Albérletben élők! Ti hogy és min spóroltok?
Nem albérletben lakom, hanem még otthon, de én is úgy ítélem meg, hogy a kérdésed tekintetében ez tök mindegy is.
Ennivalón lehet sokat spórolni, ezt már előttem leírták.
Ruhát akkor veszek csak, ha nagyon muszáj. A szakmám miatt szakadtban nyilván nem járhatok, de akkor sem kell naponta új cuccokat venni.
Fodrász, kozmetikus: elvétve, kb. fél évente.
Szórakozás: egy jó könyv, egy olcsóbb DVD állandó mozi helyett és sajnos már egy ideje a színház helyett is. (Nem azt jelenti, hogy sosem megyek el ilyen helyekre, de nem olyan gyakran, mint régen.)
Barátokkal otthon is lehet találkozni, vagy kirándulni, sétálni... nem kell feltétlenül mindig beülni valahova, ahol muszáj költeni.
Bérlettel járok, mert így jobban jövök ki, mint minden nap jegylukasztgatással.
Ilyesmi.
Jól mondták az előttem válaszolók, ha sokat szoktatok bulizni, akkor inkább otthon igyatok, ne a szórakozóhelyen. Ott max egy sört.
Az egyik kedvenc könyvem a 100 legolcsóbb étel nem véltelenül, mivel egy órás sütéssel, főzéssel 300-400 Ft-ból megkajálok naponta, és nagyon jó receptek vannak benne.
Ha nem kell nagyon messzire utaznod, akkor vegyél biciklit, az enyém a bérlet helyett két hónap alatt visszahozta az árát. Továbbá ne sajnáld a pénzt egy U lakatra, az én kerékpáromat még egyszer sem loták el ennek hála, pedig veszélyes helyeken is hagytam már ott éjszakára.
Kb. 20-30 ezret költök havonta, mert ott van még a cigi is, amit vizsgaidősuck után teljesen elhagyok.
Félrerakni fixen havonta nem szoktam, csak ha az egyéni kis üzleteimből jut egy kis nyereség, meg amit egyik rokonom szokott néha adni.
Amúgy teljesen anyám pénzel, de csak addig, amíg nem indul be rendesen a vállalkozásom, ami vizsgaidőszak után várható. Onnantól már a lakbért, és a rezsit is én fizetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!