Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintem sok család egyszerűe...

Szerintem sok család egyszerűen csak rosszul osztja be a pénzét. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni,hogy nem azt modnom,hogy normális az,hogy sokaknak ilyen kevés pénzből kell megélniük,és nem általánosításnak szánom. DE:

Ugye mostanában szinte nincs hiradó "kolduló" családok bemutatása nélkül,illetve ott a másik "kedvencem",a házonkívül. Mikor mondják,hogy hó végén nincs mit enni,és mutogatják a polcokat,hogy mennyire üresek. Igen ám,de 500 ft-os mosogatószert,és 450ft-os teafüvet vesznek,és havi 5500 ft a net+kábel tv. Ezt tényleg nem azért írom,hogy ez luxus,mert nem az.Ezek alap dolgok. De ha mérlegelnem kell,hogy a gyerekeimnek adok enni,vagy ezek,akkor én az elöbbit választom. Nekünk is volt,mikor rosszul ment. Mi akkor 100 ft-os mosogatószerrel mosogattunk és tescos teát ittunk. Nektek mi a véleményetek erről?

2012. febr. 17. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Ex anyosomek jo peldak:

Mikor nem volt hiteluk, egy fillert nem tettek felre, ment a habzsi,dozsi. Mikor meg hirtelen kellett valami, akkor hitelt vettek fe, igy a megvasarolt dolog duplajaba kerult, mire kifizettek.

A masik az autohitel. sokan szeretnenek autot, es hitellel veszik meg, raadasul sokan uj autot vesznek. hosszu evekig fizetik, a 2 millios autora 4 milliot fizetnek vissza, es mire lejar a torlesztes, addigra parszazezret ha er a verda.

2012. febr. 17. 13:51
 2/14 anonim válasza:
82%
igen egyettértek veled nekünk is rosszul megy én pl azzal probálok sprolni beosztani a pénzt hogy megveszem kisfiamnak a legolcsobb pelust stb és fözni is annyit szoktam ami elis fogy nem öntök ki semmit ha nem muszáj honap végén meg csak annyit fözök ami a kisfiamnak elegendő
2012. febr. 17. 13:54
 3/14 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező felteszem nem saját keresetből él, vagy ahhoz hozzájön még más kereset is...:-/
2012. febr. 17. 13:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is 500 Ft-os mosogatószert veszek, mert jóval tovább bírja, mint a 100 Ft-os teszkós; tehát hosszú távon a drágábbal spórolok.

Na jó, igaz, nem is szerepelek a Házon kívülben. :)

2012. febr. 17. 13:59
 5/14 anonim válasza:
100%
Azt kifelejtetted, kérdező, hogy lóg a kezükből a cigi.
2012. febr. 17. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Van, amikor egy kereset nem elég eltartani egy négytagú családot, főleg ha lakáshitel is van. Olyankor nincs mit beosztani.

De amikor a tévében mutatták a sokgyerekes családot, akinek egy srác a nyáron keresett pénzét ajánlotta fel és kiderült, az anyát megkeresték munkával, de ő visszautasította, pedig már 2 éve nem tudták fizetni a hitelt, na ott tényleg azt gondolom, hogy sötétség honol a fejekben.

2012. febr. 17. 14:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, én ezért nem nézek híradót. Anyósomék ugyanezt teszik. Ráadásul a férjemet is beledumálták egy hitelbe. Van 500ezres tartozásunk. Ki lett belőle fizetve a két provident, egy csomó elmaradt számla, satöbbi. Megbeszéltük anyósékkal, hogy hozzájuk megy majd a törlesztő csekkje, ők meg kifizetik.

Aha. B@szták fizetni, most már a férjem számlájáról vonják.

De ami a legdurvább, hogy volt olyan hónap hogy még felhívott anyós és pénzt kért.

Azt tudom hogy pénzben nincs barátság, de olyat még nem tapasztaltam, hogy valaki a tulajdon vérével is képes kicseszni csak hogy neki jó legyen. Sokszínű ez a világ.

Mielőtt kapnám az oltást: tudom jól, mi voltunk a hülyék. Most fizetjük a tanulópénzt :(

2012. febr. 17. 14:01
 8/14 A kérdező kommentje:

Ja igen,az kimaradt :)

És még azt is hozzáteszem,hogy mikor mi voltunk szegények,akkor nem volt netünk sem pedig kábel tv,de ez azt hiszem nem olyan lényeges.

2012. febr. 17. 14:02
 9/14 A kérdező kommentje:

Mármint a cigit hagytam ki.

Meg mikor a 3 gyerekes,kilakoltatás elött álló apa kijelenti,hogy ő x összegért nem megy el dolgozni. Érdekes dolgok ezek.

2012. febr. 17. 14:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szomszédomék ilyenek. Felvettek egy csomó hitelt arra, hogy felújítják a házukat. A házra egy fillért sem költöttek. A férj külföldről rendelt drága szivarokat, egyéb luxuscikkeket, a feleség nercbundákat vett magának. Most meg árulják a házukat, mert egyiknek sincs munkája és nincs miből törleszteni. És nem azért mert nincs munka, hanem mert iszik mind a kettő és előbb utóbb mindenhonnan kirúgják őket. De az én sem értem, hogy hogy telik nekik azóta is napi szinten cigarettára, meg italra, mert arra mindig van.

Kérdésekre válaszolva. Én bár sosem dohányoztam, így nem tudom milyen lehet a nikotinfüggőség, de szerintem azon tudna a legtöbb ember spórolni. Mert az bizony százezrekbe kerül egy évben, és sokkal értelmesebben is el lehetne ezt a pénzt költeni.

Azt a házon kívült én is láttam, ahol apuka mondta, hogy annyiért nem megy el dolgozni. De aki ilyen annak hiába is magyaráznád, hogy az is annyival több lenne, mint a nulla. A tanácsadó sem tudott vele mit kezdeni.

2012. febr. 17. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!