S. O. S! Felmondólevelet a munkáltatómnak kell megírnia? Külön minden papírtól?
Bocsánat,de nagyon sietek,mert a volt főnököm el fog menni...
Cégfelszámolás miatt megszűnt a munkahelyem és a munkaügyibe azt mondták nem kell megvárnom a papírokat,már a felmondólevéllel mehetek hozzájuk.
Mi az a felmondó levél?
Mert most hívott a volt főnök,hogy hozta a papírjaim,de nem mindet,kérdeztem a felmondólevél itt van? Azt mondja nem tudja hozta amiket kiadtak...hát nem értem,de amíg nem utazik vissza addig kéne a válasz,hogy ezt itt most ő is meg tudja Nekem írni?
Huh remélem érthető voltam a nagy sietségbe!?
Felszámolásnál a munkáltatói jogokat a felszámoló gyakorolja, tehát őt keresd meg ez ügyben.
Egyébként a "felmondó levelet" (egyszerűen a felmondás írásba foglalása) az írja és adja át, aki felmond. Ez esetben a felszámoló fogja megszüntetni elvileg a munkaviszonyodat.
Ilyenkor a főnököd elvileg már nem tudja ezt megírni.
Hát a kijelölt felszámoló. Én azt nem tudhatom.
A cégjegyzékből kiderül.
De gondolom, még nem fejeződött be a felszámolás? Mert úgy írtad, de az lehetetlen, hiszen akkor már rég megszűnt volna a munkaviszonyod, és te is tudnál róla.
Mostmár nem értem ezt az egészet...
Ez úgy jött ez az egész,hogy rájöttek,hogy veszteséges a bolt,jelentettek egyik este egy csődöt a 3 alkalmazottnak,köztük Nekem és másnaptól már nem kellett menni dolgozni. Tehát Ők döntöttek úgy,hogy nem csinálják tovább.
Akkor lényeg, hogy így Tőle hiába kérném a felmondólevelet,hogy írja meg!?
Nem tudom, mert így már én nem értem a dolgot.
1. Felszámolás és csőd - nem ugyanaz.
2. Ezt nem a cég jelenti ki, egyiket sem.
3. Most ők mondtak fel, vagy a cég fog megszűnni?
- ha mindig mást mondasz, nem tudok segíteni. Vagy megmondod a céged pontos nevét, hogy meg tudjam nézni a Cégjegyzékben, de gondolom nem akarod ide leírni - megértem.
Vagy megpróbálod rendesen elmondani, hogy mi történt.
Ugyanis vagy a munkáltatód mondott fel neked: ebben az esetben természetesen ők adják át a felmondólevelet, és adják ki a papírjaidat.
Vagy a céget felszámolják (tehát a megszűnés fázisába kerül) és a felszámoló veszi át az "irányítását", és ő mond fel a dolgozóknak.
A csőd ebben az esetben nem is szerepel, az egy teljesen más dolog.
Szerintem ez utóbbi lehet. Ne haragudj nem vagyok otthon a pontos megfogalmazásokban,nem akartalak evvel félrevezetni.
Nemtudom leírhatom e ide a cégnevet,vagy ha igen miért ne írnám?
Egy egyszemélyes Kft.-ről van a szó,és ez az egy személy (számomra a "cég"),úgy döntött (döntöttek a segítőivel),hogy nem csinálja tovább a boltot. Át is adta másnak. Ezért nem dolgozhatunk ott tovább(tehát ezért gondolom Én azt,hogy "cégfelszámolás miatt szűnt meg a munkahelyem"). Az új embernek megvan a saját embere/dolgozója.
Remélem így már érthető!?
Igen, akkor úgy gondolom, hogy jogilag eladta a céget, de az nem szűnt meg, és nem is fog, tehát igazából nincs felszámolás.
Magyarul akkor a munkáltatónak kell felmondania neked, ő adja ezt írásban (tehát a "felmondólevelet") ő írja. Természetesen ragaszkodj a felmondási idődhöz, pontosabban ahhoz, hogy azt fizesse ki neked! (Ez gondolom 30 nap.)
Arra figyelj, hogy minden papírodat adja ki, és számoljatok el, ami nálad van esetleg, azt add vissza, és vegyetek fel jegyzőkönyvet a hiánytalan átadásról. (Későbbi viták elkerülése végett.)
Ha van követelésed vele szemben (ki nem fizetett bér, vagy meg nem váltott szabadság), akkor semmiképp ne írj alá olyan papírt, ami szerint nincs követelésed! (Mert alá szokták íratni, és szóban megígérik, hogy odaadják, ami jár, de akkor általában ebből gond van!)
Összefoglalva:
- írásbeli felmondást kérj
- felmondási idő/szabadságok megváltása (ha van olyan, ami járt volna, de nem adta ki)
- papírok, elszámolás.
Jó egyrészt nem tudhatom mik azok a papírok amiket "ki kell adnia"!? Mi kezek?
Szabipénzt kértem,hogy fizesse ki,de azt mondta nem kérhetem... Hogy van ez?
Felmondási időről szó nem volt! Hogy van ez?
S emelett pedig azt gondolom a cége,avagy a Kft.-je,szerintem nem él tovább,nemtudom ezt a részét egyébként hogy oldják meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!