Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén. Volt már olyan,...

Őszintén. Volt már olyan, hogy az elveid szerint beleszóltál valaki életébe, netán kioktattad, és az elved szerinti magatartás később még nálad is csődöt mondott? Mit éreztél?

Figyelt kérdés

Akár itt ezen az oldalon egy válaszban, akár egy ismerősödnek tanácsként, olyat mondtál, ami helyes (illetve amit annak tartasz és amit te is követsz), és végül nálad se vált be?

Pl:

"bocsi, én a helyedben nem adnék a gyereknek édességet, főleg nem evések között, így nem csoda hogy nem eszik!"

vagy:

"ne engedd be aludni magatok közé, soha többet nem lesz egy nyugodt éjszakád!"

vagy ilyesmik, aminek lenne értelme, jótanácsnak hangzik, de végül kiderült számodra is, hogy nem LEHET mindig betartani, sőt...

És olyan volt, hogy éppen az akinek tanácsoltad, olvasta a fejedre, hogy "látod, nálad se válik be"

2011. jan. 30. 09:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Itt bele szoktam szólni mások életébe, hisz tanácsot, véleményt kérnek. De azért ki nem oktatom, csak elmondom, nálunk hogy volt. Az általad hozott két példát akár én is mondhattam volna, és még mindig úgy gondolom, hogy igenis be lehet tartani őket, nekem is megy évek óta.
2011. jan. 30. 09:19
 2/12 anonim ***** válasza:
volt,de nem tanácsot kért csak véleményt.pont az elvekről volt szó,hogy felállít az ember egy elvet a születéskor pl nem kapkodom fel,nem dobáljuk a játékot stb.én azt írtam hogy vannak ilyen elveim,és sikerül is betartani őket.Nem eszük szobába csak a konyhába,és ezt tényleg sikerült egy ideig betartani,addig amíg elkezdett nem enni.már vagy 3 hónapja alig evett valamit,fogyott is picit,de semmilyen ételt nem fogadott el,és ilyenkor ugye jönnek a trükkök,és én belementem abba hogy nézze a tv-t amg én etetem,evett is igaz eveset.
2011. jan. 30. 09:49
 3/12 anonim ***** válasza:
bocs,utolsó vagyok csak véletlenül lett elküldve,szóval evett is igy,de éreztem nagyon nem jó fele mentem,de nagyon örültem,hogy legalább kaja van a pocakba.de hála nem szokott rá,és ismét eszik 3 hónap után,és ugyanúgy int azt asztalon.Szóval ebben sajnos megbuktam,pedig nagyon határozottan mondtam,hogy nem jó a tv előtt enni.és lám.Nálam csak ennyi volt.
2011. jan. 30. 09:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a barátnőm küldött videót,ahol a 8 hónapos fia pizzát evett,nagyon kiakadtam rajta,mondtam is neki,hogy az én gyerekem akkor se fog pizzát enni,ha kéri. Erre olyan rossz evő a drágám,hogy már bármivel kibékülök sokszor,csak egyen végre valamit. De nem olvasta a fejemre a barátnőm.:-)
2011. jan. 30. 13:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha nem tetszett, amikor az anyukák a bevásárlókocsiba (nem a gyermekülőke részébe, hanem ahová az árut tesszük)ültették a gyerekeiket. Koszos a ciőjük stb. Aztán lett gyermekem nekem is. Nem visszük el bevásárolni, olyankor a nagyinál van, de egyszer úgy alakult, hogy el kellett vinni. Gondolhtjátok, hogy hol üldögélt :) Amikor nem szaladgált, akkor az apja tologatta a kocsiban, én addig egy másik bevásárlókocsival vásároltam :)
2011. jan. 30. 22:16
 6/12 anonim ***** válasza:
bocs, javítás: cipőjük, gondolhatjátok
2011. jan. 30. 22:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én csak olyat szoktam mondani, ami nálunk már bevált. Ilyet nem szoktam, hogy nálunk biztos nem így LESZ vagy én nem így FOGOM csinálni. Ami viszont nekünk bejött, azt mindig úgy csináljuk.
2011. febr. 1. 09:01
 8/12 A kérdező kommentje:
én is azt hittem, hogy ez nálunk tuti bevált MÁR, de azrán meg mégse :)
2011. febr. 1. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Ilyen még nem volt. AMi bevált, ahhoz ragaszkodunk, azt tanácsolom ha kérdeznek. Ami nem vált be azt a szokást meg nem tartjuk meg és nem tanácsoom. Mégse még nem volt.
2011. febr. 1. 09:05
 10/12 anonim ***** válasza:

nem, nem volt. nem szoktam beleszólni senki életébe, mert azt sem szeretem, ha az enyémbe beleszól valaki. van egy barátnőm, aki sztem sok mindent nem jól csinál, de nem szólok bele, mert egyrészt nincs jogom, meg az ő gyereke, mnásrészt, ki tudja, lehet az ő gyerekénél nem működne, ami nálunk igen. néha megbeszéljük, főleg ha ő kérdezi, hogy ez nálunk hogy volt, meg én hogy csináltam (mert az én kislányom 8 hónappal idősebb, tehát mi már túl vagyunk dolgokon, amikben ők most vannak), akkor elmondom, hogy hogy volt mint volt, de sose úgy, hogy na ezt így kell azt meg úgy. sőt ha úgy látom, náluk nem menne, mert elég különböző a két gyerek alaptermészete, azt külön ki is hangsúlyozom, hogy sztem ez nem biztos, hogy náluk menne.

most 2 éves a kislányom

2011. febr. 1. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!