Őszintén. Volt már olyan, hogy az elveid szerint beleszóltál valaki életébe, netán kioktattad, és az elved szerinti magatartás később még nálad is csődöt mondott? Mit éreztél?
Akár itt ezen az oldalon egy válaszban, akár egy ismerősödnek tanácsként, olyat mondtál, ami helyes (illetve amit annak tartasz és amit te is követsz), és végül nálad se vált be?
Pl:
"bocsi, én a helyedben nem adnék a gyereknek édességet, főleg nem evések között, így nem csoda hogy nem eszik!"
vagy:
"ne engedd be aludni magatok közé, soha többet nem lesz egy nyugodt éjszakád!"
vagy ilyesmik, aminek lenne értelme, jótanácsnak hangzik, de végül kiderült számodra is, hogy nem LEHET mindig betartani, sőt...
És olyan volt, hogy éppen az akinek tanácsoltad, olvasta a fejedre, hogy "látod, nálad se válik be"
nem, nem volt. nem szoktam beleszólni senki életébe, mert azt sem szeretem, ha az enyémbe beleszól valaki. van egy barátnőm, aki sztem sok mindent nem jól csinál, de nem szólok bele, mert egyrészt nincs jogom, meg az ő gyereke, mnásrészt, ki tudja, lehet az ő gyerekénél nem működne, ami nálunk igen. néha megbeszéljük, főleg ha ő kérdezi, hogy ez nálunk hogy volt, meg én hogy csináltam (mert az én kislányom 8 hónappal idősebb, tehát mi már túl vagyunk dolgokon, amikben ők most vannak), akkor elmondom, hogy hogy volt mint volt, de sose úgy, hogy na ezt így kell azt meg úgy. sőt ha úgy látom, náluk nem menne, mert elég különböző a két gyerek alaptermészete, azt külön ki is hangsúlyozom, hogy sztem ez nem biztos, hogy náluk menne.
most 2 éves a kislányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!