppénzbe kerültem, egymás után kétszer, viszont a két betegállomány között munkaképes voltam táppénz nélkül Az első 15 napi táppénzt ő fizette, levonta a béremből?
"Én dolgozok, ő számláz utánam, fizeti a járulékaimat"
Ezt hogy érted?
Ha alkalmazásban vagy nála, akkor nem számláz utánad.
Ha munkaviszonyban vagy, akkor az első 15 napot a munkáltatód fizeti ki neked, mint betegszabadságot. (feltéve, ha az év folyamán előtte nem volt máshol munkaviszonyod, ahol már igénybe vetted a betegszabadságot)
"Az első 15 napi táppénzt ő fizette, levonta a béremből?"
Nem tudjuk, hogy mennyit kapsz, milyen formában (havi bér, teljesítmény bér), kapsz-e az alapbéreden felül is valamit (túlóra, éjszakai pótlék) Így azt sem tudhatjuk, hogy kifizette-e neked a betegszabadságra járó pénzt.
A 15 nap betegszabadság után táppénzt kapsz. Azt nem a munkáltató fizeti, hanem az OEP. A munkáltató meg táppénz hozzájárulás címén be kell hogy fizesse a NAVnak a táppénzed bruttó összegének harmadát.
A bérszámfejtés nem úgy megy, hogy levonja a béredből azokat a napokat amikor táppénzen voltál, hanem azokra a napokra fizet, amikor dolgoztál, vagy szabin voltál, vagy fizetett ünnepnap volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!