Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » S. O. S! Felmondólevelet a...

S. O. S! Felmondólevelet a munkáltatómnak kell megírnia? Külön minden papírtól?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 15:27
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Ja és egyébként Én is így mondtam: "nyilván időarányosan"! Mármint a szabipénzre vonatkozóan,tehát evvel Én is tisztában vagyok,hogy nem év végéig követelném...De ez volt rá a válasz,amit írtam. Azt gondoltam a jogszabály biztos nem tér ki erre a "rendkívüli" esetre és azt hittem igaza van:( de valahol éreztem,hogy jár ez Nekem...valahol tudtam,hogy ebben az egészben sokminden nem tiszta.

Tényleg nem tudom hogy álljak elé/eléjük a jussunkat illetően...:(

2011. nov. 3. 13:03
 22/30 anonim ***** válasza:

Köszönöm a felpontozást, és szívesen segítek. :)

A jogutódlás (tehát, hogy a céget eladta) nem jelenti automatikusan a munkaviszony megszűnését, mivel elvileg téged is át kell vennie az új munkáltatónak.

Ha mégis felmondanak, felmerül a kérdés, hogy ki mondhat fel neked?? Mikor történt az adásvétel? Mert ha még a felmondás előtt, akkor neked a régi munkáltató már nem mondhat fel, hanem csak az új. Ha viszont még az adásvétel előtt, akkor meg a régi mondhat fel.

Mindenképp megvizsgálandó tehát egyrészről az időpont. (Hozzáteszem, már ha tényleg adásvétel történt, mert ugye ez lenne az első, amit vizsgálni kéne, hogy pontosan mi is volt/van.)

Akkor magának a felmondásnak is törvényben pontosan szabályozott menete van, azzal együtt, hogy milyen papírokat kell kiadni. Ehhez emellett még a munkaszerződést is meg kell nézni, mert az is szabályozhat egyes dolgokat.

Attól pedig, hogy nem hajlandó megfizetni, ami jár neked, már önmagában támadható.

Egy jó ügyvéd személyes megbeszélés alkalmával el tudja mondani a lehetőségeidet. Ha végül tényleg ügyvédhez mész, mindenképp vidd magaddal az összes most megkapott papírodat és a munkaszerződésedet is. Cégjegyzékből meg tudja majd nézni azt is, hogy jelenleg ki egyáltalán a cég tulajdonosa, és hogy van-e szó esetlegesen bármi felszámolásról, vagy csődeljárásról, vagy bármiről, ami befolyásolhatná a továbbiakat.

Az sem kizárt, hogy azt állapítja meg, hogy nem érdemes foglalkozni a dologgal, mert mondjuk tényleg lát valamit, amit mi most nem tudunk.

2011. nov. 3. 13:06
 23/30 anonim ***** válasza:

Felmondtak neked, hogy közös megegyezést akarnak aláíratni?

Aláírtál már bármit is?

Az aláírásokkal vigyázni kell, ha tervezel későbbi eljárást, ne írj alá olyasmit, hogy lemondasz az efféle jogodról.

2011. nov. 3. 13:07
 24/30 A kérdező kommentje:

Még semmit nem mondtak vagy írattak alá. S mint írtam nem gondolom,hogy eladásra került volna a Kft.-t, szerintem megszüntetik és egy új néven fog futni a bolt...

Elküldöm Neked privátba a cégnevet... De csak ha nem jelent ez Neked problámát vagy erőfeszítést,akkor nézdd meg jó!?:) Nem szeretnélek nagyon feltartani...

Köszönöm!!!!!!!!:)

2011. nov. 3. 13:28
 25/30 anonim ***** válasza:
Persze, küldd, gyorsan leellenőrzöm, annyit meg tudok tenni. :)
2011. nov. 3. 14:26
 26/30 A kérdező kommentje:
Már akkor elküldtem,amikor írtam!:)
2011. nov. 3. 14:35
 27/30 anonim ***** válasza:

Válaszoltam. :)

Semmi különös nem látszik (még) a Cégjegyzékben, úgyhogy a felmondás általános szabályai szerint kell eljárnia a munkáltatónak, ehhez ragaszkodj te is! (Az eddig leírtak szerint.)

2011. nov. 3. 14:39
 28/30 A kérdező kommentje:

Ja igen már észrevetted:) elolvastam.

Tehát akkor most mi a teendő? Neki kell felmondólevelet írnia, s kifizetnie a szabikat, plusz egy havi bért,plusz a korábban leírt papírjaimat szolgáltatni<-ez közölni Vele,ha nem hajlandó, ügyvédhez fordulni. Ennyi?

2011. nov. 3. 14:40
 29/30 A kérdező kommentje:
Írtam még egy privátot,mert azért még ez is érdekel...
2011. nov. 3. 14:51
 30/30 anonim ***** válasza:

Igen, nagyjából ennyi, legalábbis én ezt tenném. :)

De te döntsd el, hogy egyáltalán érdemesnek tartod-e, hogy foglalkozz ezzel, vagy inkább meg akarsz szabadulni tőle, és kész...

2011. nov. 3. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!