Átvertek! Tudnál segíteni?
Vettem egy telefont az interneten, nem tudtam személyesen megnézni ezért postán küldte el az eladó. A hibáját eltitkolta, egy szóval sem említette hogy van-e valami problémája. A kijelző cserére szorul ami a telefon árának a fele (több tízezer forint).
Írtam az eladónak hogy az üzletet felejtsük el és küldje vissza a pénzem és visszaadom a telefonját mert átvert.
Ilyenkor lehet-e valahol reklamálni ?
"Az elállási jog a rendelkezések szerint azért illeti meg a vásárlót, mivel a megrendelés előtt személyesen nem tud meggyőződni a vásárolni kívánt termék műszaki paramétereiről, tulajdonságairól, a döntéshozatalhoz szükséges jogai korlátozottak. Így az elállási jog gyakorlása független az átvétel módjától. A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."
Tehát ha elállnék a telefontól akkor ezt hogy tudnám megvalósítani ha az eladó nem egyezik bele hogy a pénzem visszaküldje és a telefont visszakapja?
Köszönöm a segítséget!
50000 forintért miért nem boltba mész telefonért?
Ezt sose értettem meg, hogy látatlanban képesek kiadni ennyi pénzt...
Nyugodtan jelentsd fel. Azért a rendőrség figyelembe veszi, hogy mi ÉLETSZERŰ. Az életszerű lenne, hogyha össze lenne törve a kijelző és azzal védekezne az eladó, hogy te törted össze.
Az viszont nem életszerű, hogy megjött hozzád egy jó telefon aztán ügyesen úgy elrontottad, hogy nincs rajta külsérelmi nyom.
A pénzedet úgy kapod vissza, hogy besz@rik az eladó és visszaadja. Vagy ha nem feljelented, a rendőrség előállítja csalásért, te kapsz róla egy papírt a rendőrségtől. Ezt beadod a helyileg illetékes jegyződhöz (asszem') behajtásra, ennek ára 5.000 forint. És behajtják rajta. Ennyi.
Megjött a telefon, kipróbáltam és írtam neki hogy valami gond van a kijelzővel. Azt írta erre hogy igen, tudja, viszont egy rom frissítéssel orvosolható lenne. Ma elmentem egy gsm- boltba és ott hülyének néztek hogy azt mondtam hogy frissíteni kellene a romot. Ők azt mondták hogy kijelző csere. Ahova beadtam szervízbe ott is azt állították hogy kijelzőt kell cserélni, mert valami elfolyt benne?
Arra hivatkozott hogy nem értek kellő képp a telefon op. rendszeréhez, ezért ő nem veszi vissza a készüléket.
Most szervízben van még a telefon?
Ha beadtad javításra, és hozzányultak már ott, akkor elfogadtad elvileg a vásárt.
Viszont, ha nem, érintetlen és nálad van, akkor egyetlen dolgot tudsz tenni, hogy határozottan, fenyegetés nélkül, de tényeket közölve megírtod neki sms-ben és emailben -mindenképpen írásban, ahol tudod, hogy amint korábban jelezted, az eladott telefon nem felel meg a hirdetésben szereplővel, a hibát nem jelezte, ezért a vételárat visszakéred, a vásárolt árut visszaszolgáltatod. Amennyiben ez nem történik meg, a továbbiakban jogi úton jelentkezel. - ha erre nem reagál, mehetsz elvileg jogi útra, de költséges, és nem biztos, hogy elérsz vele valamit is.
a legjobb lenne, ha meg tudnátok állapodni a vevővel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!