Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tisztességtelen piaci magatart...

Tisztességtelen piaci magatartás. Már csak így lehet megélni?

Figyelt kérdés
A terratudakozó hívott tegnap, hogy hamarosan lejár az internetes hirdetésem, amit tavaly rendeltem, és hogy szeretném-e meghosszabbítani. Mondtam neki, hogy nem is rémlik. Aztán telefonos adategyeztetés következett, majd azt mondta, hogy oldalukról havi 400 átirányítás történik a mi weblapunkra, ezért akciós áron 19.000.- forintért hirdethetek a következő évben. Innentől lett gyanús, mert a weblapomat én tartom rendben, és a statisztikákat folyton nézem, illetve a külső hivatkozásokat is. Mondtam küldje át e-mailben az ajánlatot. Amikor megjött, megnéztem sehol sem vagyok az ő weblapukon. De persze, elég csak egy igent mondani a telefonba, és máris megrendeltem valami teljesen felesleges dolgot. Terratudakozó?? Akkor már startlap, és az ingyen van.
2009. ápr. 21. 06:15
 1/3 A kérdező kommentje:

Meg egy nő hívott még tegnap, hogy biztosan emlékszem rá, tavaly segítettem kitölteni egy kérdőívet, ezért nyertem egy ajándékot, amit átvehetek az Etele u. 55.-ben, holnap 10 órakor. Csak egy előadást kell meghallgatnom.

Szóval Magyarországon csak így lehet megélni egyesek szerint? Én nem így dolgozok, és el sem tudnám képzelni, hogy valaha is az emberek megtévesztésével keressem a pénzemet.

2009. ápr. 21. 06:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon sokan telefonálgatnak, és ha visszakérdezel, kiderül, hogy a nyeremény nem is nyeremény, hanem árubemutatót kell szervezni, stb. Én rövid úton leállítom, ne rabolják az időmet.
2009. ápr. 21. 06:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis cégnél dolgozok, általában én veszem fel a telefont, intézek jónéhány dolgot. A "tudakozó" és "clean" nevű cégektől jövő telefonok... Na az egy külön kategória. Párbeszéd:

- XY vagyok a z Tudakozó Kft-től és az adatokat szeretném egyeztetni.

- Mennyibe kerül?

- Ez a W Kft, ugye?

- Mennyibe kerül?

- Csak az adatokat szeretném egyeztetni.

- Jó. Igen, ez a W Kft.

- Cím-telefonszám-email-weboldal-kapcsolattartó stb.

- Igen, stimmel. Mennyibe kerülne?

- Most egy akciós

- Csókolom, mennyibe kerül?

- amely tartalmazza a

- Hagyjuk a rizsát, mennyibe kerül?

- x ezer Ft+ÁFA, de...

- Köszönjük, nem kérjük. Megspóroltam volna önnek 2 percet.

Az ilyen tudakozókat meg tisztító és irodaszer cuccosokat meghallgatom, aztán elküldöm őket. Nem tudom melyik a jobb, ha feltartom, pedig már az elején tudom hogy nem kell, vagy ha türelmesen megvárom amíg tépi a száját.

2009. ápr. 21. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!