Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy sokan "tisztességtelen" úton szedték meg magukat a kárpótlási földekből?

Figyelt kérdés

Tudom,már régen volt,és már nem sok értelme van ezen filozofálni,de azért mégis bosszankodom,mikor látom,hogy azok,akiknek annak idején eladtuk(a szüleimmel) a kárpótlási jegyünket,ma egy majdnem új Audi-val feszítenek,és hatalmas házuk van.Ráadásul azt is tudjuk,hogy azokat a földeket mennyiért adták el.Tudom,régen nagyon buták voltunk,és nagyon meg voltunk szorulva.Nekem ráadásul nem sok döntési jogom volt,mivel 16-17 éves lehettem akkor.Szóval a kárpótlási jegyeket 15 ezer ft-ért adtuk el,amiből 9,6 ha földet vettünk. De mivel csak az vásárolhatott kárpótlási földet,akinek alanyi jogon járt,így ők nem tudtak volna mit kezdeni a 15 ezer ft-os kárpótlási jeggyel,így egy kicsit megkerülték a törvényeket.A dolgot az is nehezítette,hogy rokonokról volt szó,ők voltak a vevők,és úgy volt mintha ők tennének szívességet nekünk,hogy megveszik a kárpótlási jegyünket.Ma 9,6 ha olyan tipusú,és elhelyezkedési földet,kb 1,8 millió ft-ért lehetne eladni.Persze nem vagyunk egyedül ezzel,sok idős embert ismerek akik így jártak,és úgymond átvertek..

(kb 1600Ft/ha vették,és 200ezerFt/ha adták el)

2009. szept. 30. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Nem volt kötelező eladni, és a vevők is vállaltak ezzel némi kockázatot, ha nem is sokat. Ha nem alkalmaztak semmiféle kényszert, nem tudom elítélni őket igazán. Minden üzletbe befektetés szükséges, pénz hoz pénzt. Azért, mert nekem nincs pénzem, nem neheztelek arra, akinek van. Ha én nem voltam képes megtenni amit ő, nem irigykedem rá. Amúgy az én családomnak is volt némi kárpótlási jegye, de földet venni rajta egyikünk sem akart, sőt, addig, míg tenni kellett érte, senki sem mozgatta füle borját sem. Amikor megigényelte az egyik rokon és minden lótás-futást elintézett érte, akkor persze már éledeztek a többiek is és kérdezgették, hogy akkor ebből nekik mennyi is jár? Annak idején nekem sem volt fogalmam arról, hogy ez az egész mire is jó, mit lehet vele kezdeni. Volt, aki tudta. Jól is járt vele.
2009. szept. 30. 12:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Jól tették, leleményesek voltak.Én is megcsinálnám ha lenne rá lehetőség.
2009. szept. 30. 13:26
 3/4 A kérdező kommentje:

De én viszont neheztelek arra,akinek belőlem van pénze!

Na és a másik,hogy nem volt kötelező?Valamilyen módon mégis,mert nagy úr a szegénység,és ők gyorsan adtak pénzt érte.Ilyen módon kihasználtak,nemcsak bennünket de sok idős nénit,bácsit is,aki félt hogy mi lesz a földel,mert ő nem tudja mejd megművelni,és megbüntetik érte,ha parlagon hagyja.

Hogy a vevőnek milyen kocskázata volt?Semmi!

2009. szept. 30. 15:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen jól jártak, más kárán!Ez jó lecke volt,majd én is ezt fogom alkalmazni másnál,hisz ez az üzlet törvénye:))))
2009. szept. 30. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!