Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintem sok család egyszerűe...

Szerintem sok család egyszerűen csak rosszul osztja be a pénzét. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni,hogy nem azt modnom,hogy normális az,hogy sokaknak ilyen kevés pénzből kell megélniük,és nem általánosításnak szánom. DE:

Ugye mostanában szinte nincs hiradó "kolduló" családok bemutatása nélkül,illetve ott a másik "kedvencem",a házonkívül. Mikor mondják,hogy hó végén nincs mit enni,és mutogatják a polcokat,hogy mennyire üresek. Igen ám,de 500 ft-os mosogatószert,és 450ft-os teafüvet vesznek,és havi 5500 ft a net+kábel tv. Ezt tényleg nem azért írom,hogy ez luxus,mert nem az.Ezek alap dolgok. De ha mérlegelnem kell,hogy a gyerekeimnek adok enni,vagy ezek,akkor én az elöbbit választom. Nekünk is volt,mikor rosszul ment. Mi akkor 100 ft-os mosogatószerrel mosogattunk és tescos teát ittunk. Nektek mi a véleményetek erről?

2012. febr. 17. 13:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

picit elkanyarodtunk a témától!

a hitelekkel semmi gond azokkal az emberekkel van a baj akik felelőtlenül veszik fel azt.

én 21éves vok muterommal élek aki kb nettó 500ezret keres

fizet 200 lakáshitelt 80rezsi a többi pénzt nem tudom mire költi el de én azért nem mehettem anno egyetemre mert nem volt pénze fizetni a kollégiumot+kajapénz..stb azóta segédmunkásként melózom kitünő tanulmányok után, mióta pedig van keresetem vet egy külön hűtöt magának és igy enyém a régi + rezsibe is kér így a havim 80k fizumból 70 elmegy arra hogy életben maradjak és legyen hol lakjam így megint offolva van az egyetem tudom ö egy nem szokványos szülő de valahol tuti rosszul is ossza be amilye van!

2012. febr. 17. 18:34
 12/14 anonim ***** válasza:
A kérdésben szereplő felvetés teljesen igaz. Ma senki nem spórol, aztán ha csak annyi is történik, hogy kirúgják (ami valljuk be, legtöbbünkkel megesik párszor élete során), akkor nem tud mihez kezdeni. A pénzt nem ésszel kezelik, hanem az érzelmek vezetik őket. "Utálok albérlő lenni, nekem kell a tudat, hogy a házam az enyém" és hasonlók. De sebaj. Előbb-utóbb megtanulja mindenki, hogy bizony 60-80 ezerből is lehet félretenni. És kell is. Mert 22500ból élni sokkal nehezebb.
2012. febr. 17. 20:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
12-es! az a baj az albérlettel, hogyha akarsz gyereket, akkor egy lakás bérlése többe kerül, mintha veszel egyet, mert a törlesztő miatt legalább a tiéd lesz a lakás valamikor, az albérlet meg soha. Nálunk 70ezer a törlesztő, te mennyiért tudsz albérletet egy négytagú családnak? Aztán ha kidobnak? Én laktam egyedül albérletben, adták már el 2szer a lakást, egyszer meg csak közölték, hogy menjek, mert a tulaj férjhez megy, kell neki. Na most gyerekkel, hogyan? Majd jár másik suliba, mi, ha a város másik felén találsz albit, mi?
2012. febr. 17. 20:13
 14/14 anonim válasza:

azért ez sem teljesen így van.. anya-apa kb 80-80 ezret keres, ebből megy el hitelre, kajára, megélhetésre, ritkán ruhákra. dohányoznak, de nem 600 ft-ért veszik a cigit, hanem töltik, ezáltal kb 2-300 ft/doboz cigi.. kb úgy állnak hozzá, hogy legalább ennyi boldogság legyen.. lehet rosszul osztják be a pénzt, nem tudom, és ehhez semmi közöm. mellesleg apám 1 évig munkanélküli volt, most kezdett újra dolgozni.. meg aztán a váratlan kiadások, mert minden elektromos berendezésnek most kell tönkremenni.

ezvan. amint tudok megyek kicsit dolgozni, és akkor lesz pénzem.

2012. febr. 18. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!