Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsdézek, forexen, devizatőzs...

Linkoln kérdése:

Tőzsdézek, forexen, devizatőzsdén, és nemvagyok 18 éves pedig kéne, ha közben pl szerzek 100dollárt és betöltöm a 18at és átutaltatnám aszámlámra mi történhetne?

Figyelt kérdés
Mert 18év a korhatár tőzsdére d eén végülis már 18éves vagyok mire felvenném a pénzt, vagy ez illegális és megis büntetnének? vagy kitiltanának? vagy mégis mire lehet számitani?

2011. nov. 2. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Valahol valamit sumákoltál, vagy közokiratot hamisítottál. Én legalábbis úgy tudom, hogy mielőtt tőzsdézni kezdtél volna, egyrészt elkérték az adataidat, másrészt létező bankszámlád kell legyen a neveden, ahonnan az alaptőkét átutaltad...

Mindez hogyan történhetett, ha még nem vagy nagykorú?

Hogyan regisztráltak téged a brókercégnél?

Honnan utaltad a tőkét, amivel tőzsdézel?

2011. nov. 2. 12:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Én nem csaltam semmit, marketiva forex re beregisztráltam leirtam minden valós adatom ,bankszámlámis van, otp junior, kezudőtőkét ök adták 5 dollárt, éés, nagyjából nemregáltak semmit, minden megy, pénzfelvételt még nemprobáltam de elvileg 18 éven fleül kell lenni a tőzsdézéshez vagy aztsem tudom biztosan, bevagyok regisztrálva mint 17éves.
2011. nov. 3. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, elolvastam én sem látom a felhasználási feltételekben, hogy életkort egyáltalán említenének. Ha eddig csak az 5 USD kezdőtőkédet kockáztattad, akkor semmi gond, legfeljebb könnyebb leszel ajándék 5 dollárral. LÉgy óvatos, a tőzsde jó abból a szempontból, hogy mindenki számára elérhető, de tudnod kell, hogy a világ legkockázatosabb pénzkeresési lehetőségeinek egyike. És a profik is minden harmadik üzletükön buknak, csak esetleg nem beszélnek róla. Ha ezen a site-on begyakorlod a technikát és jól megy, akkor nagykorúságodra a Saxo Bankot ajánlom a tőzsdézéshez, nagyon korrekt pip-pel lehet kötni. (Kedvező a kötésdíj)

Kérdésedre válaszolva, én csak 18. életéved betöltése után realizálnám a nyereséget, akkor utalnám át a számládra a pénzt, abból nem lehet baj. Jelenleg a tőzsdei nyereségből 20% forrásadót kell fizetni, és szerepeltetni kell a személyi jövedelemadó bevallásban.

2011. nov. 5. 09:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Kössz az átfogó választ, a másik amit akartam kérdezni az az adózás volt :D 17 évesvagyok ugyebár csak jövö tavaszon töltöm be a 18at, éés tegyük fel hogy még az idén lesz pl 50dollárom a marketiva forexen, és ebböl kéne adózni meg bevallani, akkoris ha idén hozzásem nyulok? vagy nem megoldhato hjogy jövöre valjjam be eztis, meg a jövőévitis?

Vafgy csak ugy általánosan hogyan adózzak le belöle pontosan? nemigazán konyitok még hozzá.

2011. nov. 6. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Nagyon optimista vagy, ezt nagyon tisztelem benned. Mindenképpen csak az lebeg a szemed előtt, hogy az 5 dollárból 50-et, vagy még többet "csinálasz" .

Míg a pénzed a brókercégnél van, addig nem képződött belőle adóköteles jövedelem.

Tehát nagy baki nem lesz belőle, ha csak 18 éves életkorod elérése után utalod hazai bankszámládra a tőzsdén elért nyereséget, és csak a következő évben szerepelteted a bevallásban.

Ahhoz már hozzáértő könyvelőt kellene megkérdezni, hogy az adóhivatal elfogadja-e az általad használt szájtról az általad nyomtatott dokumentációt (kötések időbeli története)... Mert nem olvastam a szájtodon olyan lehetőséget, hogy pecsétes papírt kapnál a kötéseid listájáról - szóval nem lesz "hivatalos" igazolásod a pénz eredetéről.

Ezért is javasltam a Saxo Bankot nagykorúságod idejére, mert ott ez megoldott...

2011. nov. 7. 08:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!