Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletben élők! Ti hogy és...

Albérletben élők! Ti hogy és min spóroltok?

Figyelt kérdés
A víz, gáz és a fűtés nem fontos, mert azt fizetik a szüleim. De a többi kiadásban: étel, ital, ruha stb. érdekelne. Mennyit költötök a rezsin kívül, és mennyit tudtok félretenni havonta?
2012. jan. 16. 11:51
1 2
 1/11 anonim válasza:
51%
Minek kell albérletbe menni ha a szüleid fizetik úgyis? Inkább menj el dolgozni..
2012. jan. 16. 11:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kaján sokat lehet spróolni, ha előre tervezel és magadnak főzöl. Italnak van víz a csapban. Ruha meg ami kell, nem kell hobbiból vásárolgatni. Havi 25-30nál többet ilyenre nem költök.
2012. jan. 16. 11:58
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Jobb lett volna, ha az albérlet részt kihagyod, miatta eleve kevesebben fogják megnézni. Mert amit te szeretnél tudni, az mindenkire vonatkozik, aki él, nem csak albérletben.
2012. jan. 16. 12:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kaján lehet nagyon sokat spórolni, plusz nem veszek minden hónapban új ruhát, hanem csak kb. félé évente. Érdemes nagy adagokban vásárolni, általában a csomagolás nagyon drága. Mi mindig 6 kiló mosóport, 1 kiló zabpelyhet stb.. veszünk. Piacon olcsón lehet kapni elég sok mindent.
2012. jan. 16. 12:03
 5/11 anonim válasza:
60%
vajas kenyér víz egész életed végéig
2012. jan. 16. 12:15
 6/11 anonim válasza:
Kaja, ritkán veszek húst, kb. havonta, és cigi, töltöm...
2012. jan. 16. 12:21
 7/11 anonim ***** válasza:
ha szuleid fizetik az alberletet plusz rezsit akkor csak kajara kell koltened szinte, azon meg siman lehet sporolni. a legtobb embernek az alberlet plusz rezsi utan talan marad annyi hogy kajara utazasra futja. hogy hogy tudsz sporolni, ruhat csak akkor veszel ha szukseges es kinaibol, kajanal meg nezed a leertekeleseket illetve mindig fozol.
2012. jan. 16. 12:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindig legyen otthon hagyma, krumpli, liszt, tojás, tej, rizs, tészta... stb. vagyis alapélelmiszerek. Ezekből bármikor össze lehet ütni valamit, nagy adagokban is, amit aztán napokig ehetsz. Készételt ne vegyél, mert nagyon drága, és ne is nagyon rendelj kaját, ha tényleg spórolni akarsz. Igyál csapvizet. Mi sokáig hurcoltuk haza az ásványvizet, de egy ideje rájöttem, hogy gyakorlatilag semmi különbség nincs a köztük, leszámítva azt, hogy az ásv.víz agyon van nyomva ásványi sókkal (ami annyira nagyon nem tesz jót ráadásul ekkora mennyiségben). Édességet nem vettünk, mert az is sokat visz el. Mi azt csináltuk lakótársaimmal, hogy vettünk valami gagyi teszkós cukros kakaóport és azt toltuk, vagy tejjel vagy magában, vagy valami szintén olcsó kukoricapehellyel. Vizsgaidőszakban szintén teszkós vagy coop-os energiaitalt ittunk. Régi szép idők:)))
2012. jan. 16. 12:34
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem albérletben lakom, hanem még otthon, de én is úgy ítélem meg, hogy a kérdésed tekintetében ez tök mindegy is.

Ennivalón lehet sokat spórolni, ezt már előttem leírták.

Ruhát akkor veszek csak, ha nagyon muszáj. A szakmám miatt szakadtban nyilván nem járhatok, de akkor sem kell naponta új cuccokat venni.

Fodrász, kozmetikus: elvétve, kb. fél évente.

Szórakozás: egy jó könyv, egy olcsóbb DVD állandó mozi helyett és sajnos már egy ideje a színház helyett is. (Nem azt jelenti, hogy sosem megyek el ilyen helyekre, de nem olyan gyakran, mint régen.)

Barátokkal otthon is lehet találkozni, vagy kirándulni, sétálni... nem kell feltétlenül mindig beülni valahova, ahol muszáj költeni.

Bérlettel járok, mert így jobban jövök ki, mint minden nap jegylukasztgatással.

Ilyesmi.

2012. jan. 16. 12:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Jól mondták az előttem válaszolók, ha sokat szoktatok bulizni, akkor inkább otthon igyatok, ne a szórakozóhelyen. Ott max egy sört.

Az egyik kedvenc könyvem a 100 legolcsóbb étel nem véltelenül, mivel egy órás sütéssel, főzéssel 300-400 Ft-ból megkajálok naponta, és nagyon jó receptek vannak benne.

Ha nem kell nagyon messzire utaznod, akkor vegyél biciklit, az enyém a bérlet helyett két hónap alatt visszahozta az árát. Továbbá ne sajnáld a pénzt egy U lakatra, az én kerékpáromat még egyszer sem loták el ennek hála, pedig veszélyes helyeken is hagytam már ott éjszakára.

Kb. 20-30 ezret költök havonta, mert ott van még a cigi is, amit vizsgaidősuck után teljesen elhagyok.

Félrerakni fixen havonta nem szoktam, csak ha az egyéni kis üzleteimből jut egy kis nyereség, meg amit egyik rokonom szokott néha adni.

Amúgy teljesen anyám pénzel, de csak addig, amíg nem indul be rendesen a vállalkozásom, ami vizsgaidőszak után várható. Onnantól már a lakbért, és a rezsit is én fizetem.

2012. jan. 16. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!