Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » S. O. S! Felmondólevelet a...

S. O. S! Felmondólevelet a munkáltatómnak kell megírnia? Külön minden papírtól?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 15:27
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Na ha eddig nem éreztem magam eléggé átverve,akkor mostmár tuti a siker!
2011. nov. 2. 17:05
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

A papírok: jövedelem igazolás, igazolás minden kifizetésről, stb. - ezeket a könyvelő készíti össze.

A felmondást is ide sorolnám: írásban, INDOKLÁSSAL.

Mivel nem hiszem, hogy rendkívüli felmondás indoka megállna, ezért rendes felmondásnál természetesen jár a törvény szerint (Munka törvénykönyve) felmondási idő, melyet elvileg le kéne dolgozni, de a munkáltató ez alól felmenthet (ez megtörtént, hiszen azt mondta, ne menjetek többet), és legalább a felére amúgy is fel KELL mentenie.

A felmondási idő alapesetben 30 nap, tehát magyar plusz egy havi béred jár neked.

Az eddig időarányosan erre az évre járó szabadságaidat, ha még nem adta ki, pénzben meg kell váltania. Szintén Munka törvénykönyve szerint.

Azt ajánlom, keressetek fel közösen egy ügyvédet (már akik érintettek vagytok), mielőtt aláírnátok bármit is, mert elég zavaros, hogy mi is történt pontosan, de úgy tűnik, nem túl korrektek veletek.

2011. nov. 2. 17:14
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
*magyarul
2011. nov. 2. 17:15
 14/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Azt kérdezném még,hogyha csak a felmondási idő felét kéne elvileg ledolgozni,akkor nem csak a felének a kifizetésére vagyok jogosult?

Nekem így,hogy egyik napról a másikra megszűnt a munkahelyem, így mindenképpen jár még plusz 1 havi bérem?

Egyébként most még Nekem kéne ügyvédet fizetnem,hogy ne járjak rosszul?

Most megyek be a papírokért,amiket eddig elhozott,utána jelentkezem miket kaptam.

Már arra is gondolok,hogy lehet,hogy közös felmondást akarna írni...

Meg majd leírom ide,mit mondott a szabira,miért nem jár,csak most sietek!

Köszi mindent!

2011. nov. 2. 17:21
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mindenképp az egészet ki kell fizetnie, a felére felmentés azért van kötelezően, mert ugye másik állást is tudnod kell keresni.

Azzal semmi baj, ha az egész időtől eltekint, ez neked még jó is, de kifizetni ugyanúgy ki kell.

Közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetésnél persze más a helyzet, ott bármiben meg lehet egyezni (ezt nem is nevezik felmondásnak, mivel a felmondás egyoldalú, ez meg egy szerződés!) - mindenképp ilyennél vigyázz, hogy ne járj rosszul, ne verjenek át.

És igen, jó lenne ügyvédhez menni, mert ő utána járna az ügynek pontosan, így nekem elég nehéz a körülmények ismerete nélkül bármit is mondani... Ha per lesz, akkor "perköltségként" úgyis kéred az ügyvédi munkadíjad megfizetését is. De azért reméljük persze, hogy perre nem kerül a dolog, és el lehet rendesen rendezni.

2011. nov. 2. 19:19
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyi, hogy nem is beszéltünk eddig a végkielégítésről... Szóba került az egyáltalán?
2011. nov. 2. 19:42
 17/30 A kérdező kommentje:

Nos így,hogy már tisztában vagyok avval,hogy mi jár Nekem,hogyan lehet Őket kényszeríttetni arra,hogy fizessék ki ami jár? Illetve csak ügyvéd tud eljárni ebben az ügyben? Én egyszemélyben,vagy ketten a volt kolleganőmmel nem tehetünk semmit, mindenképpen egy "idegent" kell belevonnunk?

Azt sem tudom hogyan hozzuk egyáltalán a tudomásukra,hogy ezt elhallgatták előlünk,de mi rájöttünk!? Pedig jó viszonyban vagyunk...:(

Végkielégítés nem járna tudtommal,nemsokkal több mint 1 éves a bolt,sőt a bejelentett munkaviszonyom meg még jóval kevesebb...

Szabadságra azt kaptam,mikor kérdeztem,hogy: "ha jan.31-ig nem tudja kiadni,akkor kéne kifizetnie,de ha ilyenkor új munkahelyem lesz,akkor Ők adják ki."

Teljesen értelmetlen,de a lényegét felfogtam,hogy nem fizet.

Tegnapi papírok,amiket kaptunk: TB kiskönyv és 11T1041-es nyomtatvány->változás bejelentő lap (ami gondolom ügyfélkapun keresztül nyomtatható.

A kiskönyvvel már mehetünk a munkaügyibe (telefonáltam),ahova ma nem jutottunk el,majd holnap elmegyünk.

Köszi!

2011. nov. 3. 11:45
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

A szabadság időarányos részéről beszélünk (tehát amit jan. 1 és nov. X-e között - a munkaviszony megszűnése - ki kellett volna adnia), már majdnem év vége van, hogy tudná az új munkahely kiadni? Ekkora marhaságot ne vegyetek be. :)

Megmondhatjátok ti is, hogy mihez ragaszkodtok még, de ha nem törődik vele, ti nem tehettek ezek után semmit. Az már önbíráskodás lenne, ha pl. megveretnétek. :P

Azért is jó lenne egy ügyvéd, hogy tisztázódjon a pontos jogi helyzet, mert sok minden függ attól. De szerintem legalább egy tanácsadásra érdemes elmenni, hiszen ha tényleg megkárosítottak titeket, sok pénz múlhat ezen.

Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg az egész felmondás jogellenesen történt, akkor még kártérítési igényről is lehet beszélni.

De ehhez tényleg meg kell vizsgálni a konkrét esetet.

Mindenesetre mi több ilyen ügyet nyertünk már, úgyhogy nem reménytelen. :)

2011. nov. 3. 12:40
 19/30 A kérdező kommentje:

Mitől lenne jogellenes a felmondás? Ha indokolatlan?

Nem tudom eléggé megköszönni a segítséged! Amint tudom meg fogom hálálni.:)

2011. nov. 3. 12:48
 20/30 A kérdező kommentje:
Első ízben ment a felpontozás minden egyes válaszodra.:)
2011. nov. 3. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!