Az ACN MLM pénzkeresési módszere átverés, vagy működő üzlet?
"Az MLM nem "szakma" , hanem egy rendszer. Nem emlékszem, hogy bárhol MLM-t oktatnák, melynek a végén egy ezt igazolódokumentumot kapsz."
Az autóversenyzés szakma?
"Megjegyzem nem "anjádban", hanem anyádban..."
Megjegyzem, nincs sok stilisztikai érzéked, ha az "anjádban"-t helyesírási hibának vetted. Segítek, a szó élét próbáltam elvenni ezzel.. De akkor már "MLM-et", és nem "MLM-t", "oktatnának", és nem "oktatnák", a "végén" után hiányzik egy vessző, az "igazolódokumentumot" pedig külön írandó. Szép mondat volt, gratulálok! A szakmádat is ennyire alaposan elsajátítottad, mint az MLM-et és a helyesírást?
Az autóversenyzés szakma...
Space kimaradt az oktatnák helyes, a vesszőt pedig meg se jegyeztem, hogy hova írtad. Kérdésre nem válaszolsz, csak terelsz. Gazdaságinformatikus hallgató vagyok és egyenlőre nincs szakmám. A másik, hogy te szólod meg az egyik kommentelő stílusát a tarhálásért, te pedig anyázod? Gondolkodhatnál kicsit.
Szóval... Hol vagy sikeres, melyik MLM-es vérszívásnál?
"Az autóversenyzés szakma..."
Igen? És hol oktatják? OKJ száma? Hülyegyerek!
"Space kimaradt"
Szóköznek hívják.
"Gazdaságinformatikus hallgató vagyok és egyenlőre nincs szakmám."
Az nem egyenlőre, hanem egyelőre. Pfff, egy élmény veled beszélgetni.
"te pedig anyázod?"
Nem. Én anjáztam!
"Hol vagy sikeres, melyik MLM-es vérszívásnál?"
Ki mondta, hogy én részt veszek bármelyikben is? Értő olvasás? Túl könnyű az érettségi manapság...
A stilisztikai és nyelvtani vitába nem kívánok belebonyolódni.
Egyébként kiírt névvel némileg könnyebb lenne eszmét cserélni, úgy legalább a szülőket is lehetne nevesíteni. De ez csak tipp.
Ha a mi véleményünket azért tartod haszontalannak mert mi nem vettünk részt ilyesmiben, de a te véleményed persze számít, hiszen azzal indítottál, hogy tanácsot adtál, akkor nyilván neked autentikusabb tapasztalataid vannak. Ennek a tapasztalatnak a forrását kéne felfedned, hogy alátámaszd az állításodat. Ez ilyen egyszerű, amíg ezt nem teszed meg, addig csak a levegőbe beszélsz.
És igen, nem lettem óvónő, hentes, sem focista. Érdekes módon nem is kerestek meg ismerősök azzal, hogy kéne menni gyermekekre felügyelni, és majd megtanítanak hogyan, csak hinnem kell magamban. Focizni éppen hívtak már, csak nem ígértek különösebben semmit, talán csak annyit, hogy jól fogjuk érezni magunkat, és ez általában be is jött.
Hétköznapi szakmákat sorolsz fel, összevetve ezzel a rendszerrel, amit nem oktatnak, és kb. írás-olvasás-számolás elég hozzá, hogy elkezdjük. Nem érzed ennek az összeférhetetlenségét?
Nem hívtak hentesnek, nem is foglalkoztam vele. Hívtak MLM-ezni, körbe is jártam a témát. Érted a logikát?
Az autóversenyzést idekeverni meg... Szintén csak simán okoskodás/tudálékoskodás. Egyébként pedig igen, oktatják azokat, nem is keveset, akik azzal akarnak foglalkozni, de ebbe itt fölösleges belemenni.
Szerintem világosak az érveim, és nem luxus amit kérek. Anyázni, avagy "anjázni" pedig inkább az arcomba kéne, hidd el, én is a szemébe merem mondani a véleményemet annak, aki épp le akar rántani. A tarhálás pedig enyhe kifejezés ahhoz képest, ami a legtöbb ilyen rendszerben folyik.
"Hétköznapi szakmákat sorolsz fel, összevetve ezzel a rendszerrel, amit nem oktatnak, és kb. írás-olvasás-számolás elég hozzá, hogy elkezdjük. Nem érzed ennek az összeférhetetlenségét? "
Nem. Idesoroltam az autóversenyzést is. Azt sem oktatják, mégis szakmának tekintitek. Pedig még írni-olvasni-számolni SEM kell tudni hozzá.
De igazad van, az MLM vállalkozás. A vállalkozást pedig általában nem oktatják. Ha vállalkozni akarsz, de nincs meg benned, ami kell hozzá, hol fogsz találni mestert? A legtöbben sehol, és maradnak alkalmazottak. Az MLM óriási értéke, hogy szponzort kapsz, aki tanít. A szponzor érdeke pedig, hogy mindent megtanulj, amit ő tud. És ezt ingyen teszi..
"körbe is jártam a témát"
És mi volt a gond? Miért nem vágtál bele? A tarhálás alatt nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.. Most kifejtheted:
"A tarhálás pedig enyhe kifejezés ahhoz képest, ami a legtöbb ilyen rendszerben folyik"
Melyik rendszerben folyik mi, ami nem szimpatikus? A tarhálás.. Köszi!
"Nem. Idesoroltam az autóversenyzést is. Azt sem oktatják, mégis szakmának tekintitek. Pedig még írni-olvasni-számolni SEM kell tudni hozzá."
Ez kész. Ki mondta, hogy szakmának tekintjük? A másik névtelen írta, cinikusan, kb. így: "Persze az autóversenyzés mint szakma.... az kinek szakma? No comment."
Egyébként meg mondtam, még ha a szekérderéknyi pénztől el is tekintünk rengeteg tanulást igényel, hogy valaki versenyautót vezethessen. Pláne hivatásszerűen, amiért egyébként csak töredékük kap valamifajta jövedelmet. Alapfeltétel a műveltség és tanultság is.
Ami állítasz, önmagában is hülyeség, pláne még a szánkba is adsz olyat, amit nem mondtunk. Ez simán csak terelés.
"De igazad van, az MLM vállalkozás."
Ez szintén nem igaz. Nem attól leszel vállalkozó, hogy csinálsz egy kamu céget, ami számlázni tud az MLM cég felé. Ebben a rendszerben egy ügynök vagy, eladsz dolgokat, és piramisjátékot építesz. Ennek járulékos haszna a cég felé a reklám, amire ugye nem akar áldozni. De ebbe nem mennék bele.
"A vállalkozást pedig általában nem oktatják."
Na itt kezdi ledobni az agyam az ékszíjat. A kilencvenes évek Magyarországa kb. arról szólt, hogy hogyan kéne, és hogy hogyan nem kéne vállalkozni. Komplett ágai vannak az oktatásnak, amik erre szakosodtak.
Az persze igaz, hogy egy valódi vállalkozáshoz kell olyasmi is, ami nem tanulható(ambíció, ötlet <- szellemi tőke, stb.).
Ez is csak simán okoskodás. Amiből van még.
"Ha vállalkozni akarsz, de nincs meg benned, ami kell hozzá, hol fogsz találni mestert? A legtöbben sehol, és maradnak alkalmazottak."
Igen, a vállalkozáshoz fel kell keresni a vállalkozások Joda mesterét, aki nem más, mint Bill Gates! És ha ez nem sikerül, akkor maradunk alkalmazottak. Ilyen arccal :(
Aki vállalkozni akar, abban jellemzően megvan a kellő ambíció. Ha esze is van hozzá, akkor képzi is magát, értsd, önmaga mestere lesz.
Ami a jó üzlethez kell, annak csak egy része tanulható. A kulcsa, a veleje nem eladó, és nem egy multicég fog megkeresni vele. Aki megtalálja a jó üzletet, az nem osztozik rajta, hanem kiaknázza.
"Az MLM óriási értéke, hogy szponzort kapsz, aki tanít. A szponzor érdeke pedig, hogy mindent megtanulj, amit ő tud. És ezt ingyen teszi.."
Az óóóóriási értéke. Az. Igen, jön valaki, aki "tanít". Inkább motivál, ha engem kérdezel. De ha cinikus akar lenni, akkor úgy mondanám, jön az arc és azt mondja: Engem meggyőztek, hogy ez nekem jó, erről kell másokat is meggyőznöm. Te is győzz meg másokat arról, hogy másokat meggyőzni jó, és hogy ők is győzzenek meg másokat arról, hogy jó dolog másokat meggyőzni. Teccik érteni? És mindezt ingyen! Király!
Tanításról itt szó sincs. Ezt inkább hülyítésnek hívják.
Egyébként ha már kérdezel, talán illene válaszolni is a kérdésekre, amit már rég feltettünk neked. Csak terelsz, és olyasmiket szajkózol, amiket általában a magasabb szintű hálózatépítők szoktak.
Mi kérdeztünk előbb, válaszolok, ha előbb te is. Ilyen egyszerű.
"Ki mondta, hogy szakmának tekintjük? A másik névtelen írta, cinikusan"
:) Ugyanmár, a cinikusságot feltételezed, és a szájába adod. Egyértelmű volt. Feltettem az egyértelmű kérdést, megadta az egyértelmű választ:
"Az autóversenyzés szakma?"
"Az autóversenyzés szakma..."
Ezen nincs mit magyarázni.
"rengeteg tanulást igényel, hogy valaki versenyautót vezethessen. Pláne hivatásszerűen, amiért egyébként csak töredékük kap valamifajta jövedelmet. Alapfeltétel a műveltség és tanultság is. "
Igen, ez pont így van az MLM rendszerekben is.
"Ebben a rendszerben egy ügynök vagy, eladsz dolgokat, és piramisjátékot építesz."
Egyrészt nem tudod, mi az ügynök, másrészt nem tudod, mi a piramisjáték. De mindezt felfoghatjuk úgy, hogy nem tudod, mi az MLM. De belemehetünk, ha gondolod. Mitől ügynök az ügynök, és mitől piramisjáték a piramisjáték? Már előre élvezem, ahogyan mindjárt elvérzel a vitában. Egy módon úszod ezt meg, ha nem mész bele..:)
"A kilencvenes évek Magyarországa kb. arról szólt, hogy hogyan kéne, és hogy hogyan nem kéne vállalkozni."
Ahham, ezért is ilyen sikeres vállalkozó a többség, ugye.. Nem, ezt nem oktatják. Legalábbis olyanok nem, akik értenek is hozzá. Ugyanis azok mással foglalkoznak. Vállalkoznak.
"Aki megtalálja a jó üzletet, az nem osztozik rajta, hanem kiaknázza. "
Nos, igen... Eddig terjedt a tudomány pár évtizeddel ezelőttig. Aztán rájöttek, hogy az osztozással lényegesen egyszerűbb a dolog.
"Inkább motivál, ha engem kérdezel."
Ha nem gond, nem kérdezlek. Kívülről láttad a dolgokat, teljesen normális, hogy csupán ennyi az ismereted róla. Te ezt látod benne, ez hülyeség, nyilván hülyítés ennek a terjesztése is.
"illene válaszolni is a kérdésekre, amit már rég feltettünk neked"
Tegyél fel nem személyeskedő kérdést, és mindre választ kapsz.
További bármilyen eszmecserének akkor lesz értelme, ha tisztázzuk, mitől ügynök az ügynök, és mitől piramisjáték a piramisjáték. Mert ha ezeket nem érted, akkor esélytelen, hogy tudd, mi az MLM. Ha pedig nem tudod, akkor nincs miről beszélned itt. Javaslom, egyelőre szorítkozzunk ennek a bekezdésnek a megbeszélésére. Ha nem sikerül, itt a vége.
"Minden profi sport, szakmának minősül. Köztük az autóversenyzés is."
Rendben. Hol oktatják, milyen papírt adnak róla? Csak mert ezen szempontok alapján írtad, hogy az MLM nem szakma..
"Valamint azt mondtad, hogy ne okoskodjon, aki nem vett részt MLM-ben."
Pontosabban azt írtam, hogy annak a véleménye irreleváns.
"Előtte pedig te is azt állítottad, hogy nem vettél részt benne. Összevissza beszélsz és terelsz."
Sehol nem állítottam azt sem, hogy részt vettem benne, sem azt, hogy nem. Olvassál már vissza, legyél szíves! Miért kell ilyeneket a számba adni?!?
Egyébként pedig ritkán állítok, sokkal inkább kérdezek. A kérdés pedig szakmán kívülitől és belülitől is "hiteles", nem?
Foglaljuk össze az ismereteidet: "Az összes MLM egy baromság. Előbb utóbb kiderül, hogy lenyúlják a pénzt és amit befektettél, azt sem kapod vissza."
Nos, ezek a piramisjátékok. Ha kevered a kettőt, értem az ellenérzést. Hogy tudd: egy MLM-ben NEM tudsz veszíteni. Ez NEM befektetés, ez munka! Lehet, hogy nem csinálod jövedelmezően, de szarul csinálni bármit lehet, nem csak MLM-et. Egy piramisjátékot viszont nem lehet összességében jól csinálni, ugyanis abban mindenképpen buknak az alsók. Az MLM-ben nem. Valószínűleg eddig te csak MLM-nek álcázott piramisjátékokat láttál. Ez nem baj, csak légy nyitott, és próbáld elképzelni, hogy még nem tudsz mindent a világról.
"Ki mondta, hogy én részt veszek bármelyikben is? Értő olvasás?" Ha te ezzel nem azt mondtad, hogy nem veszel részt benne, akkor oldalakon át téped a szádat semleges megjegyzésekkel.
Amúgy meg nagy bátorság egy profi sportolóról azt állítani, hogy nincs szakmája. Sport egyesületben oktatnak minden sportot és versenyengedély a papír. Lehet neked sem ártana kis sport, mert a szájkaratéd, szőrszálhasogatásod nem minősül annak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!