Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ebben az...

Mit lehet tenni ebben az esetben? Párom barátja, a párom nevére lízingelt egy autót, de közben meghalt.

Figyelt kérdés
A párom barátjának az édesanyja ezidáig fizette rendesen a havi törlesztőt, de most anyagi gondjai vannak .... A csekk ide jön a mi címünkre, de most már a harmadik csekket sem hajlandó átvenni tőlünk a hölgy, ezáltal nincs fizetve. Mit lehetne tenni?
2011. jún. 11. 21:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 tetro ***** válasza:
teljesen mindegy hogy ki volt a hibás, ha volt casco, akkor a biztosító fizet. egyébként sem értem a dolgot. mivel a lízingnél nincs hitel, mivel az egy hosszútávú bérleti szerződés, ezért nem értem, hogy mit kell tovább fizetnetek az autó megsemmisülése után. hiszen az autó sohasem volt a tiétek. egyáltalán, hogy lehetett eladni az autót, ami a lízingelő cég tulajdona? valami nem stimmel ebben az egész storryban...
2011. jún. 11. 21:43
 12/53 anonim ***** válasza:
Igen, ezt én sem értem. Most lízingelte vagy hitelre vette? Nagyon nem mindegy...
2011. jún. 11. 21:46
 13/53 A kérdező kommentje:
A történet az pontosan így van szó szerint ahogyan leírtam. Casco nem volt rá, csak valamilyen biztosítás, én nem értek hozzá. Egyébként a mi autónk is lízingelve van, havi törlesztővel, és nincs Casco rajta, nem értem miért hitetlenkedtek?
2011. jún. 11. 21:49
 14/53 anonim ***** válasza:
0%
Mert nehéz elhinni, hogy vannak ilyen buta emberek.
2011. jún. 11. 21:50
 15/53 tetro ***** válasza:
58%
mert sajnos butaságot írsz. ha az autó lízingelve van, akkor neked nincs a bérbeadó cég felé semmilyen kötelezettséged, csak a havi lízing díj törlesztése. ha az autót megsemmisül, vagy ellopják, akkor azt nem te bukod, hanem a cég, mivel az autó az övé, te pedig bérelted tőle. na már most, mivel ebben az esetben hitel sincs, így nem értem mit kellene a továbbiakban fizetnetek. és lízing épp ezért nincs casco nélkül.
2011. jún. 11. 21:51
 16/53 A kérdező kommentje:
Lízingelte az autót, ez már biztos. Mi úgy tudjuk, hogy lízingelésnél a kocsi a fedezet rá, de akkor nem értem, a bank miért adta ki a kölcsönt? .... Na mindegy!
2011. jún. 11. 21:53
 17/53 tetro ***** válasza:
58%
lízingnél nincs semmilyen fedezet és kölcsön se.
2011. jún. 11. 21:56
 18/53 A kérdező kommentje:
Na jól van, köszönöm az eddigi véleményeket, aki kötekedni jár ide, az nem velem tegye, hanem a tökkelütött párommal! Én kétségbeesésemben írtam ide, így 30 évesen, de butaság volt! A csekk viszont jön és azt valakinek ki kell fizetni! Majd a párom felköti a gatyáját és fizeti! Ennyi!
2011. jún. 11. 21:56
 19/53 anonim ***** válasza:
71%

Azok alapján amit leírsz egyértelműnek látszik, hogy ti NEM lízingeltétek az autót hanem simán hitelre vettétek.

Lízing esetén nincs semmiféle törlesztőrészlet, BÉRLETI DÍJ van, ti nem fizettek a kocsira semmit (mindent a lízingcég fizet) és 100%ban kizárt, hogy bármelyik lízing cég casco nélkül lízingelne autót. Továbbá FEDEZET sincs a lízing esetén, nincs mire, ugyanis az autó nem a ti tulajdonotok, hanem a lízing cégé! Végül pedig egy lízing során te bankkal semmiféle kapcsolatba nem kerülsz...

Ergo kevered a lízinget a részletre vett autóval.

2011. jún. 11. 21:57
 20/53 A kérdező kommentje:
Helyesbítés! "nem értem, a bank miért adta ki a kölcsönt? .." Nem a kölcsönt, hanem a törzskönyvet.
2011. jún. 11. 21:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!