Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Forexen buktam 400 ezret....

Forexen buktam 400 ezret. Hogy heverjem ki?

Figyelt kérdés

Igazából nem is annyira kérdés.. csak leírom mennyire szánalmas vagyok :). Hátha valakinek ezt olvasva több esze lesz. Nem úgy durr bele veszítettem el, hanem mint egy szerencsejáték függő kisebb darabokban. Ha lenulláztam magam töltöttem fel az újabb adagot.

Stratégiám elég egyszerű volt a grafikonból próbáltam trendekre ill. trendfordulókra következtetni, túl gyakran volt az, hogy úgy véltem engem valaki direkt szivat..

A rossz az ,hogy bennem van jó lenne visszanyerni ezt a pénzt.. nehezen emésztem meg hogy több havi fizetésem lett oda még ha szerencsére nem is kenyérre kell.

Szóval hogy tudnám megállni, hogy "játszak", vagy ha az nem legalább fejlődni. Sok százezer forintos tanfolyamra nem mennék, pedig jobb lett volna így utólag ha inkább oda teszem a pénzt :).

2012. febr. 8. 15:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Forexre mindig csak annyi pénzt használj, aminek az elvesztése nem okoz gondot, tehát nem kell "kiheverni". Ha felesleges pénzed van, fektesd be más, nehezen hozzáférhető dologba.
2012. febr. 8. 15:22
 2/32 A kérdező kommentje:
A "csakazért is vissza akarom "nyerni" a pénzem" hozzáállástól kellene megszabadulnom
2012. febr. 8. 15:31
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pénz nyerni lehet, de nem visszanyerni.

Szerintem nincs olyan profi trader a világon, aki a pályafutása kezdetén ne füstölt volna el egy-két számlát.

A tanulópénzt mindenkinek meg kell fizetni, de azt is tudni kell, hogy a forex egy különösen nehéz terep, a probálkozók 95%-a így végzi.

2012. febr. 8. 16:18
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

nem kell draga tanfolyamokra jarni, netrol le tudsz tolteni rengeteg konyvet olvasgass.

Ameddig jateknak tekinted, es "vissza akarod nyerni a penzed" nem leszel sikeres ezen a palyan.

Amellett hogy nagy tapasztalat kell a dologhoz nemart egy joadag onuralom es akarat, ezen erenyekre nem marol holnapra tesz szert az ember. Probalj leszokni a rossz szokasokrol, es kisebb kontraktus szammal vegyel fel pozikat:)

2012. febr. 8. 17:11
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy a bukás előtt mennyit demóztál, mennyit tanultál?

Én először tőzsdén forgattam a pénzemet, körülbelül félév tanulás után, és sikerem (vagy csak szerencsém) volt, jó hozamot értem el.

A forex-szel másfél éve foglalkozom, de még nem érzem azt, hogy élőben is menne...tőke rég megvan hozzá, a vagyonom 30-40%-a is a tőzsdéből származik, de a forexbe még nem mertem belevágni...

2012. febr. 8. 17:25
 6/32 A kérdező kommentje:
Pár hónapot demóztam, azután úgy gondoltam kis tétekben elkezdem élesben. Én tudom, hogy rosszul csinálom.. a tapasztalat is ezt mutatja.. csak valahogy nehéz belátnom, hogy miért van így.
2012. febr. 8. 17:34
 7/32 A kérdező kommentje:

Leírok egy tipikus "hogyan veszítsünk sokat" stratégiát. :)

Szóval grafikon alapján biztosra vesszük, hogy valamelyik irányba fog mozdulni a devizapár. Vásárolok 0,02 lot-ot pl. Erre elindul a rossz irányba; gondolom nem baj veszek még, legalább most még "olcsóbb". Azután még, de most már dupla annyit, hogy minnél gyorsabban "visszahozza" amit eddig bukóban vagyok.. aztán egyszercsak kiüt a stop mindent és az irány megfordul, kiderül jó volt a megérzés csak előbb elveszett a pénzem. A stop teljesen kiszámíthatatlan helyen volt. Mondjuk hozzátartozik, hogy gyors (1-15 perces grafikonokon kereskedek, ott nehéz is indikátorokra hagyatkozni).

2012. febr. 8. 17:50
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy "ráveszek duplaannyit" felejtsd el, mert biztosan bukó, matematikailag nem lehetséges (hosszútávon) nyereséget csinálni.

Hallottam olyan sztorit, aki a jólmenő fogorvosi praxisát veszítette el, mert mindig vissza akarta nyerni amit elvesztett és egyre nagyobb tétekkel szállt be, majd bukott el.

A pozicióba beszállás előtt meg kell határozni mi az amit elbuksz és akkor annyi, nem szabad rávenni csak a már nyereséges poziciókra. Ha veszteséges poziciókra veszel rá, akkor tulajdonképpen a kockázatot NÖVELED és már ígyis bukóban vagy, ez teljesen irracionális döntés, és matematikailag bizonyítottan bukás a vége.

Melyik brókernél vagy / voltál?

2012. febr. 8. 18:46
 9/32 A kérdező kommentje:

rulettnél valóban bukás, Forexnél ez kiszámíthatatlan, de abban egyetértek nem szabad úgy játszani mint a szerencsejátékot..

Admiral markets egyébként

2012. febr. 8. 19:58
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

"Forexnél ez kiszámíthatatlan"

Hidd el hogy kiszámítható. Ha nem lenne biztos a bukás, akkor csak a pénz mennyiségén múlna hogy ki tud nyereséges lenni a tőzsdén, és ki nem. És ha megnézed, vannak befektetési alapok amelyek irdatlan mennyiségű vagyont kezelnek, mégis sokszor előfordul hogy negatívval zárják az évet.

2012. febr. 8. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!