Mi a véleményed arról, hogy sokan "tisztességtelen" úton szedték meg magukat a kárpótlási földekből?
Tudom,már régen volt,és már nem sok értelme van ezen filozofálni,de azért mégis bosszankodom,mikor látom,hogy azok,akiknek annak idején eladtuk(a szüleimmel) a kárpótlási jegyünket,ma egy majdnem új Audi-val feszítenek,és hatalmas házuk van.Ráadásul azt is tudjuk,hogy azokat a földeket mennyiért adták el.Tudom,régen nagyon buták voltunk,és nagyon meg voltunk szorulva.Nekem ráadásul nem sok döntési jogom volt,mivel 16-17 éves lehettem akkor.Szóval a kárpótlási jegyeket 15 ezer ft-ért adtuk el,amiből 9,6 ha földet vettünk. De mivel csak az vásárolhatott kárpótlási földet,akinek alanyi jogon járt,így ők nem tudtak volna mit kezdeni a 15 ezer ft-os kárpótlási jeggyel,így egy kicsit megkerülték a törvényeket.A dolgot az is nehezítette,hogy rokonokról volt szó,ők voltak a vevők,és úgy volt mintha ők tennének szívességet nekünk,hogy megveszik a kárpótlási jegyünket.Ma 9,6 ha olyan tipusú,és elhelyezkedési földet,kb 1,8 millió ft-ért lehetne eladni.Persze nem vagyunk egyedül ezzel,sok idős embert ismerek akik így jártak,és úgymond átvertek..
(kb 1600Ft/ha vették,és 200ezerFt/ha adták el)
De én viszont neheztelek arra,akinek belőlem van pénze!
Na és a másik,hogy nem volt kötelező?Valamilyen módon mégis,mert nagy úr a szegénység,és ők gyorsan adtak pénzt érte.Ilyen módon kihasználtak,nemcsak bennünket de sok idős nénit,bácsit is,aki félt hogy mi lesz a földel,mert ő nem tudja mejd megművelni,és megbüntetik érte,ha parlagon hagyja.
Hogy a vevőnek milyen kocskázata volt?Semmi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!