Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Díjbeszedő "bepróbálkozik"?

Díjbeszedő "bepróbálkozik"?

Figyelt kérdés

Kapott a férjem a Díjbeszedőtől egy levelet, hogy "mivel tavaly pont ilyenkor nem egyenlítette ki a gáz tartozását(akkor már egy éve nem is laktunk ott), és nem reagált, ezért behajtó céghez küldik tovább az ügyét. 47ezer forintról van szó."

A probléma: bár az említett lakcímen ő valóban lakott, sose volt nevén semmilyen közmű, számla, csakis az enyémen. Nekem viszont a lakáseladáskor lett egy nullás számlám tőlük.

Az tiszta sor, hogy dokumentumokkal igazolni fogjuk feléjük, DE kérdem én, mi ez???? Próbálkozik a díjbeszedő, hátha van olyan szerencsétlen, aki 2 évvel a kiköltözése után is megtalálja a papírjait??? (az új címünket a statisztikai hivatal adta ki)

Nekem kicsit furcsa és ízléstelen. Járt már más is így?

2011. aug. 26. 21:29
 1/2 anonim ***** válasza:

ha sose volt a férjednek szerződése velük, akkor én hagynám, hogy bíróságra kerüljön az ügy és jót röhögnék, hogy fizetik a több százezres perköltséget

amúgy elvileg 5 évig meg kell őrizni azokat a papírokat

2011. aug. 26. 23:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Persze, megtartjuk a papirokat, de amikor költözködik az ember, akkor jobb esélye van elveszteni, elkavarni. Amikor 6 évet laktunk valahol egyhuzamban, akkor sosem jött ilyen felszólítás. Amikor 1,5 után költöztünk el valahonnan, akkor meg igen... És még 20 dobozunk nincs kicsomagolva, kész csoda, hogy azokra a papirokra ráleltem...
2011. aug. 27. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!