Átvertek! Tudnál segíteni?
Vettem egy telefont az interneten, nem tudtam személyesen megnézni ezért postán küldte el az eladó. A hibáját eltitkolta, egy szóval sem említette hogy van-e valami problémája. A kijelző cserére szorul ami a telefon árának a fele (több tízezer forint).
Írtam az eladónak hogy az üzletet felejtsük el és küldje vissza a pénzem és visszaadom a telefonját mert átvert.
Ilyenkor lehet-e valahol reklamálni ?
"Az elállási jog a rendelkezések szerint azért illeti meg a vásárlót, mivel a megrendelés előtt személyesen nem tud meggyőződni a vásárolni kívánt termék műszaki paramétereiről, tulajdonságairól, a döntéshozatalhoz szükséges jogai korlátozottak. Így az elállási jog gyakorlása független az átvétel módjától. A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."
Tehát ha elállnék a telefontól akkor ezt hogy tudnám megvalósítani ha az eladó nem egyezik bele hogy a pénzem visszaküldje és a telefont visszakapja?
Köszönöm a segítséget!
Az elállási jog csak egy üzlettel szemben érvényes, magánszemélyek között nem.
Ellenben ha nagyobb értékű a telefon simán fel tudod csalásért jelenteni a helyi rendőrségen. Ha megvan minden adata (márpedig ha valahogy kifizetted akkor megvan) akkor sima ügy, nyomozni se kell a rendőröknek, szeretik az ilyet, + egy statisztikajavító megoldott ügy.
Fenyegesd meg vele a srácot, ha pedig nem reagál valóban jelentsd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!