Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan család, akinek...

Van itt olyan család, akinek sikerült kimászni az adósság-csapdából? (Nem lakáshitelről van szó, és nem is plazmatévé meg egyéb luxus miatt)

Figyelt kérdés

Leírnátok, hogy sikerült megmenekülni ebből az ördögi körből, szívesen vennék tippeket, mert már egyre jobban el vagyok keseredve. Akkor csúsztunk meg, mikor az anyós váratlanul meghalt, és a babavállalásra félretett pénz még kevés is lett a végén a temetésre meg ezután azért ugye még a bébinek is meg kellett szerezni a nélkülözhetetlen dolgokat. Azóta ugye a GYED is nagyon kevés a korábbi fizetésemhez képest, viszont minden drágább lett, és hónapról hónapra egyre lejjebb csúszunk... Mielőtt vki betalálna ezzel, az internetünk tévével együtt pl a villanyszámla fele, szóval nem ezen áll vagy bukik a dolog. Albérletben lakunk (nem is akartunk sajátot még egy ideig), kocsink sincsen, ruhát is már csak a babának veszünk, azt is leginkább turiban vagy akciósan. Kaját se vásárolunk semmi különöset, csak hogy tudjunk főzni, szendvicset készíteni.

Mit lehet, mit érdemes ilyenkor tenni ? Nem élünk nagy lábon szerintem egyáltalán.

2011. dec. 5. 06:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

a második korrektül leírta a kérdésre a választ aki lepontozta az Troll .

Egyébként nem könnyű kikerülni az adósságcsapdából,vagy megerősödik az ember és a kapcsolata vagy széthullik.

Csak következetes ,szorgalmas munkával lehet kimászni belőle.

2011. dec. 5. 10:19
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem azok pontozták le a másodikat, akik elolvasták, a kezdeti helyzetén magukra ismertek, de nem tetszik az, hogy a problémát munkával oldotta meg, mert ez lelkiismeret-furdalást okoz nekik, hiszen tudják, hogy nekik is az lenne a kiút, csak nem fűlik a foguk hozzá :D
2011. dec. 5. 10:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
lefaragni annyira a kiadásokat, amennyire lehet és plussz munkát kell keresni. Előbb utóbb sikerülni fog.
2011. dec. 5. 10:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem foleg attol fugg,hogy mekkora a hitel. Mert 1-5 milliot, na jo max 10-et,kulfoldi munkakkal, 5-6evig 0 elettel,ha tenyleg nagyon kovetkezetes vagy,vagyis inkabb vagytok,mert egyedul rohadt nehez,talan meg lehet torleszteni,ha epp nem szakad rad az eg osszes baja. De vannak,akik mar olyan spiralba kerultek,hogy 15-30milliora is felrugott a kozel sem olyan magas hitel,vagy butak voltak,es azt gondoltak mindig kicsit torlesztenek,es vehetnek fel tobbet. Akikre ez igaz,szerintem akarmennyit dolgoznak nem fogjak torleszteni,mert az alap osszeget meg csak-csak akar 10-15ev teljes lemondassal,de a kamatok kozben nem allnak meg. Szoval a lenyeg,hogy most mekkora az adossagotok? Eloszor ezt kell felmerni.
2011. dec. 5. 10:51
 15/18 A kérdező kommentje:

Azt én sem értem, miért húzták le a második választ, én adtam zöld kezecskét, és köszönöm mindenkinek, aki írt őszintén és abszolút jó szándékkal!

A páromnak már van másodállása, de sajnos változó, hogy mikor melyik helyről jut több bevételhez, a fő munkahelyén is szokott túlórázni.

Költözés is tervben van, bár amíg vannak elcsúszott számlák, addig ez is lóg a levegőben, pedig még egész olcsón fenntartható a lakásunk sok ismerőséhez képest, de persze lehetne jobb is. Más megoldás sajnos nincs, csak az albérlet. (Család nagyon messze lakik.)

Pont a napokban jutottunk oda, hogy arról beszéljünk, mit lehetne és kellene eladni, ékszereket zaciba, mert más már tényleg nem maradt. Mindeközben meg ott van a fejemben folyamatosan, hogy ha az ember mindenről lemond, akkor az nem is élet, csak valami vegetálás, de nagyon sokan vagyunk ilyen helyzetben, közülük sokan tényleg nem vagy nem csak a saját hülyesége miatt. Egyre inkább törjük a fejünket azon is, hogy más országban talán könnyebb boldogulni és miért ne próbálnánk meg...

Szívesen olvasnék még válaszokat, történeteket. Köszönöm mindenkinek!

Ha egyszer sikerül ebből kimászni, é

2011. dec. 5. 11:19
 16/18 A kérdező kommentje:

* Az az utolsó mondat eltévedt :)

Ha egyszer sikerül ebből kimászni, én biztosan vmi örömünnepet fogok rendezni!

2011. dec. 5. 11:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

" Ha egyszer sikerül ebből kimászni, én biztosan vmi örömünnepet fogok rendezni!"

Amikor nálunk kiderült,hogy végre mindent visszafizettünk kamatostul,én 3 napig csak sírtam..A végén már könnyek nélkül de sírtam.A férjem csak vigasztalt,és azt mondogatta hogy "nyugi kislány! Már vége..Megveszem a legszebb dolgot amire vágysz.Elviszlek Velencébe hogy teljesüljön a gyerekkori álmod,csak ne sírj"

Én is örömünnepet akartam tartani,de kellett majdnem 1 hónap hogy felfogjam,hogy végre vége van az 5 éves vegetálásomnak ahogy írtad..

<második vagyok>

UI: Végül is Velencébe tavaly elvitt a férjem 3 napra..Életem legszebb napjai voltak..

2011. dec. 5. 11:45
 18/18 anonim ***** válasza:
2. válaszoló: Ügyesek vagytok! Jó ilyen történeteket olvasni. De azt nem értem, hogy az apósod temetésére nem adtak volna az önkormányzatnál támogatást? Elvileg lehet kérni, ha nem tudjátok fizetni a temetést.
2012. jún. 5. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!